Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy a f-be lehet a mai...

Hogy a f-be lehet a mai világban eltartani egy családot átlag fizetésből?

Figyelt kérdés
Még az átlagnál kicsit fentebbi fizetésből sem tudom elképzelni. Még akkor sem ha mindkét szülő keres! Egyszerűen iszonyatos, mennyi pénz kell egy normális életszínvonal fenntartásához. Az égvilágon minden-minden pénzbe kerül, még az is amihez nincs is az embernek alternatívája, hogy használja-e vagy sem! Titeket ez nem idegesít?

2013. dec. 4. 18:39
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/193 A kérdező kommentje:
Vannak akik többet keresnek be és nem vallják be így igaz, de könyörgöm ne ebből induljunk már ki. Ezt az tudja megtenni, aki vállalkozó. Aki ápolónő, bolti alkalmazott, gyári munkás, azok MINIMÁLBÉRESEK. Tök jó, hogy ti tele vagytok vállalkozó ismeretséggel, én azért nagyrészt az előbb említett embereket láttam, nekik nincs honnan lopni.
2013. dec. 6. 08:01
 132/193 A kérdező kommentje:
-be
2013. dec. 6. 08:02
 133/193 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hívják luxusnak amikor neked mindenre van igényed és abból se olcsó. Fodrász van 2-3 ezerért is, de neked 7ert kell mert csak. Kabát 10-15 ért is van és több évig jó, de neked 20-ért kell és évente új. És ha ezekkel így állsz akkor gondolom minden mással is. Igen, ez luxus. Ha erre van igényed akkor keress több pénzt.

Az átlag minden ilyesmit meg tud fizetni, de nem örökké mindent! Pl egyik évben drágább nyaralás, máskor ruhatár csere, egy egy drágább fodrászat stb.

Beosztással mindenre juthat de nem mindig mindenre ami csak megtetszik. Te viszont ezt szeretnéd és ez igenis luxus igény a mai világban. Nem az egyes igényeid a luxus, hanem, hogy mindent egyszerre és mindig akarsz.

Ha ehhez a luxushoz elég lenne az átlag fizetés akkor nekem elég lenne átlag fele vagy annál kevesebb is, cserébe mondjuk kevesebb munkáért és inkább többet lennék a családdal. Mert az nekem többet ér mint az évi új kabát és a havi 7000 fodrászat no meg az egyéb dolgok amire te szorod a pénzt.

2013. dec. 6. 08:19
 134/193 A kérdező kommentje:
a fodrászpénzem nem pénzszórás, kikérem magamnak. Vidéken 4500 Ft, Pesten 7000 Ft, mindig is ennyit kértek a hajamért több szalonban is. Egyáltalán nem ismersz engem. Volt olyan hogy vidéken nedves hajjal érkeztem a fodrászhoz és nedves hajjal is távoztam, csak a végéből kértem hogy 'csípjen' le picit, és otthon szárítottam meg. 1500 forintot kért érte...sokalltam őszintén megmondom, mert se hajat mosnia, sem festenie, sem szárítania nem kellett és Heves megyei kisvárosról van szó. Pár éve ez kb. 800 forintba került volna, de az árak változnak.
2013. dec. 6. 08:29
 135/193 A kérdező kommentje:
Természetesen ha Pesten lakom, akkor nem fogok leutazni vidékre a 4500 ft-os szolgáltatásért hisz az akkor már egyből nem annyi hanem 4500 ft + 3200 ft (ha busszal) illetve több ha kocsival megyek. Akkor ugyanott vagyok. Ennyi.
2013. dec. 6. 08:31
 136/193 A kérdező kommentje:
Egyszer voltam fodrásztanulónál is kevesebbért, szét is cs.szte a hajam. Ez ennyi, de legalább gyönyörű és tökéletes az eredmény, hisz ez a fodrászat lényege hogy az eredmény esztétikus és szép legyen. Ez igényesség kérdése. Ha tudom, hogy meg van olcsóbból de az eredmény nem jó, akkor inkább el se megyek basszus, na ez a pénzszórás!
2013. dec. 6. 08:36
 137/193 anonim ***** válasza:
100%

Nézd szerinted nem luxus, akkor keresd meg a rávalót. Szerintem pedig luxus, mert amíg én azt látom, hogy más lány a hosszú, ráadásul göndör haját szépen, ápoltan tudja tartani pár havonta 2-4ezer forintos fodrászattal addig hagy tartsam luxusnak aki kétszer annyit költ egy hónapban a hajára, mint más 2-3 havonta.

És a hajról beszéltünk de biztos, hogy rengeteg más dologgal is így van.

De mint többször írtuk azzal sincs gond ha neked ez a luxus alap és ehhez ragaszkodsz. Csináld, szórd a pénzt, ha keresel annyit, hogy megteheted.

2013. dec. 6. 08:43
 138/193 A kérdező kommentje:
Oksa, mami ;)
2013. dec. 6. 08:44
 139/193 A kérdező kommentje:
Tudod mi a pénzszórás? :Playboy magazin előfizetés, egy rekesz sör vagy a kedvencem, a cigaretta. Na az a jóóóó nagy pénzszórás, nem hajápolás, meg az öltözködés. Én nem dohányzom és nem iszom, nem adok ki pénzt ilyen sz.rokra. Nem vagyok én olyan negatív személyiség mint ahogy itt egyesek megpróbálnak beállítani a kisarkításukkal.
2013. dec. 6. 08:55
 140/193 anonim ***** válasza:
100%
Neked az újság vásárlás a pénzszórás másnak meg a havi 7000-es fodrászod. Ami továbbra is tény, hogy másnak két havonta fele ennyi és nagyon is jól néz ki. (Persze nyilván otthon is ápolni kell saját magának, de gondolom neked sem csak a fodrász nyúl hozzá, mert akkor minden nap beülhetnél...)
2013. dec. 6. 10:18
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!