Hogy a f-be lehet a mai világban eltartani egy családot átlag fizetésből?
nem olvastam végig a válaszokat.
Nekem nem az a bajom, hogy 2 átlag fizetésből nem lehet eléldegélni, szerényen ugyan, de legalább nem kell kölcsönkérni. Én attól rettegek, hogy valamelyikünket kirúgják, mert a gyerek 1 hónapban legalább 2 hetet beteg. Egy fizetésből meg...
Én úgy ügyeskedek, ahogy tudok, háztól adok el tojást, diót, jövőre csibét nevelek, és azt szeretném eladni stb.
De ez a bizonytalanság tönkretesz. Hiába vagyok 10-12 órákat bent, mikor dolgozom, pedig nem fizetik ki, mégis folyton reszketnem kell..
Ez ma Magyarország ?
Kérdező!
Ha hiszed, ha nem, igenis meg lehet élni 2 átlag keresetből egy családnak. Itt a mi költségvetésünk 1 hónapra.(Nem nélkülözünk, nem éhezünk, stb.) A családunk összes bevétele: 362.775 Ft 1 hónapban.
Lakhatás: Csak rezsi van, a ház már ki van fizetve, a rezsin havonta 52.600 Ft mindennel együtt.
Kocsi fenntartása havonta: cca. 45.000 Ft
Bevásárlás: 100.000 Ft
Gyerekek kiadásai: 25.000 Ft
Szórakozás, kikapcsolódási költségek: 45.000 Ft
Fodrász, kozmetikus a feleségemnek havi 2-szer 4500 Ft, azaz összesen 9000 Ft havonta. Nekem rövid hajam van, 1-szer vágatom havonta, 2000 Ft-ért.
Ruha, illetve egyéb kiegészítők vásárlása havi szintre lebontva, olyan 30.000 Ft.
90.000 Ft körül tudunk megtakarítani havonta, néha többet, néha kevesebbet. Egyáltalán nem szűkösködünk, nem nélkülözünk, mégis nagyon szépen élünk. Neked valószínű az igényeiddel van a baj. Nem a fodrász a baj, meg a télikabát, hanem máshol nem tudod megfogni a pénzt, szerintem.
Egyrészt: '362.775 Ft' én 2 átlagfizetés alatt nem ezt értem hanem 2x 100.000-140.000 ft között.
2. Gyerekek: 25 ezer forint, Hány évesek: 3??
14 évtől felfelé az a 25 nem 25 hanem sokkal több. P.S: a fodrászra meg kozmetikára számolt összegek nekem elég vidéki áraknak tűnnek. Az én hajam Pesten: festés+mosás+szárítás = 7000 forint /hosszú haj/. A gyerekeid is fognak ám később fodrászhoz is járni és ha lányod van annak mindig a duplája lesz mint egy fiú frizura ára. Kicsit átfogóbban kellene gondolkodnod és csak azután írogatni. Már elmondtuk az előző oldalakon hogy nem csecsemők fenntartási költségéről beszélünk hanem tini, 14 és felfelé, és ha van két 14 éven felüli gyerek akkor még inkább súlyos a helyzet.
350 ezer/hó?
No fene ismerek olyat akik 2 minimálbér + 1 tini gyerek és ebből élnek.
Nem akarlak leszólni de ez a havi suska bőven bőven.
Olvasom itt a hozzászólásokat és felmerül a kérdés, hogy számolnak-e az ide írogatók vagy csak gépelnek?
Páran kivannak akadva a fodrászon meg műkörmösön,de a étkezés lakhatás alig alig kerül szóba. Én egyedülálló apukaként nevelek 2,azaz kettő tinédzser fiút. Soroljam? Akinek tini fia van tudja hogy milyen étvágyuk van…Ruházkodás ,sportolás, egyebek mind-mind pénzbe kerülnek.
Zsebpénz? Igen 16 és 18 évesen kell adni a gyereknek és 200 Forinttal bizony nem sokat ér.
Hétvégén, amikor bevásárolok nem spórolásból és nem rátartiságból, de legalább két áruházba betérek. Egész egyszerűen a bolti újságokból megcsinálom a listát..és ha több dolog valahol olcsóbb, akkor ott veszem meg. Igaz nem járok műkörmöshöz, de fodrász csaj jó ismerősünk 2500ért megnyír, egyedi frizurát is megcsinálja 3000ért. Tankönyvek egyebekről senki sem írt…pedig ez is jelentős összeg. Félretenni is kell a nehezebb időkre + lakás,élet biztosítás,autó,rezsi stb.
Kikapcsolódás, szórakozás pedig nekem is alapvető, nem még a két tinédzsernek.
Egyeseknél szerintem alapvetően az igényekkel van gond.. Pedig én a magyar átlagbér 4-4,5 x szeresét keresem, itthon Magyarországon. És mégis úgy kezelem a házikasszát mintha minimálbért keresnék. Szokás és nevelés kérdése. Az ilyesmit szokták az édesanyák megtanítani, és átadni…Nálunk ez alapvető volt És nálatok?
És azt is szögezzük le, ha "átlagkeresetről" beszélünk..akkor a KSH irányadó számait vesszük figyelembe. Ami jelenleg 230 ezer/hó. Az egy dolog hogy valójában ez nem igaz...de ettől ez a statisztika.
Tehát közel sem mindegy hogy valaki 4 x 140 ezret keres, vagy 4 x 230 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!