Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy a f-be lehet a mai...

Hogy a f-be lehet a mai világban eltartani egy családot átlag fizetésből?

Figyelt kérdés
Még az átlagnál kicsit fentebbi fizetésből sem tudom elképzelni. Még akkor sem ha mindkét szülő keres! Egyszerűen iszonyatos, mennyi pénz kell egy normális életszínvonal fenntartásához. Az égvilágon minden-minden pénzbe kerül, még az is amihez nincs is az embernek alternatívája, hogy használja-e vagy sem! Titeket ez nem idegesít?

2013. dec. 4. 18:39
 191/193 anonim ***** válasza:

Pont a héten gondolkodtam én is azon, hogy miből?

Mert már húsz éve dolgozom, becsülettel, több szakmával, de el nem tudom képzelni, hogy egyes emberek miből, hogyan tudnak lakást, öt-hat milliós autót venni, Ibizán nyaralni...stb.

Persze hallottam már én is ezt is meg azt is, hogy örökölt, hogy a szülei tolták a feneke alá, hogy van tíz hitele, hogy anno olajat szőkitett, hogy tőzsdézik, hogy ö az egyetlen, akinek olyan diplomája van, amivel százezreket keres, míg a többiek csak minimálbéres diplomások.

Akárhogy is, a hiteleket fizetni kell, nem hinném, hogy mindenki örököl, fölég évente, nagy értékű ingatlant, kocsit. azt sem gondolom, hogy minden szülő milliomos és csak úgy szórja a pénzt a gyerekének, és a legtöbb ember tanult, vagy épp nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, mégis minimálbér közelében keres.

Ha nincs igazam, akkor viszont ebben az országban a többség jól él. De elnézve az iskolákat környékét, bár látni jó pár remek autót, amivel a szülők hozzák viszik a gyereket. Azért sokkal több a busszal, kerékpárral érkező. (itt vidéken minden kép)És nem egy anyukát járni, akinek a ruhatára alig, vagy évente frissül, mert nincsen rá pénze, de ha van egy kevés, akkor azt is a gyerekre költi.

Hivatalban anyuka dolgozik, diplomával nettó 85-90ezerért, apuka a közeli gyárban nettó 100-110ért, túlórával. De még mindig jobb mint a négy órásnak bejelentett Tescő pénztárosi fizetés, vagy a maszeknál bejelentett négy órás + fekete pénz.

Politikusnak kell menni, beülni néhány bizottságba, elég valami megyei szinten és megnyílnak a pénzcsapok, a támogatások, a biztos nyugdíj lehetősége.

Lehet illegális dolgokat is végezni.

Vagy, kell tanulni három, négy nyelvet, talpra esetnek lenni, és elmenni ebből az országból, egy élhetőbb országba.

2013. dec. 15. 12:07
 192/193 anonim ***** válasza:

Önmagában a diploma kevés. A munkaerőpiac is kereslet-kínálat alapon működik. Amiből kevés van, nehezen helyettesíthető, az drága.

Épp ezért van, hogy ha túlképzés van egy bizonyos szakmából (diplomára is értem), akkor egy idő után csökkenni fog a szakma átlagfizetése, mert túl sok lesz a megfelelő jelentkező. Ezért a munkáltatók kevesebb pénzért is találnak megfelelő embert.

2013. dec. 15. 12:17
 193/193 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért találtam rá erre a kérdésre, de halálosan vicces, hogy igényesnek nevezed magadat. Az igényességnek egy igen apró szelete a külső. Nem tudsz igényesen fogalmazni, nincsenek igényes és egyéni gondolataid, az igényeid között meg sem jelent a könyv, a színház, a művészmozi, vagy úgy általában a kultúra. Nem az elitbe vagy a felső középosztályba szeretnél te tartozni, hanem 1 milliót kereső echte proli szeretnél lenni, aki olvasgat életmód blogokat az aktuális diétájának és ruhatárának fejlesztésére.
2014. jún. 14. 05:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!