Hogy a f-be lehet a mai világban eltartani egy családot
átlag fizetésből?
181/193 A kérdező kommentje:
Annak hogy otthon milyen a helyzet az szerepet játszik abban, hogy kijöttem ahogy másoknak is. Ez nem indok, hogy feltehessek egy ilyen kérdést? pfff
Akkor úgy mondom, hogy a Magyarországon élők, te tényleg ennyire sötét vagy?
2013. dec. 6. 17:28
183/193 A kérdező kommentje:
180: te vagy az egysíkú gondolkodás bajnoka. gratula
Több mint húsz évvel ezelőtt, még a rendszerváltás előtt születtem, nem enyhén más világ volt még, drágám.
A családunknak, mint sok mindenkijének a 2008-09-es válság tette be a kaput. A tájékozottsági szinted 0. A minimum az lenne, hogy azzal tisztában vagy ami körülötted történik.
"A családunknak, mint sok mindenkijének a 2008-09-es válság tette be a kaput."
Miért tette be a kaput? Ha becsukódik egy kapu, bemászok az ablakon típusú emberek kellenek válság időkben! Ezek szerint te nem ilyen vagy.
2013. dec. 6. 17:40
185/193 A kérdező kommentje:
Apámról és anyámról volt szó, nem zavar? Vagy most elkezded szidni a szüleimet, hogy mint Superman, nem volt bennük annyi, hogy a válság közepén tündököljenek? Na hadd halljam, te miképpen jönnél ki abból pikkpakk, ha a termék iránti amivel te 22 évig (!!) dolgoztál - tehát munkával töltött éveid egészét felöleli - iránti kereslet a felére lecsökkenne? Mondjad szépen, közgazdászzseni, mindentudó okostojás. :)
186/193 A kérdező kommentje:
Nem is tudom, ebből mit akartál kihozni, haver. Most szidod azokat akiknek a válság után nehézségei támadtak?? Vagy most miről beszélsz? Már csak szenvedsz itt, mert semmi érved nincs az enyéim ellen.
Szepen. Sajnos egyre tobben elnek atlag fizetesbol es minimalberbol. Nalunk csak apukam dolgozik, 4-en vagyunk a csaladban es kevessel a minimalber felett szerez. Nem buszkelkedek ezzel, ep ezert akarok kezdeni valamit a jovommel, hogy majd az en gyerekeim ne ugy nojjenek fel mint en.
Az az igaszsag, hogy falun konnyebben meg lehet elni, mivel ott nagyreszt mezogazdasaggal foglalkoznak az emberek. Lehet, hogy le fog dobbenteni amit mondok, de rengeteg olyan csaladot ismerek ahol hivatalosan senki se dolgozik, hanem alkalmi munkabol illetve allat es noveny termesztessel foglalkoznak. Regebb se volt jobb. Sok gyerek volt egy csaladban, nelkuloztek es megis szeretetben nottek fel. Most meg minden az anyagi hatter es a kinezet korul forog. Ha nem vagy legalabb olyan mint az emberek tobbsege mar maskep neznek rad.
Nem ertem, hogy mert erdekel teged az, hogy masok hogy elnek meg keves penzbol. Orvendj, hogy neked jobb korulmenyeid vannak, vagy ha nem akkor torekedj tobbet elerni es ne koss bele a tobbi hozzaszoloba, mert igy egy rossz kepet alakitanak ki Rolad.
Csak egy 15 eves lany...
2013. dec. 6. 18:26
Eddig a szüleidről szó sem volt. Eddig azért sírtál, hogy hogy lehet eltartani Magyarországon egy családot, aztán kiderült, hogy te Németországban laksz, és vissza sem akarsz jönni és most meg a szüleiddel jössz. Összevissza írogatsz, már te se tudod, hogy mit. Most akkor az a bajod, hogy a szüleid nem tudnak megélni a válság után? Mert akkor olvasd el az eredeti kérdésedet, erről abban szó nem volt.
2013. dec. 6. 18:59
Németországban lakik de a BioHair fodrászatba jár havonta Budapestre, ami 7000 Forint. Járhatna vidékre is fodrászatba 4000 Forintért de akkor meg az úti költség lenne sok. Világos.
2013. dec. 7. 12:17
190/193 A kérdező kommentje:
Mivel Magyarországról beszélünk, ezért nem látom logikusnak, hogy elmeséljem hogy Németországban mennyiért járok fodrászhoz, nyilván az otthoni fodrászomat kell megemlítenem. Nem tudom, miért kellett volna a kérdésbe fonnom, hogy a családomról van-e szó vagy Kismiskáékról, vagy Vargáékról, mert ez egy nagyon is több embert/családot érintő probléma, nekem is van egy elég kiterjedt ismerősi köröm és rájuk is igaz a kérdés, miért kellene megneveznem valakit?? Ja, persze, hogy lehessen személyeskedni. Itt egyesek csak ezt tudnak: személyeskedni, belemászni a másik életébe, feltételezgetni aztán megmondani a tutit gusztustalan hangnemben. Ilyen pár magyar ember mentalitása (pont ezeket nem szeretem): mindig mindent jobban tudnak, lehordják a másikat meg elmondják minden h&lyének. Tudjátok mit? Kismiskáékról szól a kérdés :) Na, lehet őket szidni. :D
Kapcsolódó kérdések: