Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki MLM rendsze...

Van itt olyan, aki MLM rendszeres business-ből meggazdagodott a közelmúltban?

Figyelt kérdés

Mindig mindenféle MLM ügyletbe akarnak bevonni ismerősök. Mindegyik állítja, hogy na ezel most gazdag leszek. Van ismerősöm, aki minden hónapban újfajtába száll be, és midig állítja, hogy "ez most tényleg nagyon jó" mert tök új, meg minden. Én nagyon szkeptikus vagyok, és ahogy számolgattam, már kb 2 millát elbuktam volna, ha mindenbe beszállok, amivel megkeresnek. Mert ők is mind abbahagyták azóta, és ugyanott dolgoznak, ahol addig. nem lettek gazdagok, nem jön be.

Még soha senkivel nem találkoztam (leszámítva a régebbi időket, 90-es éveket) aki gazdag lenne MLMből. Gondoltam itt hátha akad.

2012. okt. 31. 15:55
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/144 anonim ***** válasza:
6%

"Magyarországon az összes jelentősebb MLM cég megtalálható. A piaci részesedéseikről, forgalmukról nem lehet adatokat találni, a büntetéseikről, ellenük indult eljárásokról szóló hírek ugyanis eléggé felülreprezentáltak. Bizonyára a hatóságoknak is "fáj az igazság"."

Ez mekkora fail az összes cégnek nyilvánosak a forgalmi adatai, mivel ezt írja elő a jogszabály. Az, hogy te tájékozatlan vagy az megintcsak nem az MLM hibája. :) Az meg, hogy ki van jegyezve a tőzsdén baromira nincs köze semmihez. Már megint megy a terelés.

A NuSkin 2012-ben megkapta a SuperBrands díjat, ami igencsak komoly elismerés.

A piaci részesedéssel példálózni meg megintcsak elég szerencsétlen próbálkozás mivel azokon a piacokon ahol az MLM jelen van (tápkieg, kozmetika, stb) igencsak komoly részesedéssel rendelkeznek.

Csak ugye a tájékozatlanság az fáj. :) Mivel utána kéne nézni a forgalmaknak, amik nyilvánosak.

2013. jan. 8. 20:19
 82/144 anonim ***** válasza:
5%
Egyébként az a leggázabb, hogy mindig azok hiszik, hogy ismerik az MLM-et akiknek semmi közük hozzá. Ennél már csak az a szánalmasabb amikor valaki keveri a piramisjátékkal és azt hozza fel példaként.
2013. jan. 8. 20:22
 83/144 anonim ***** válasza:
63%
Linkelj egy nyilvános forgalmi adatot.
2013. jan. 8. 20:33
 84/144 anonim ***** válasza:
63%

A Superbrands díj jelentőségéről meg annyit, hogy tavaly csak ennyi cég kapta meg:

SUPERBRANDS MÁRKÁK 2012

ABSOLUT VODKA

ACTIMEL

ACTIVIA

ADIDAS

ADVIL

AGÁRDI

ALEXANDRA

ALFÖLDI PORCELÁN

ALLEE

ALLIANZ

AMERICAN EXPRESS

ANDANTE

ANGELCARE

AQUAWORLD

ARENA PLAZA

ARIEL

ART MEDIC

ASPIRIN

AVENT

AVIS

AXA

AXE

BALATON SOUND

BARILLA

BATZ

BENETTON

BEPANTHEN

BÉRES

BILLERBECK

BIOPONT

BIZTOSÍTÁS.HU

BKF

BLACK & DECKER

BLIKK

BOIRON

BOMBA

BONDUELLE

BOOKLINE

BORSODI

BOSCH

BOSE

BP

BRAMAC

BRAUN

BRENDON

BRITISH AIRWAYS

BROKERNET

BUDAI EGÉSZSÉGKÖZPONT

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM

BUDAPESTI OPERETTSZÍNÁZ

BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL

BUDERUS

CARDO

CARL ZEISS

CARTE D'OR

CATCH CHEMOTOX

CERES SÜTŐ BIO

CEU BUSINESS SCHOOL

CEWE FOTÓKÖNYV

CHEF

CHICCO

CHIO

CITY TAXI

CLASS FM

COCA-COLA

COLGATE

CONCORDE

COOP

CORDIA

COSMOPOLITAN

CREATON

CREDITHILL

D.A.S.

DANONE

DANONE KÖNNYŰ ÉS FINOM

DEICHMANN

DÉLHÚS

DEMKO FEDER

DIEGO

DISNEY

DM-DROGERIE MARKT

DOMESTOS

DOUGLAS PARFÜMÉRIA

DOVE

DPD

DR. OETKER

DR. ROSE

DR. THEISS

DULUX

E.ON

ECCO

EDF DÉMÁSZ

EGMONT

EISBERG

ELECTROLUX LEHEL

ELEVENPARK

ELMEX

ELMŰ

ELTE

EQUILOR

ERMENEGILDO ZEGNA

ERŐS PISTA

ERSTE BANK

ESET NOD32

EUROMEDIC DIAGNOSTICS

EUROP ASSISTANCE

EVIAN

FAGOR

FAMILY FROST

FANTA

FEMINA.HU

FIGYELŐ

FISHER-PRICE

FISKARS

FLORIOL

FORNETTI

FŐGÁZ

FRESSNAPF

FRISKIES

FUNDAMENTA LAKÁSKASSZA

GARDENA

GARDÉNIA

GEBERIT

GEKKO

GENERALI-PROVIDENCIA

GERBEAUD

GILLETTE

GIORGIO ARMANI

GLAMOUR

GOODYEAR

GROUPAMA-GARANCIA BIZTOSÍTÓ

GYŐRI ÉDES

H&M

HÄAGEN-DAZS

HAAS

HAAS & CZJZEK

HANSGROHE

HARIBO

HASBRO

HASZON MAGAZIN

HAUSER

HÁZIPATIKA.COM

HEAD

HEAD&SHOULDERS

HEINEKEN

HELL

HELYI TÉMA

HÉRA

HERBÁRIA

HERBÁRIA BIO

HERENDI

HERTZ

HERZ

HETI VÁLASZ

HILTON

HIPP

HOHES C

HOLLÓHÁZI PORCELÁN

HONDA

HOYA LENS

HUGGIES

HUGO BOSS

HUNGERIT

HVG

HVG ONLINE

IBS

IBUSZ

IGLO

IGO

IKEA

ILCSI

INDEX

ING

INGATLAN.COM

IPHONE

IPOD

ISOSTAR

JBL

JOHNNIE WALKER

JOSEF SEIBEL

KAISER

KALMOPYRIN

KARAVÁN

KATEDRA

KELLOGG'S

KEMPINSKI

KIKA

KINDER

KLEENEX

KLUDI

KNORR

KOH-I-NOOR

KOMÉTA

KÖKI TERMINÁL

KUPONVILAG.HU

LACALUT

LAVAZZA

LEGO

LEIER

LENOR

LEVI'S

LEXUS

LIBRI

LIDL

LINDE GÁZ

LINDT

LIPTON EARL GREY

L'ORÉAL

LUFTHANSA

LURPAK

MACBOOK

MADÁCH SZÍNHÁZ

MAGNUM

MAGYAR TELEKOM

MAKITA

MAMAS&PAPAS

MAMMUT

MARESI

MARIE CLAIRE

MARKS&SPENCER

MARONI

MARRIOTT

MARSO

MATTEL

MAXCITY

MAYBELLINE

MEDIA MARKT

MEDICOVER

MEGATHERM

MERCEDES

MESTER

MESTER KIADÓ

METROPOL

MEXX

MICHELIN

MICROSOFT

MIELE

MILKA

MINI

MIZO

MIZO BIOFARM

MOL

MÓRA

MR1 - KOSSUTH

MR2 - PETŐFI

MÜLLER

MŰVÉSZETEK PALOTÁJA

NAGYI TITKA

NAPI GAZDASÁG

NATURLAND

NATURTEX

NECKERMANN

NEOCITRAN

NEOGRANORMON

NÉPSZABADSÁG

NESCAFÉ

NESPRESSO

NESTEA

NETRISK.HU

NIKE

NŐK LAPJA

NŐK LAPJA CAFÉ

NUTELLA

OÁZIS

OBI

OMV

ORIGO

OSCILLOCOCCINUM

OTP

OTTHON CENTRUM

OXYGEN WELLNESS

PAGONY

PAMPERS

PANNÓNIA

PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA

PAPPAS AUTO

PARKER

PARMALAT

PEPSI

PERSIL

PHILADELPHIA

PIAC ÉS PROFIT

PICK

PIONEER

PIRELLI

PISZKEI ÖKO

PLANTART

PLAYBOY

PORTFOLIO.HU

POST-IT

PREMIER OUTLETS

PRÉSIDENT

PRÍMAGÁZ

RAAB KARCHER

RAIFFEISEN

RAMA

RAVAK

REVALID

ROTRING

RTL KLUB

SÁGA

SALAMANDER

SALVEQUICK

SALVUS

SAMSUNG

SCHWARZKOPF

SEMMELWEISS EGYETEM

SENSOLITE

SIEMENS

SIESTA SHOES

SIGNAL

SIKÉR

SILVANUS

SIÓ

SPRINGFIELD

STABILO

STARBUCKS

STARKEY

STARKING

STIHL

SUDOCREM

SUPERSHOP

SUPRADYN F

SZALLAS.HU

SZARVASI MASCARPONE

SZENTKIRÁLYI

SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

SZIGET FESZTIVÁL

SZUPERINFÓ

TCHIBO

TEFAL

THEODORA

TIHANY CAMEMBERT

TIMBERLAND

TISZA

T-MOBILE

TONDACH

TRINÁT

TUI

TV2

TWININGS

UNICUM

UNION

UNIQA

UNIVER

UTISÚGÓ.HU

VAILLANT

VALDOR

VAPIANO

VEGETA

VELUX

VÉNUSZ

VESPA

VÍGSZÍNHÁZ

VILÁGGAZDASÁG

VISTA

VODAFONE

VOLT FESZTIVÁL

WELLIS

WESTEND CITY CENTER

WHIRLPOOL

WIENERBERGER

WIZZ AIR

XEROX

YVES ROCHER

ZARA

ZEPTER

ZEWA

ZOTT JOGOBELLA

ZÖLDFARM BIO

ZWACK

ZSIDRÓ

ZSOLNAY

Tényleg milyen komoly verseny...

2013. jan. 8. 20:41
 85/144 anonim ***** válasza:
32%
Ja és ez még csak az egyik fele.
2013. jan. 8. 20:49
 86/144 anonim ***** válasza:
40%

ma 20:33

Ha annyira okos vagy ahogy azt állítod magadról, akkor te miért nem találod meg?

Igen jól látod szándékosan nem kötöm az orrodra, hogy hol lehet megnézni. Mivel te mindig olyan magas lóról beszélsz, hogy te márpedig mindent tudsz és tévedhetetlen vagy.

Vagy mégsem?

2013. jan. 8. 21:38
 87/144 anonim ***** válasza:
40%

Ráadásul még a pontos listás sem voltál képes belinkelni Mr tévedhetetlenakimindentjobbantudok.

NORDENIA

NOVARTIS

NOVO NORDISK

NU SKIN

OBO BETTERMANN

OFFI

OFFICE DEPOT

[link]

És tulajdonképpen a több százezer márka közül a legjobbak közé bekerülni valóban semmiség.

Ez is elég szánalmas, hogy ezt valaki így próbálja elbagatelizálni.

2013. jan. 8. 21:42
 88/144 anonim ***** válasza:
32%
A pontos "listás" linkelni meg neked sem erősséged amúgy. Lévén a Nuskin BUSINESS SUPERBRANDS kategóriában szerepelt. Szóval ha már kötekedés, te eleve rosszul mondtad az elején.
2013. jan. 8. 22:09
 89/144 anonim ***** válasza:
40%
Ha neked a jogszabályokat is bizonyítani kell akkor komoly gondok vannak.
2013. jan. 8. 22:19
 90/144 anonim ***** válasza:
17%

"Miért, az mit tükröz, hogy hülyének tetteted magad és nem válaszolsz? Én csak felvettem a stílust, nem én nyitottam vele. Így már egyből szóvá is lett téve, úgyhogy ezt zárjuk is le ennyivel. "

Nos, Mr. nagy tudású, ez volt az első pont, ahol finoman személyeskedni kezdtél. Egy szót se szóltam érte, de ha már a stílusomon kerestél fogást, érezhető volt, hogy veled érdemi vita nem fog kialakulni. Ráadásul itt még eszemben sem volt hülyére venni téged. Ennyit arról, hogy ki kezdett és mit kezdett.

"Júj micsoda rejtély. Majd megismered az oldalt, és megtudod miért van ez."

Megint nem a lényeget fogtad fel belőle. És veled vitatkozzak? :) Úgy látom, nem kapott elég nagy hangsúlyt az a tény, hogy kettőnk közül nem én vagyok a nagy százalékhuszár, a lepontozás meg csak megerősít, hogy vannak, akiknek fáj az igazság. Most ettől kellene hasra esnem? Nem mellesleg ha már a rejtélyt feszegeted, nem tudod véletlenül, ki volt az, aki több alkalommal is finoman meglebegtetett némi összeesküvés-elméletet bizonyos vélt azonosságokról Serlock? :)

"Az állításod nem maradt cáfolatlan, csupán képtelen vagy a cáfolatot értelmezni."

Cáfolat és kifogás nem ugyanaz, bocsi.

"Terelni pedig te kezdtél el, a kérdő mód taglalásával. Erről is folyamatosan megfeledkezel."

Terelni te kezdtél, miután mindjárt az első kérdésem elől kitértél és meg sem álltál Alaszkáig. Újfent bocs. Az meg nem az én hibám, hogy te képtelen vagy feltenni egy nyamvadt kérdést és utána még féloldalas előadást tartasz arról, hogy te milyen okos vagy, mert az nem úgy van, hanem amúgy. Megsúgom: ha az utcán leszólít valaki és a te módodon teszi fel a kérdést, miszerint tudom-e, hogy mennyi az idő, közlöm, hogy igen, rámosolygok és tovább megyek. Ha neked a saját anyanyelved ekkora problémát okoz, azért ne mást okolj! Tipikus magyar szokás ez, hogy sosem arra ad választ a paraszt, amit kérdeznek tőle. Jó példa erre, hogy te ezen fennakadtál. Nem mellesleg létezik egy mondás, miszerint semmi nem egyértelmű. Ebből kifolyólag nem kell lefosnod a bokád félelmedben, ha valaki feltesz egy kérdést. De belőled ez valami földöntúli remegést váltott ki a kezdetektől.

"Szociális retardációdból kifolyólag fogalmad sincs mi az a személyeskedés, ebből következően képtelen vagy belátni, hogy ezt is te kezdted - nem mellesleg ezzel is a lényegi vitától menekültél." Ez jó, most elmutogathatunk még pár hétig, hogy ki mi elől menekült. Nem mellesleg, most is személyeskedtél. Ez azért egy érdekes színfolt ebben a kis történetben, mert nagyon szoktam szeretni az olyan jajgatógépeket, akik más képébe dörgölnek olyan valamit, amit ők maguk is elkövetnek. Ennyit a retardációról.

"Nem buktam bele hálózatépítésbe, sosem foglalkoztam ilyesmivel. Még ha így is lenne, nem változtatna a tényen, hogy vitaképtelen vagy a kérdésben."

Erről most megmondom, hogy méretes kamu.

"Az erről kialakított képzelgésed megalapozatlan és következetlen, csak azért ragaszkodsz hozzá mert ezáltal magasabb rendűnek érezheted magad - ez a kisebbségi komplexusban szenvedők alap szükséglete."

Köszönöm Dr. Freud. :) A te bukásodról kialakított "képzelgés" nagyon is valós alapokon nyugszik és az itteni ténykedésed és az ezzel kapcsolatos felvetésekre adott reakcióid ok-okozati összefüggésben állnak egymással. Tagadd, ha akarod, de még a homlokodon is ez villog. :)

"...fogva erre törekedtél, mert tudtad hogy egy tárgyilagos, tényeken alapuló vitában védhetetlen az MLM rendszer, és/vagy te egy ilyen vitára intellektuálisan alkalmatlan vagy."

Most őszintén: nézz már egy kicsit körül a nagybetűs életben cimbi! Az a nagybetűs tény, hogy az MLM rendszer a mai napig él és sokan ezen a területen csináltunk/csinálunk karriert. Valószínűleg sem mi, sem az MLM rendszer nem értesült a te elképzelésedről, mert működik. Most ezen mit vitatkozzak veled, vagy bárkivel? Ha neked az a fixa ideád, hogy nem működik, hát hidd ezt! A tények nem támasztják alá az állításodat. Ennyi.

"Egyébként pedig igen, nálad nyilvánvalóan többet tudok az MLM-ről, bár ez önmagában még nem eredmény."

Persze, nyilvánvaló, ezt már láthattuk. :))

"A kutyás, és a győzelemmel kapcsolatos átszövéseid is árulkodóak. Itt nincs győztes, ez nem verseny, egy szellemi párbajban amúgy is fegyvertelennek számítanál."

Az ezzel kapcsolatos átszövéseim arra világítottak rá, ahogy viselkedtél. Ez tényleg árulkodó...

"Azaz a világon összesen négy olyan cég van, ami az MLM-et választotta értékesítési stratégiájának, és gazdaságilag le is tett valamit az asztalra." Na ez így máris nem igaz. Nem fogok neveket mondani, de gondolkozz kicsit szélesebb spektrumban. Te akadtál fenn azon korábban, hogy szolgáltatást is lehet MLM-ben értékesíteni. Bár ott helyre lettél téve, miszerint a szolgáltatás is termék, itt furcsa módon azokat a cégeket mégsem említetted meg.

"Forgalmukat tekintve csak az Avon és a nagy öreg Amway az, ami nem nagyságrendekkel marad el a többi átlagosnak mondható, szintén a NYSE-n jegyzett cégtől. Az összes jelentős MLM cég(nem csak a részvénytársaságok) összesen mondhat magáénak kb. akkora forgalmat, mint a McDonald's."

És ebből mi következik? Milyen összefüggés van egy MLM rendszerben működő cég piaci részesedése és a benne elérhető siker közt? Erre, ha volnál szíves rávilágítani, köszönöm!

"Magyarországon az összes jelentősebb MLM cég megtalálható. A piaci részesedéseikről, forgalmukról nem lehet adatokat találni, a büntetéseikről, ellenük indult eljárásokról szóló hírek ugyanis eléggé felülreprezentáltak. Bizonyára a hatóságoknak is "fáj az igazság"."

Na, innen kezd igazán érdekes lenni a történet. Egyfelől érdekes is lenne, ha nem lehetne róluk adatot találni, másfelől kezdünk átcsusszanni egy láthatatlan határon, ami elhagyja a józan ész földjét. Ez meg is magyarázza a gyakori összeesküvés-elméleteidet.

2013. jan. 8. 23:04
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!