Van itt olyan, aki MLM rendszeres business-ből meggazdagodott a közelmúltban?
Mindig mindenféle MLM ügyletbe akarnak bevonni ismerősök. Mindegyik állítja, hogy na ezel most gazdag leszek. Van ismerősöm, aki minden hónapban újfajtába száll be, és midig állítja, hogy "ez most tényleg nagyon jó" mert tök új, meg minden. Én nagyon szkeptikus vagyok, és ahogy számolgattam, már kb 2 millát elbuktam volna, ha mindenbe beszállok, amivel megkeresnek. Mert ők is mind abbahagyták azóta, és ugyanott dolgoznak, ahol addig. nem lettek gazdagok, nem jön be.
Még soha senkivel nem találkoztam (leszámítva a régebbi időket, 90-es éveket) aki gazdag lenne MLMből. Gondoltam itt hátha akad.
"Magyarországon az összes jelentősebb MLM cég megtalálható. A piaci részesedéseikről, forgalmukról nem lehet adatokat találni, a büntetéseikről, ellenük indult eljárásokról szóló hírek ugyanis eléggé felülreprezentáltak. Bizonyára a hatóságoknak is "fáj az igazság"."
Ez mekkora fail az összes cégnek nyilvánosak a forgalmi adatai, mivel ezt írja elő a jogszabály. Az, hogy te tájékozatlan vagy az megintcsak nem az MLM hibája. :) Az meg, hogy ki van jegyezve a tőzsdén baromira nincs köze semmihez. Már megint megy a terelés.
A NuSkin 2012-ben megkapta a SuperBrands díjat, ami igencsak komoly elismerés.
A piaci részesedéssel példálózni meg megintcsak elég szerencsétlen próbálkozás mivel azokon a piacokon ahol az MLM jelen van (tápkieg, kozmetika, stb) igencsak komoly részesedéssel rendelkeznek.
Csak ugye a tájékozatlanság az fáj. :) Mivel utána kéne nézni a forgalmaknak, amik nyilvánosak.
A Superbrands díj jelentőségéről meg annyit, hogy tavaly csak ennyi cég kapta meg:
SUPERBRANDS MÁRKÁK 2012
ABSOLUT VODKA
ACTIMEL
ACTIVIA
ADIDAS
ADVIL
AGÁRDI
ALEXANDRA
ALFÖLDI PORCELÁN
ALLEE
ALLIANZ
AMERICAN EXPRESS
ANDANTE
ANGELCARE
AQUAWORLD
ARENA PLAZA
ARIEL
ART MEDIC
ASPIRIN
AVENT
AVIS
AXA
AXE
BALATON SOUND
BARILLA
BATZ
BENETTON
BEPANTHEN
BÉRES
BILLERBECK
BIOPONT
BIZTOSÍTÁS.HU
BKF
BLACK & DECKER
BLIKK
BOIRON
BOMBA
BONDUELLE
BOOKLINE
BORSODI
BOSCH
BOSE
BP
BRAMAC
BRAUN
BRENDON
BRITISH AIRWAYS
BROKERNET
BUDAI EGÉSZSÉGKÖZPONT
BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM
BUDAPESTI OPERETTSZÍNÁZ
BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL
BUDERUS
CARDO
CARL ZEISS
CARTE D'OR
CATCH CHEMOTOX
CERES SÜTŐ BIO
CEU BUSINESS SCHOOL
CEWE FOTÓKÖNYV
CHEF
CHICCO
CHIO
CITY TAXI
CLASS FM
COCA-COLA
COLGATE
CONCORDE
COOP
CORDIA
COSMOPOLITAN
CREATON
CREDITHILL
D.A.S.
DANONE
DANONE KÖNNYŰ ÉS FINOM
DEICHMANN
DÉLHÚS
DEMKO FEDER
DIEGO
DISNEY
DM-DROGERIE MARKT
DOMESTOS
DOUGLAS PARFÜMÉRIA
DOVE
DPD
DR. OETKER
DR. ROSE
DR. THEISS
DULUX
E.ON
ECCO
EDF DÉMÁSZ
EGMONT
EISBERG
ELECTROLUX LEHEL
ELEVENPARK
ELMEX
ELMŰ
ELTE
EQUILOR
ERMENEGILDO ZEGNA
ERŐS PISTA
ERSTE BANK
ESET NOD32
EUROMEDIC DIAGNOSTICS
EUROP ASSISTANCE
EVIAN
FAGOR
FAMILY FROST
FANTA
FEMINA.HU
FIGYELŐ
FISHER-PRICE
FISKARS
FLORIOL
FORNETTI
FŐGÁZ
FRESSNAPF
FRISKIES
FUNDAMENTA LAKÁSKASSZA
GARDENA
GARDÉNIA
GEBERIT
GEKKO
GENERALI-PROVIDENCIA
GERBEAUD
GILLETTE
GIORGIO ARMANI
GLAMOUR
GOODYEAR
GROUPAMA-GARANCIA BIZTOSÍTÓ
GYŐRI ÉDES
H&M
HÄAGEN-DAZS
HAAS
HAAS & CZJZEK
HANSGROHE
HARIBO
HASBRO
HASZON MAGAZIN
HAUSER
HÁZIPATIKA.COM
HEAD
HEAD&SHOULDERS
HEINEKEN
HELL
HELYI TÉMA
HÉRA
HERBÁRIA
HERBÁRIA BIO
HERENDI
HERTZ
HERZ
HETI VÁLASZ
HILTON
HIPP
HOHES C
HOLLÓHÁZI PORCELÁN
HONDA
HOYA LENS
HUGGIES
HUGO BOSS
HUNGERIT
HVG
HVG ONLINE
IBS
IBUSZ
IGLO
IGO
IKEA
ILCSI
INDEX
ING
INGATLAN.COM
IPHONE
IPOD
ISOSTAR
JBL
JOHNNIE WALKER
JOSEF SEIBEL
KAISER
KALMOPYRIN
KARAVÁN
KATEDRA
KELLOGG'S
KEMPINSKI
KIKA
KINDER
KLEENEX
KLUDI
KNORR
KOH-I-NOOR
KOMÉTA
KÖKI TERMINÁL
KUPONVILAG.HU
LACALUT
LAVAZZA
LEGO
LEIER
LENOR
LEVI'S
LEXUS
LIBRI
LIDL
LINDE GÁZ
LINDT
LIPTON EARL GREY
L'ORÉAL
LUFTHANSA
LURPAK
MACBOOK
MADÁCH SZÍNHÁZ
MAGNUM
MAGYAR TELEKOM
MAKITA
MAMAS&PAPAS
MAMMUT
MARESI
MARIE CLAIRE
MARKS&SPENCER
MARONI
MARRIOTT
MARSO
MATTEL
MAXCITY
MAYBELLINE
MEDIA MARKT
MEDICOVER
MEGATHERM
MERCEDES
MESTER
MESTER KIADÓ
METROPOL
MEXX
MICHELIN
MICROSOFT
MIELE
MILKA
MINI
MIZO
MIZO BIOFARM
MOL
MÓRA
MR1 - KOSSUTH
MR2 - PETŐFI
MÜLLER
MŰVÉSZETEK PALOTÁJA
NAGYI TITKA
NAPI GAZDASÁG
NATURLAND
NATURTEX
NECKERMANN
NEOCITRAN
NEOGRANORMON
NÉPSZABADSÁG
NESCAFÉ
NESPRESSO
NESTEA
NETRISK.HU
NIKE
NŐK LAPJA
NŐK LAPJA CAFÉ
NUTELLA
OÁZIS
OBI
OMV
ORIGO
OSCILLOCOCCINUM
OTP
OTTHON CENTRUM
OXYGEN WELLNESS
PAGONY
PAMPERS
PANNÓNIA
PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
PAPPAS AUTO
PARKER
PARMALAT
PEPSI
PERSIL
PHILADELPHIA
PIAC ÉS PROFIT
PICK
PIONEER
PIRELLI
PISZKEI ÖKO
PLANTART
PLAYBOY
PORTFOLIO.HU
POST-IT
PREMIER OUTLETS
PRÉSIDENT
PRÍMAGÁZ
RAAB KARCHER
RAIFFEISEN
RAMA
RAVAK
REVALID
ROTRING
RTL KLUB
SÁGA
SALAMANDER
SALVEQUICK
SALVUS
SAMSUNG
SCHWARZKOPF
SEMMELWEISS EGYETEM
SENSOLITE
SIEMENS
SIESTA SHOES
SIGNAL
SIKÉR
SILVANUS
SIÓ
SPRINGFIELD
STABILO
STARBUCKS
STARKEY
STARKING
STIHL
SUDOCREM
SUPERSHOP
SUPRADYN F
SZALLAS.HU
SZARVASI MASCARPONE
SZENTKIRÁLYI
SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM
SZIGET FESZTIVÁL
SZUPERINFÓ
TCHIBO
TEFAL
THEODORA
TIHANY CAMEMBERT
TIMBERLAND
TISZA
T-MOBILE
TONDACH
TRINÁT
TUI
TV2
TWININGS
UNICUM
UNION
UNIQA
UNIVER
UTISÚGÓ.HU
VAILLANT
VALDOR
VAPIANO
VEGETA
VELUX
VÉNUSZ
VESPA
VÍGSZÍNHÁZ
VILÁGGAZDASÁG
VISTA
VODAFONE
VOLT FESZTIVÁL
WELLIS
WESTEND CITY CENTER
WHIRLPOOL
WIENERBERGER
WIZZ AIR
XEROX
YVES ROCHER
ZARA
ZEPTER
ZEWA
ZOTT JOGOBELLA
ZÖLDFARM BIO
ZWACK
ZSIDRÓ
ZSOLNAY
Tényleg milyen komoly verseny...
ma 20:33
Ha annyira okos vagy ahogy azt állítod magadról, akkor te miért nem találod meg?
Igen jól látod szándékosan nem kötöm az orrodra, hogy hol lehet megnézni. Mivel te mindig olyan magas lóról beszélsz, hogy te márpedig mindent tudsz és tévedhetetlen vagy.
Vagy mégsem?
Ráadásul még a pontos listás sem voltál képes belinkelni Mr tévedhetetlenakimindentjobbantudok.
NORDENIA
NOVARTIS
NOVO NORDISK
NU SKIN
OBO BETTERMANN
OFFI
OFFICE DEPOT
És tulajdonképpen a több százezer márka közül a legjobbak közé bekerülni valóban semmiség.
Ez is elég szánalmas, hogy ezt valaki így próbálja elbagatelizálni.
"Miért, az mit tükröz, hogy hülyének tetteted magad és nem válaszolsz? Én csak felvettem a stílust, nem én nyitottam vele. Így már egyből szóvá is lett téve, úgyhogy ezt zárjuk is le ennyivel. "
Nos, Mr. nagy tudású, ez volt az első pont, ahol finoman személyeskedni kezdtél. Egy szót se szóltam érte, de ha már a stílusomon kerestél fogást, érezhető volt, hogy veled érdemi vita nem fog kialakulni. Ráadásul itt még eszemben sem volt hülyére venni téged. Ennyit arról, hogy ki kezdett és mit kezdett.
"Júj micsoda rejtély. Majd megismered az oldalt, és megtudod miért van ez."
Megint nem a lényeget fogtad fel belőle. És veled vitatkozzak? :) Úgy látom, nem kapott elég nagy hangsúlyt az a tény, hogy kettőnk közül nem én vagyok a nagy százalékhuszár, a lepontozás meg csak megerősít, hogy vannak, akiknek fáj az igazság. Most ettől kellene hasra esnem? Nem mellesleg ha már a rejtélyt feszegeted, nem tudod véletlenül, ki volt az, aki több alkalommal is finoman meglebegtetett némi összeesküvés-elméletet bizonyos vélt azonosságokról Serlock? :)
"Az állításod nem maradt cáfolatlan, csupán képtelen vagy a cáfolatot értelmezni."
Cáfolat és kifogás nem ugyanaz, bocsi.
"Terelni pedig te kezdtél el, a kérdő mód taglalásával. Erről is folyamatosan megfeledkezel."
Terelni te kezdtél, miután mindjárt az első kérdésem elől kitértél és meg sem álltál Alaszkáig. Újfent bocs. Az meg nem az én hibám, hogy te képtelen vagy feltenni egy nyamvadt kérdést és utána még féloldalas előadást tartasz arról, hogy te milyen okos vagy, mert az nem úgy van, hanem amúgy. Megsúgom: ha az utcán leszólít valaki és a te módodon teszi fel a kérdést, miszerint tudom-e, hogy mennyi az idő, közlöm, hogy igen, rámosolygok és tovább megyek. Ha neked a saját anyanyelved ekkora problémát okoz, azért ne mást okolj! Tipikus magyar szokás ez, hogy sosem arra ad választ a paraszt, amit kérdeznek tőle. Jó példa erre, hogy te ezen fennakadtál. Nem mellesleg létezik egy mondás, miszerint semmi nem egyértelmű. Ebből kifolyólag nem kell lefosnod a bokád félelmedben, ha valaki feltesz egy kérdést. De belőled ez valami földöntúli remegést váltott ki a kezdetektől.
"Szociális retardációdból kifolyólag fogalmad sincs mi az a személyeskedés, ebből következően képtelen vagy belátni, hogy ezt is te kezdted - nem mellesleg ezzel is a lényegi vitától menekültél." Ez jó, most elmutogathatunk még pár hétig, hogy ki mi elől menekült. Nem mellesleg, most is személyeskedtél. Ez azért egy érdekes színfolt ebben a kis történetben, mert nagyon szoktam szeretni az olyan jajgatógépeket, akik más képébe dörgölnek olyan valamit, amit ők maguk is elkövetnek. Ennyit a retardációról.
"Nem buktam bele hálózatépítésbe, sosem foglalkoztam ilyesmivel. Még ha így is lenne, nem változtatna a tényen, hogy vitaképtelen vagy a kérdésben."
Erről most megmondom, hogy méretes kamu.
"Az erről kialakított képzelgésed megalapozatlan és következetlen, csak azért ragaszkodsz hozzá mert ezáltal magasabb rendűnek érezheted magad - ez a kisebbségi komplexusban szenvedők alap szükséglete."
Köszönöm Dr. Freud. :) A te bukásodról kialakított "képzelgés" nagyon is valós alapokon nyugszik és az itteni ténykedésed és az ezzel kapcsolatos felvetésekre adott reakcióid ok-okozati összefüggésben állnak egymással. Tagadd, ha akarod, de még a homlokodon is ez villog. :)
"...fogva erre törekedtél, mert tudtad hogy egy tárgyilagos, tényeken alapuló vitában védhetetlen az MLM rendszer, és/vagy te egy ilyen vitára intellektuálisan alkalmatlan vagy."
Most őszintén: nézz már egy kicsit körül a nagybetűs életben cimbi! Az a nagybetűs tény, hogy az MLM rendszer a mai napig él és sokan ezen a területen csináltunk/csinálunk karriert. Valószínűleg sem mi, sem az MLM rendszer nem értesült a te elképzelésedről, mert működik. Most ezen mit vitatkozzak veled, vagy bárkivel? Ha neked az a fixa ideád, hogy nem működik, hát hidd ezt! A tények nem támasztják alá az állításodat. Ennyi.
"Egyébként pedig igen, nálad nyilvánvalóan többet tudok az MLM-ről, bár ez önmagában még nem eredmény."
Persze, nyilvánvaló, ezt már láthattuk. :))
"A kutyás, és a győzelemmel kapcsolatos átszövéseid is árulkodóak. Itt nincs győztes, ez nem verseny, egy szellemi párbajban amúgy is fegyvertelennek számítanál."
Az ezzel kapcsolatos átszövéseim arra világítottak rá, ahogy viselkedtél. Ez tényleg árulkodó...
"Azaz a világon összesen négy olyan cég van, ami az MLM-et választotta értékesítési stratégiájának, és gazdaságilag le is tett valamit az asztalra." Na ez így máris nem igaz. Nem fogok neveket mondani, de gondolkozz kicsit szélesebb spektrumban. Te akadtál fenn azon korábban, hogy szolgáltatást is lehet MLM-ben értékesíteni. Bár ott helyre lettél téve, miszerint a szolgáltatás is termék, itt furcsa módon azokat a cégeket mégsem említetted meg.
"Forgalmukat tekintve csak az Avon és a nagy öreg Amway az, ami nem nagyságrendekkel marad el a többi átlagosnak mondható, szintén a NYSE-n jegyzett cégtől. Az összes jelentős MLM cég(nem csak a részvénytársaságok) összesen mondhat magáénak kb. akkora forgalmat, mint a McDonald's."
És ebből mi következik? Milyen összefüggés van egy MLM rendszerben működő cég piaci részesedése és a benne elérhető siker közt? Erre, ha volnál szíves rávilágítani, köszönöm!
"Magyarországon az összes jelentősebb MLM cég megtalálható. A piaci részesedéseikről, forgalmukról nem lehet adatokat találni, a büntetéseikről, ellenük indult eljárásokról szóló hírek ugyanis eléggé felülreprezentáltak. Bizonyára a hatóságoknak is "fáj az igazság"."
Na, innen kezd igazán érdekes lenni a történet. Egyfelől érdekes is lenne, ha nem lehetne róluk adatot találni, másfelől kezdünk átcsusszanni egy láthatatlan határon, ami elhagyja a józan ész földjét. Ez meg is magyarázza a gyakori összeesküvés-elméleteidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!