Van itt olyan, aki MLM rendszeres business-ből meggazdagodott a közelmúltban?
Mindig mindenféle MLM ügyletbe akarnak bevonni ismerősök. Mindegyik állítja, hogy na ezel most gazdag leszek. Van ismerősöm, aki minden hónapban újfajtába száll be, és midig állítja, hogy "ez most tényleg nagyon jó" mert tök új, meg minden. Én nagyon szkeptikus vagyok, és ahogy számolgattam, már kb 2 millát elbuktam volna, ha mindenbe beszállok, amivel megkeresnek. Mert ők is mind abbahagyták azóta, és ugyanott dolgoznak, ahol addig. nem lettek gazdagok, nem jön be.
Még soha senkivel nem találkoztam (leszámítva a régebbi időket, 90-es éveket) aki gazdag lenne MLMből. Gondoltam itt hátha akad.
Kedves Laci!
Nem tiltottalak le, miért tettem volna? Eddig azt sem néztem, hogy ilyenre is van mód. Ez mondjuk az oldal iránti nagy érdeklődésemet is elárulta. :)
De tényleg nem kaptam tőled semmit. Ma jöttek üzenetek, egy kivételével mind az ITK show-t "dicsérték", de te nem voltál köztük.
Természetesen elsiklasz fölötte, hogy az idézett résznek vannak előzményei is. Mint az oviban, a másik kezdte, mert visszaütött!
Ráadásul kitértem rá, hogy jó lenne annyiban hagyni, ehhez képest te tértél vissza rá folyton. Most akkor ki terel?
Téged minden csak megerősít, az ilyen lényegtelen kamuk ismételgetésével az élen. Irreleváns, és szerinted kit érdekel? A hangsúlyozásával csak a kisebbségi komplexusodra világítasz rá jobban.
Az ilyen meneküléses, boka lefosásos, elbújásos mások félelmét vizionáló képeid is eléggé árulkodóak. Nagyon ki kell hangsúlyoznod hogy tőled félnek az emberek, ezzel erősíted a gyenge önképedet, mert a valóságban mind intellektuálisan, mind fizikálisan impotens vagy.
"A te bukásodról kialakított "képzelgés" nagyon is valós alapokon nyugszik"
Mondtam én hogy jóval többet képzelsz magadról. A korábbiakban már kitárgyaltam miért van szükséged erre a tévképzetre, amihez láthatóan görcsösen ragaszkodsz is.
"Ha neked az a fixa ideád, hogy nem működik, hát hidd ezt!"
Nem hiszem, és nem is állítottam ilyet. Tipikus csúsztatás.
"az MLM rendszer a mai napig él"
Ki lett tárgyalva, hogy miért.
"sokan ezen a területen csináltunk/csinálunk karriert"
Ez is érintve lett már.
Sokan csináltok abból karriert, hogy rengetegen próbálnak ebből karriert csinálni, csak belebuknak. Nektek meg jobb és kézenfekvőbb őket okolni, mint beismerni, hogy csúnyán meg lettek vezetve.
"Az ezzel kapcsolatos átszövéseim arra világítottak rá, ahogy viselkedtél. Ez tényleg árulkodó..."
Semmi kreativitásod, egyszerűen visszamutogatsz.
És végre a lényeg:
"Nem fogok neveket mondani"
Gyanítom nem is tudnál. A pénzügyi MLM egészen más világ, valamint jóval közelebb áll a piramisjátékhoz. Éppenséggel "tekintélyes" múlttal sem rendelkezik, úgyhogy teljesen fölösleges idekeverni. De ha akarod, nyugodtan kezdj bele, hátha végre lényegi dolgokról fog menni itt a szócséplés.
Helyre lettem téve.... :) k.géza az előbb égette be magát, elég látványosan. Ezek után nem érzem szükségét magyarázni, miért nem foglalkoztam vele.
"És ebből mi következik? Milyen összefüggés van egy MLM rendszerben működő cég piaci részesedése és a benne elérhető siker közt? Erre, ha volnál szíves rávilágítani, köszönöm!"
Na végre elindultunk valamerre. Egyfelől ez az MLM rendszer mint régóta, és jól működő modell cinikus példája. Másfelől a tény, miszerint az egész ágazat fennállása óta pusztán ilyen kis szegmenst volt képes megszerezni a világkereskedelemből, válasz a kérdésedre.
Wikipéldia:(:D)
"Az MLM több mint 50 éve nem tudja kiszorítani a hagyományos kereskedelmet"
"...Ez az összeg(MLM cégek forgalma) a világ kereskedelmi forgalmának töredéke."
Értsd: a világkereskedelemben ez a "vállalkozási forma" kb. az indultak még kategória. Akinek ez nem mond eleget a benne rejlő lehetőségekről, az rohadtul nem ért hozzá. És az ilyeneket kényelmesen meg lehet vezetni, erre épül az egész.
"Na, innen kezd igazán érdekes lenni a történet. Egyfelől érdekes is lenne, ha nem lehetne róluk adatot találni, másfelől kezdünk átcsusszanni egy láthatatlan határon, ami elhagyja a józan ész földjét. Ez meg is magyarázza a gyakori összeesküvés-elméleteidet."
Ez a poén már el lett sütve, láthatóan hatásos volt. Még annyi magabiztosság sincs benned, hogy ezt belásd, és fölülemelkedj rajta. Nagyon kell valami kapaszkodó, amin aztán pöröghettek a lényegi vita helyett.
tegnap 22:30
Szóval saját magadat cáfoltad. Gratulálok. :) És még bunkó is voltál ehhez meg külön csak gratulálni lehet. Szerinted csak te ismered ezt az oldalt nagyképű zsenikém?
Eddig is ritka szánalmas volt amit alkottál de ez a csúcs. Kijelented, hogy nem lehet hozzáférni a forgalmi adatokhoz. Utána saját magad cáfolod és szerinted a másik a hülye a vállalkozásokhoz.
Gratulálok. Eddig is sok baromságot írtál össze, de eddig ez vitte a pálmát.
Te nem vitázni akarsz csak bele akarsz kötni mindenbe aminek az MLMhez köze van. Azt magad sem tudod, hogy miért.
Azért amíg itt írkálod a hülyeségeket újabb és újabb olyan vállalkozók meg közgazdászok marketing szakemberek csatlakoznak az MLM cégekhez akik totál hülyék az üzleti élethez. Mint Warren Buffet, Donald Trump, Bill Clinton stb. Ők totál hülyék az üzleti élethez, valóban. Vagy éppen olyan emberek akik akár kilóra megvennének. Csak, mert ők megértették az MLM működését. Sőt az elkövetkezendő 30 évben újabb milliomosokat fog kitermelni ez az iparág. Olyan emberekből akik most festők, kőművesek, pénztárosok, vagy más kétkezi munkások vagy akár 3-4 diplomával rendelkező emberek akik rájönnek, hogy ha mit adhat nekik az MLM.
Te sosem fogsz rájönni, bár korábban állítólag más volt a véleményed. Persze ezt is letagadtad, hogy megváltozott volna. Pedig te magad linkelted be azt a fórumot. De még volt pofád azt is letagadni. És nem ez az első eset és nem is az utolsó. Túl kicsi az önbizalmad, hogy elismerd, hogyha tévedsz ha valakinek itt komplexusa van akkor az te vagy.
Ezek a puszta tények.
tegnap 23:50
Én írtam most neked látod?
"Magyarországon az összes jelentősebb MLM cég megtalálható. A piaci részesedéseikről, forgalmukról nem lehet adatokat találni"
De persze én vagyok a hülye a vállalkozásokhoz. Szánalmas, hogy nem ismernéd be, hogy nem tudtál valamit és tévedtél. Tipikusan úgy állítod be, hogy a másik a hülye. Tipikusan jellemző az önbizalomhiányos emberekre.
Pedig már épp aludni készültem :))
"Természetesen elsiklasz fölötte, hogy az idézett résznek vannak előzményei is. Mint az oviban, a másik kezdte, mert visszaütött!" Ez két okból érdekes. Egyrészt, amikor ez tőled hangzik el, az rendben van, ha mástól, akkor ovis. Világos, éljen az egyenlő mérce! :))
Mindezeken túl, hajrá, vesd a szememre az előzményeket. Ha ennyire erőlködsz, rajta! ajnos nincs arra mód, hogy leírjam egy papírra, mit fogsz mondani. Szívesen az orrod alá dugnám utána. De hajrá, ásd a gödröt magadnak, feszülten figyelek. :)
"Ráadásul kitértem rá, hogy jó lenne annyiban hagyni, ehhez képest te tértél vissza rá folyton. Most akkor ki terel?" Igen, amikor kényessé kezdett válni számodra egy téma, rögtön annyiban óhajtottad hagyni. Ehhez képest a kamu terméken még tegnap is rugóztál. Persze ismét szigorúan az egyenlőség jegyében. :)
"Téged minden csak megerősít, az ilyen lényegtelen kamuk ismételgetésével az élen. Irreleváns, és szerinted kit érdekel? A hangsúlyozásával csak a kisebbségi komplexusodra világítasz rá jobban."
Ismét köszönöm Dr. Freud. :)
"Az ilyen meneküléses, boka lefosásos, elbújásos mások félelmét vizionáló képeid is eléggé árulkodóak. Nagyon ki kell hangsúlyoznod hogy tőled félnek az emberek, ezzel erősíted a gyenge önképedet, mert a valóságban mind intellektuálisan, mind fizikálisan impotens vagy."
Hm... egyre jobban belelendülsz! Az anyázást melyik szakaszodban szoktad kezdeni? :) Van egy rossz szokásom: leperegnek rólam a sértések. Egyébként egy apró kis bátortalan kérdés: a te kérdésed az te vagy? Mert az én kérdésem biztosan nem én vagyok. Márpedig én arra világítottam rá, hogy te a kérdéseimtől és úgy általában a kérdésektől remegsz. Ezt is benézted. Sebaj, tudjuk be a késői órának! ;)
"Mondtam én hogy jóval többet képzelsz magadról. A korábbiakban már kitárgyaltam miért van szükséged erre a tévképzetre, amihez láthatóan görcsösen ragaszkodsz is."
Aha... azért képzelek többet magamról, mert te bebuktál egy üzleti próbálkozást? Logikus :)) Egyébként ne fáradj! Ha nem találtam volna el egy érzékeny pontodat, szóra sem méltatnád ezeket a "képzelgéseimet". :)
"Nem hiszem, és nem is állítottam ilyet. Tipikus csúsztatás."
Akkor merő passzióból fekteted bele minden energiádat a kis magánhadjáratodba? Unalomból igyekszel valami önigazolást találni az MLM-ről alkotott sajátos nézeteidre? :)
"Ki lett tárgyalva, hogy miért."
Arra a két kiló marhaságra gondolsz? Hm...:)
Egy dolgot árulj el, így négyszemközt: ha kitalál valaki egy olyan üzleti modellt, amelyik minden résztvevő számára csökkentett kockázattal jár, az most jó, vagy rossz? Mert szerinted rossz. A miérteket figyelmesen várom. És azért itt a mindenki számára csökkentett kockázatot tegyük is idézőjelbe, mert ha egy termék (család) megalkotásába, az abban részt vevők kifizetésére és úgy általában a beindulásba pénzt és energiát teszek, azért az nem nevezhető kimondottan alacsony kockázatnak. És félreértés ne essék: ezt nem te, mint huszonhatodik munkatárs viseled. Neked mi a rizikód? Mit fektetsz bele a vállalkozásodba? Időt. Nagy kockázat, tényleg. Pénzt. Mennyit is? Beruháznod mire kell? Nagyjából semmire. Telefon, közlekedés. Na ja. Csak tudod ez minden vállalkozásra éppúgy igaz. Ott is menni kell az üzlet után. Csak van, aki ettől összecsinálja magát, felsorol ezer kifogást, hogy neki ez miért nem fog menni. Az ilyen ne is vállalkozzon, se MLM-ben, se másban! Ez tipikus kispolgári szemlélet, ezt hívom örök alkalmazottnak. Mindenkinek szíve joga ezt az életformát választani.
"Sokan csináltok abból karriert, hogy rengetegen próbálnak ebből karriert csinálni, csak belebuknak."
És ezzel az az állításod is megbukott, hogy ismered az MLM-et.
"Nektek meg jobb és kézenfekvőbb őket okolni, mint beismerni, hogy csúnyán meg lettek vezetve."
Aha...most kicsit szomorú lettem. Reggel az első dolgom lesz felhívni mind a hat munkatársamat és egyenként elmondom nekik, hogy ők bizony csúnyán meg lettek vezetve. De figyu, ha már így összejöttünk: a "legfiatalabb" munkatársam tavaly júniusban jött. Most vele hogy tudassam, hogy meg lett vezetve? Ez lesz a második olyan hónapja, ahol a jutaléka meghaladja a 700 ezret. Segíts ebben kérlek! Szerinted elég, ha megmutatom neki ezt a mantrát, amit képernyőre vetettél? :)
Az a bánatos helyzet cimbi, hogy pontosan így beszél egy vesztes, ahogy te beszélsz. Az égvilágon semmit nem jelent, hogy ki mikor kezdte. Az számít, hogy mit csinál, vagy nem csinál. Emberi tényező. Még mindig. Bocs.
"Semmi kreativitásod, egyszerűen visszamutogatsz."
Semmi fantáziád. Gúnnyal átitatott sejtelmes megjegyzés. :)
"Gyanítom nem is tudnál." Hogy te mit gyanítasz, finoman szólva is közömbös. Viszont kínosan ügyeltem rá és ügyelek a jövőben is, hogy tőlem cég neve ne hangozzék el. És ha visszagondolsz egy korábbi mellényúlásodra, talán még meg is érted, hogy miért. Így is bepróbálkoztál azzal, hogy valamelyik céget valamelyikkel szemben próbálom előnyösebb színben feltüntetni, csak hát az cég megnevezése nélkül gyakorlatilag lehetetlen. :)
"A pénzügyi MLM egészen más világ, valamint jóval közelebb áll a piramisjátékhoz." Aha, gondolom azért engedélyezi a PSZÁF is. Logikus...
"Éppenséggel "tekintélyes" múlttal sem rendelkezik, úgyhogy teljesen fölösleges idekeverni."
Most nagy hirtelen kettő is eszembe jutott, amelyik túl van az egy évtizeden.
"Helyre lettem téve.... :) k.géza az előbb égette be magát, elég látványosan. Ezek után nem érzem szükségét magyarázni, miért nem foglalkoztam vele."
Ne aggódj, pár önégetésen te is túl vagy, ha nehezedre is esik ezt megemészteni. Tudod, senki sem tökéletes. Még te sem. :) Mellesleg az, hogy géza beégette magát (bár nem tudom, miről van szó) mit változtat azon a tényen, hogy helyre lettél téve?
"Na végre elindultunk valamerre. Egyfelől ez az MLM rendszer mint régóta, és jól működő modell cinikus példája."
Aha...tehát ha egy üzletág nem képvisel nagy piaci részesedést, akkor abban nem lehet senki sikeres? Ebben hol a logika?
"Másfelől a tény, miszerint az egész ágazat fennállása óta pusztán ilyen kis szegmenst volt képes megszerezni a világkereskedelemből, válasz a kérdésedre."
Bakker, nem te mondtad, hogy az MLM-ben való értékesítéshez mi számít tökéletes terméknek? Akkor miért olyan meglepő, hogy a hagyományos kereskedelmet nem szorította ki?
"Akinek ez nem mond eleget a benne rejlő lehetőségekről, az rohadtul nem ért hozzá." Ezért jó, hogy vagy te, hiszen te mindenhez értesz. :) A többi részt a hsz elején érintettem.
"És az ilyeneket kényelmesen meg lehet vezetni, erre épül az egész."
Na most konkrétan lassan araszolgatsz egy jól fésült rágalmazás felé.
"Ez a poén már el lett sütve, láthatóan hatásos volt. Még annyi magabiztosság sincs benned, hogy ezt belásd, és fölülemelkedj rajta."
Hm...értem. Tehát amikor előbb jár a szád, mint az eszed, akkor ez a visszavonuló szöveged? Kidumálásnak nem rossz, bár elég átlátszó.
"Nagyon kell valami kapaszkodó, amin aztán pöröghettek a lényegi vita helyett."
Olyan kapaszkodóra gondolsz, mint az órás előadásod? :)
"Sokan csináltok abból karriert, hogy rengetegen próbálnak ebből karriert csinálni, csak belebuknak."
Most komolyan ebből milyen karriert lehet csinálni? A nulla forgalomból nekem is nulla a bevételem Ez elég durván mellé ment. :DD :DD
Ilyenkor elgondolkodom, hogy ez tényleg komoly?
A gyökérkedéseddel a továbbiakban nem foglalkozom. Személyes kérdések megvitatására személyes csatornákon keresztül van lehetőség. Ennyi.
"a jutaléka meghaladja a 700 ezret."
Szintén a bizonyíthatatlan, irreleváns állítások egyike. Én meg amúgy Orbán Viktor vagyok, és ezért harcolok az MLM ellen, egy tisztább gazdaságért.
"Így is bepróbálkoztál azzal, hogy valamelyik céget valamelyikkel szemben próbálom előnyösebb színben feltüntetni, csak hát az cég megnevezése nélkül gyakorlatilag lehetetlen"
Ismételten egy példa rá, hogy nem érted meg amit leírok. Nem írom le még egyszer.
"Most nagy hirtelen kettő is eszembe jutott, amelyik túl van az egy évtizeden."
Ja, tudod csak nem mondod meg, mer nem. Én meg az örök fiatalság titkát tudom, csak szórakoztatóbb Magyarországot kormányozni.
Ezt a "helyre lettél téve" dolgot is nagyon szereted leírni. Vannak ezzel kapcsolatos vágyaid is?
"Bakker, nem te mondtad, hogy az MLM-ben való értékesítéshez mi számít tökéletes terméknek?"
Nem, én nem ezt mondtam. A kérdésed másképp hangzott, én arra adtam választ. Sokadjára tapasztalom, hogy valami súlyos transzformáción mennek át a válaszaim, miközben kísérletet teszel a feldolgozásukra.
Egyébként megelőzendő a kérdést, MLM-ben történő értékesítésre kizárólag szélsőséges, elszigetelt terméktípusok alkalmasak. És még ezek a termékek sem kizárólag MLM-ben értékesíthetők, sőt ezek terméktípusok teljes piacát vizsgálva nyilvánvalóan az egyéb értékesítési formák a hatékonyabbak.
Erre kiváló példa az MLM megszületésének egyik alapeleme, ami nem más, mint a vitamintabletta. Hát ha valamiről, erről hosszasan tudnék írni, most csak annyiba gondoljunk bele, hogy az Amway ezen kiváló termék, és a szintén kiváló üzleti stratégia birtokában, hogy-hogy még egy Mc Donalds szintjére sem jutott el mára? Ellenben, az általa először felkínált termék piacán mára megszámlálhatatlanul sok szereplő kínálja a portékáját, ezzel gyakorlatilag kispados résztvevővé alacsonyítva az Amwayt. Ráadásul az Amway kiszélesítette a termékpalettáját az idő előrehaladtával, ezzel is elvileg erősödött.
"Olyan kapaszkodóra gondolsz, mint az órás előadásod?"
Amit szintén te kezdtél el, és amiben szintén leiskoláztalak.
"Tehát amikor előbb jár a szád, mint az eszed, akkor ez a visszavonuló szöveged? Kidumálásnak nem rossz, bár elég átlátszó."
Emlékeztetnélek a korábbi önellentmondásaidra, amiket aztán össze-vissza magyaráztál. Most ehhez képest azt kéne beismernem, hogy mégis nyilvánosak a cégadatok Magyarországon, csak ezt korábban nem tudtam? Fú de égő lenne, egyébként a megcélzott nettroll ugyanúgy nem tudta, én legalább "később rájöttem". Amúgy meg nem véletlen választottam ezt a csapdát, lévén szakmai okokból kötődésem van az ilyesmihez, és aki tudja mivel foglalkozom az könnyen beláthatja, hogy nyilvánvalóan trollkodási szándékok vezéreltek. Amit egyébként eddig se tagadtam.
De nyugodtan rágódjatok rajta tovább, azért kaptátok.
"Na most konkrétan lassan araszolgatsz egy jól fésült rágalmazás felé."
Milyennek képzelsz egy kevésbé jólfésült rágalmazást?
Mondjuk:
Az MLM a DS-ben rejlő egyik rejtett lehetőséget kívánja a végletekig kihasználni, nevezetesen, ma már eléggé kötöttek a termékpromócióra vonatkozó szabályok. Nem hazudhatnak a termékről orrba-szájba mert a társadalmi immunitás részben erre már fel van készülve. De ott a kiskapu, a személyes értékesítés varázslatos, csillogó világa! Ahol aztán a "független"(érted, a cégtől is független) hálózatépítő úgy fényezi a sza*jav. silány termékeit, ahogy nem szégyenli, ennek felelőssége alól a cég teljességgel mentesül. És teszik is, így születik meg a minden nyavajára jó édzslock, aloeveraturmix, négylevelű lóherekivonat. Nem a terméknek kell jónak lennie, legyen jó a marketing, kapja meg a paraszt, személyesen, kicsi kezébe az álmai tárgyát, sőt! Van tovább is.
Ti akik MLM-ben "dolgoztok" gyakorlatilag mesés ígéretekkel és álmokkal fizettek a dolgozni vágyó, hiszékeny vállalkozóitoknak. MLM-ben ugyanis nem terméket, még csak nem is szolgáltatásokat, hanem álmokat kínáltok. Ennek eszköze csupán a "termék", ami annyira jó, hogy a megcélzott leendő munkatárs nemhogy élete legnagyobb szerencséjeként kell hogy értékelje, hogy egyáltalán megvásárolhatja, még a csodás lehetőség is adott számára, hogy azt továbbajánlja ismerőseinek, és ebből eljusson a passzív jövedelmek földi paradicsomába. És ehhez csupán annyit kell tennie, hogy végigvegzálja az ismerőseit a "lehetőséggel". És ha ez még kevés, rajta, építse tovább az ismeretségeit, ez vállalkozás, nem csak ülünk és várjuk a sült kuvikot! És az lelkesen megy tovább, és tovább, de a milliók csak nem jönnek. És mire már teljesen lerombolta a baráti körét, mert ugye az alkalmatlanság esetén cserélendő tehát nem kár érte, nincs más választása, mint még tovább menni. Bele a nagy semmibe, szociális kapcsolatok nélkül, arra egyébként is alkalmatlanul, mert már képtelen elválasztani egymástól a személyes, és az üzleti kapcsolatot. És az ilyen embert célszerű bukottnak, szerencsétlennek bélyegezni, nehogy a többi leendő hálózatépítő okuljon az esetéből, és nekik is ugyanúgy el lehessen adni az "álmot".
És csak hogy ellőjem a fölösleges patronjaitokat: én is belebuktam, ezért okolok másokat, ezért vagyok itt, ezért vagyok tudatlan. Csak nem. Újat mondjatok, okosat, ha van honnan.
Disclaimer:
A szöveg írója elhatárolódik a fenti állításoktól, a fenti szöveg összes olvasójától, sőt, ha érdeke úgy kívánja akár saját magától is. A szövegben nem szerepel jogi oltalom alatt álló tartalom. A szöveg megfelel az EU területén érvényben lévő, AMSZSZ szabványokkal.
Lehet, hogy belebukott valamibe, de ebben nem lehetünk 100%-ig biztosak.
Az tuti, hogy korábban úgy nyilatkozott, hogy az MLM és a termékei jók. Most meg 180 fokos fordulatot vett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!