Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki MLM rendsze...

Van itt olyan, aki MLM rendszeres business-ből meggazdagodott a közelmúltban?

Figyelt kérdés

Mindig mindenféle MLM ügyletbe akarnak bevonni ismerősök. Mindegyik állítja, hogy na ezel most gazdag leszek. Van ismerősöm, aki minden hónapban újfajtába száll be, és midig állítja, hogy "ez most tényleg nagyon jó" mert tök új, meg minden. Én nagyon szkeptikus vagyok, és ahogy számolgattam, már kb 2 millát elbuktam volna, ha mindenbe beszállok, amivel megkeresnek. Mert ők is mind abbahagyták azóta, és ugyanott dolgoznak, ahol addig. nem lettek gazdagok, nem jön be.

Még soha senkivel nem találkoztam (leszámítva a régebbi időket, 90-es éveket) aki gazdag lenne MLMből. Gondoltam itt hátha akad.

2012. okt. 31. 15:55
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/144 anonim ***** válasza:
12%

Egyébként meg tudod.

"Akár azt hiszed, hogy meg tudod csinálni, akár azt hogy nem mindenképp igazad van"

Henry Ford

Valahol az ő univerzumukban nekik is igazuk van. :D :D

2013. jan. 8. 00:25
 72/144 anonim ***** válasza:
21%
Valamiről lemaradtam? Melyiket törölték? Mármint melyik hozzászólót?
2013. jan. 8. 00:53
 73/144 anonim ***** válasza:
34%

"Sokadszor felejtesz el egy lényeges pontot: hogy te mit hiszel, vagy nem hiszel, azt olyan magasról sz.rom le, hogy fel se látsz odáig. Kérdeztél, válaszoltam. A többi a te problémád."

A sok támogatódról talán annyit, hogy minden válaszod bőven 50% alatt van. Ami kijön a szádon vagy mellébeszélés, vagy kamu.

Nem kell hozzá sok "ráérő idő".

"..felszólító módban van nem mondható maximálisan udvariasnak."

De persze nyilván, ami nem maximálisan udvarias, az már egyenesen bunkóság. Meg én úgyis erre gondoltam, csak nem azt írtam. Még az élőfába is belekötsz, aztán még folyamatosan ezzel vádaskodsz.

A többi gyermeteg okoskodásoddal nem kívánok foglalkozni. Továbbra sem vagy képes mentesülni a személyeskedéstől, láthatóan kisebbségi komplexussal küszködsz, folyamatosan igyekszel verbálisan fölém kerekedni, mivel intellektuálisan erre képtelen vagy. A tény, hogy feltételek megszabásának látod a személyes kérdésekkel kapcsolatos természetes igényemet arra enged következtetni, hogy szociálisan retardált is vagy. Fogalmad sincs a bizalmi kapcsolatok mibenlétéről, valamint a tényeken alapuló vitatkozás módjáról. Mindezek következtében nem vagy képes elválasztani egymástól egy-egy téma objektív tényeit azok személyenként változó szubjektív vetületétől.

"Mi nem érthető abból, hogy mind az? Tehát bármelyiket választod ki találomra, az jó lesz."

Egyik sem az, bizonyítja ezt a tény, hogy egyiket sem mered kijelölni, sokadjára. Ez üres kötekedés, semmi több.

"Gy.k: adott terület nem egyenlő MLM, adott terület egyenlő ugyanazon MLM alapon működő cég. Értem?"

Ismét csak kötekedés, lévén te állítottál párhuzamot. Te hoztad az informatikát példának, de mihelyt rávilágítok hogy a képlet összetettebb, máris tárgytalannak tekinted az egészet, és

újra visszaszűkíted a kérdést az MLM cégekre.

"Mielőtt ismét felesleges dolgon akadnál fenn, segítek: válassz ki egy tetszőleges MLM céget, vannak szép számmal olyanok, amik vagy 20 éve léteznek. Vannak, akik a mai napig ott dolgoznak évek óta és sikeresek. Vannak, akik belebuktak. Vannak újak, akik elkezdték, aztán ezek közt is valaki belebukott, valaki meg feltört. NA, ennek vajon mi lehet az oka?"

A szép számmal pontosan mit jelent? Fejből: Amway, Nuskin, FLP, Tupperware, valamint Avon és Oriflame, bár ezek vitathatók, hogy egyáltalán MLM-ek-e. Herbalife még ami kis keresgéléssel fellelhető, és kb. az összes jelentősebb céget felsoroltam. Ezek piaci részesedése gyakorlatilag jelentéktelen, valódi piramisjátékok, befektetés és hitelcsalások is bőven több pénzt mozgatnak meg a világban, mint ezek. Nigériai csalásból, televíziós jóslásból, egyéb hajmeresztően pofátlan tevékenységekből is megélnek emberek, emellett nyilván az MLM is eltart egy bizonyos réteget. Nyilván ez a réteg tekinthető sikeresnek, nem kívánok élni a "piramis tetején csücsülő" jelzővel, sem az "1% aki nyer az üzleten" frázissal. Hogy ez a csoport miért sikeres, roppant egyszerű. Ők valódi vállalkozók, egy MLM céget mint valódi vállalkozást kezdtek el, mind anyagi, mind szellemi befektetésekkel. Ennek megfelelően a profitjuk is arányosan nagyobb, mint a "minimális" befektetéssel nekivágóké, az esélyek pedig összehasonlíthatatlanok. Továbbá az MLM cégek hosszú távú működésének alapja a már korábban kitárgyalt kockázathárító magatartás.

Sikeres, aki időben lép be. Ez is egy közhely, de van alapja.

Egyébként az MLM cégek valódi belső működése is magyarázat, de ez jóval nagyobb lélegzetvételű téma.

A súlyos félremagyarázás közepette kitérsz egy lényegi pontra: MLM-ben közel sem lehet bármit értékesíteni(nem mondod ki konkrétan, de azért némi ellentmondás felfedezhető a későbbi "Az MLM az egyik leghatékonyabb forma" állítással). Kiválóan példázza a marketingforma modernségét és hatékonyságát. Nem véletlen hogy sokan gyakorlatilag összemossák az MLM-et az étrend kiegészítőkkel és a kozmetikai szerekkel.

"Ahham. Na lássuk: először is, hol van az leírva, hogy az embernek csak 18 éves koráig szabad ismerkednie? Tudtommal sehol. Ebből következik, hogy egyedül az egyén nyitottságán múlik, mennyi és milyen minőségű ismeretségi kört épít maga köré. És ez ugyanúgy igaz MLM rendszerben, mint bármilyen más üzleti modellben. Hanem jó körben vagy, mi akadályoz meg abban, hogy kilépj belőle és új kört keress meg?"

Ez is egy nagyon szimpatikus MLM-es mantra. "Ha nem válnak fogyasztóiddá a barátaid, keress új barátokat!"

A korábbiakra alapozva, és a tényből kiindulva, hogy a fentieket komolyan gondolod, feleslegesnek tartom az emberi szocializáció elmagyarázását. Túlságosan messze állsz tőle.

Csak egy megállapítás: ha valaki a potenciális vásárlók fellelése érdekében keres új kapcsolatokat, az nem ismerkedés, hanem marketingmunka - és annak legundorítóbb, méltán gyűlölt formája.

"A másik: az akármilyen okokból elvi, meg tököm tudja, nem tud hálózatot építeni. Kérdezek egy rém egyszerű dolgot. Elmész egy állásinterjúra..."

Itt csak simán összekeverted a hálózatépítőt a megkeresettel. Még kötekedni sem tudsz normálisan, gyanítom az olvasottak megértésével is gondjaid vannak.

A továbbiakban a már kitárgyalt összefüggéseket veted fel újra, vagy egész egyszerűen érvelés nélkül semmisnek nyilvánítod azokat.

"Szerencsén múlik, hogy időt, energiát teszel a vállalkozásodba? Szerinted biztosan, szerintem nem."

A befektetett erőforrások megtérülési aránya múlik a "szerencsén". Ki lett fejtve, nem értetted meg.

"nagyságrendileg meghatározható, hogy mekkora megkeresett állományban van benne a te sikerednek a kulcsa."

De garancia továbbra sincs rá, a már korábban tárgyalt okokból. Ez sem cáfolat, max. próbálkozás, ilyenekkel csak a hozzá nem értőket érdemes traktálni.

"Ez hasonlatnak hívják cimbi."

Ez lenni mágyár jelv, beszélni kiválóány, tanulni onjájn szótár kínái változát.

Így már értek pár dolgot.

"Elnézést, ha túl bonyolult példával álltam elő."

Direkt megjegyeztem, hogy a példa túlságosan egyszerűsít, te még szarkasztikus sem tudsz lenni, mert túlságosan erőlködsz rajta.

"Na, akkor megint kérdezek: ha te elindítasz egy vállalkozást, a piacod felkutatására nem fordítasz energiát? Abban nincs benne a lehetőség, hogy nem kizárólag nyitott és érdeklődő személyekre fogsz bukkanni?"

Kitárgyalt rész, az MLM cég a kockázatból adódó esetleges veszteséget terheli a vállalkozójára.

"Az MLM az egyik leghatékonyabb forma, épp az előbb írtad le, hogy miért. Újabb önellentmondásba keveredtél."

Nem, csak nem értetted az olvasottakat.

"Harmadszor: mivel lehetőség van másodállásban végezni a tevékenységeket, így a vállalkozói kockázatot sem igazán lehet értelmezni, mert hogy nincs."

Mert ha az ember a szabadidejét fordítja munkára, akkor az ugyanúgy szabadidő, következésképp tök mindegy, hogy megtérül-e vagy sem. Nagyon következetes.

"Ez úgy logikátlan, ahogy van."

A te logikáddal nem is csoda.

"Tanultál valaha reklám-marketing területen valaha?

Az irományod közepén azt hittem, ott elsütötted a patronjaidat és nagyobb baromságot már nem fogsz leírni. Tévedtem :)"

Valaha valaha valaha valaha valaha!

Meg fogsz lepődni a válaszon: igen vagy nem. Mindenesetre "magasról sz.rom le" hogy elhiszed-e.

A vitát a végtelenségig lehetne folytatni, ha folyton visszatérsz a már kitárgyalt összefüggésekre. Lényegi válaszokra, cáfolatokra pedig képtelen vagy. Az igazi pontot az fogja kitenni a vita végére, amikor valaki az MLM-el kapcsolatos kérdéseire itt keres majd válaszokat. Vajon szimpatikus lesz neki az MLM azáltal, hogy valaki azt ilyen fölényeskedő, demagóg módon próbálja védeni? És az milyen reakciót vált ki, hogy vita helyett a személyeskedésre fordítja valaki a legtöbb energiáját? Tény, ha a rendszer védhető lenne, ilyen mélységig sosem jutnának az ilyen viták.

Kis kivonat a komolyabb önellentmondásaidból:

ismeretlen válaszoló:

"Aktívan rugózol a kamu terméken, de van egy rossz hírem: már leírtam, mit értek alatta. Tehát nem ér megint előhúzni a kalapból a "megkerülted a kérdést" kártyát, ugyanis mint mondtam, már leírtam."

Nagyon ragaszkodsz hozzá, hogy márpedig leírtad, ezzel szemben a kamu termék definíciója egy általad k.gézával folytatott párbeszédből körvonalazódik csupán. Erre már korábban is felhívtam a figyelmed - természetesen hiába.

k.géza:

"A piramisjátéknál a kamu termék ami csak virtuálisan van jelen...sosem kapod meg"

ismeretlen válaszoló:

"Pontosan ezt a teljesen felesleges terméket nevezem kamu terméknek. Alibi, ami az MLM látszatát kelti."

Tehát a kamu termék az, ami az MLM látszatát kelti egy piramisjátékban. Korábban részleteztem, hogy ez miért hibás, arra sem jött érdemi reakció.

Figyelemreméltó továbbá, hogy a definíció egy szempontból k.gézának tulajdonítható. Az ismeretlen válaszoló azt mégis többször a saját írásának jelölte meg. Felettébb érdekes párhuzam.....

Habiszti duma a pilótajáték körül:

Ha palackozott levegőt árulok,

"Akkor elkövettél egy bűncselekményt barátom. :) Ugyanis ezt hívják pilótajátéknak."

Majd miután nagy nehezen rávezettelek mit is jelent valójában a pilótajáték:

"Először is, véleményt mondtam, nem ítéletet."

"Ítélet vs. vélemény: nem vagyok sem Isten, sem bíró, amit mondok, ennélfogva csupán vélemény. Dolgozd fel!"

Az első következtetés egyébként eleve alaptalan a "kamu termék" definíciójának hiányában.

Kioktatás a fogalmakról:

ismeretlen válaszoló:

"Újabb helyreigazítás: a piramisjáték helytelen megfogalmazás. Az MLM is piramis jelleggel épül fel, mégis legális. Sőt, még egy akármilyen vállalat szervezeti felépítése is piramis jellegű, mégis legális. Az illegális MLM szerű tevékenységet pilótajátéknak nevezzük."

IceTruckKiller:

"A törvény szövegében is a "piramisjáték" szerepel. Idegen nyelveken is a piramis elrendezés, piramis rendszer, piramis alakzat és ezek szinonimái szerepelnek. A pilótajáték kifejezetten a magyar nyelvben maradt így meg, és vált a piramisjáték, mint illegális tevékenység szinonimájává. Hej-Hej Helyes besz*jav. Helyreigazítás. De én kötekedtem."

ismeretlen válaszoló:

" "(A törvény szövegében is a "piramisjáték" szerepel.)" Igen, elég helytelenül, ez az én magánvéleményem. Hiszen piramis jelleggel épül fel egy kutya közönséges vállalat is, mégsem illegális. És a köztudat(lanság) is emiatt mossa össze a kettőt."

Aham, tehát akkor azért szorultam helyesbítésre, mert nem voltam összhangban a Te privát, és magán jellegű véleményeddel.* Tökéletes szemléltetése a világnézetednek, mindennek és mindenkinek összhangban kell lennie a te magánvéleményeddel. Hovatovább felháborító, hogy a törvényalkotók nem kérték ki a véleményedet a kifejezést illetően.

És még néhány, amiből csak jóval hosszabban lehetne kivonatot készíteni.

2013. jan. 8. 09:36
 74/144 anonim ***** válasza:
28%

"A sok támogatódról talán annyit, hogy minden válaszod bőven 50% alatt van. Ami kijön a szádon vagy mellébeszélés, vagy kamu."

Bár nem vagyok olyan százalékhuszár, mint te, hiszen minden lepontozásban csak azt látom megerősítve, hogy egyeseknek fáj az igazság, azért különös, hogy 65-ről 25-re csökkent egy éjszaka alatt úgy, hogy névlegesen csupán te voltál itt, meg k.géza. ;) De mondom, ennek nincs jelentősége. Te, Mr. egó, beleremegsz, ha egy ponttal is esik a százalékod, én lesz.rom. Ennél fogva csak ismételni tudom magam: közömbös, mit hiszel, vagy nem hiszel.

Gondolkodtam mit írjak egy olyan embernek, aki arra nem volt képes, hogy egy olyan alaptételt megcáfoljon, mint amibe voltaképpen belekötött, nevezetesen: a kudarcért az ember a hibás nem a körülmények. Sok mellébeszélés, kifogáskeresés után is cáfolatlan maradt az állításom.

Mit írjak tehát egy olyan embernek, aki innentől kezdve nem csinált egyebet, mint terelt? Terelt jobbra, terelt balra, definiáld ezt, definiáld azt, nem jól mondod ezt, nem jól mondod azt.

Mit írjak egy olyan embernek, aki mindenben személyeskedést szimatolt, miközben ő maga valóban erősen személyeskedett? Igen, később már én is. ha neked szabad... :)

Túl magas az egód ahhoz, hogy elfogadd azt, amit mások mondanak. Túl magas az egód ahhoz, hogy beismerd: a te kudarcod, hogy belebuktál az MLM-be. Fogtad körülményekre, Cunamira, mindenre. (Irónia -szerk.-)

Látva, mennyi energiát öltél abba, hogy kikerüld a kérdéseimet, látva az ettől való görcsös félelmedet úgy döntöttem, nem veszem át veled sokadszorra is azokat a pontokat, amikről eddig is hiába beszéltünk.

A kis összefoglalód elég nevetségesre sikeredett, ugyanis egyrészt az nem önellentmondás, ha te valamire nem találod a választ, hanem balf.szság. Továbbá ez a kis összefoglalód nem egyéb, mint a számodra egy pszichológiai megerősítés, olyan, mint amikor a kicsit megtépázott pulikutya fut a kert végébe, de csahol visszafelé, jelezve, hogy akkor is én vagyok a kemény. :)

Ez azért is vicces, mert ebből világosan látszik: nem érzed igazán azt a győzelmet, amit kifelé mutatni szeretnél.

Bár tettem egy finom utalás valami korrektségre pár hsz.-el ezelőtt, gondosan kikerülted azt is. Ugyanis máig megválaszolatlan, nevezetesen: mi késztet valakit arra, hogy olyan témakörben töltsön el aránytalanul sok időt, amelyben 1. nem érintett 2. ami nem érdekli? Ha érdekli, akkor valahogy érintett is benne. Látva a negatív hozzáállásodat, a te érintettsége egyértelműen nem pozitív volt, csúnya szóval, belebuktál.

A miértekre nem jött válasz, gyorsan ráfogtad, hogy személyeskedem és máris futhattál a rejtekhelyedre.

Csak hát az a vitathatatlan tény, hogy vannak olyan embertípusok, akik képtelenek feldolgozni a kudarcukat, ezek áldoznak be rengeteg időt arra, hogy telejajgatják az oldalt és minden létező módon és helyen az ellen beszélnek, ami nekik a frusztrációt okozta.

Ez a tény és az, hogy milyen módon reagáltad le az ezzel kapcsolatos kérdésemet, a lényeget el is mondta rólad.

Egy bónuszkérdés zárásként: téged, aki ilyen hatalmas tudora az MLM-nek (mielőtt elalélsz a büszkeségtől, ez is irónia volt) aki ennyire keni, hogy ez szerinte milyen elavult rendszer, az vajon miért vágott egyáltalán bele? :)

Na szép napot cimbi! :))

2013. jan. 8. 11:43
 75/144 anonim ***** válasza:
12%

Ez a kockázatmentességgel való magyarázkodás egy akkora baromság.

Minden cégnek legyen az MLM vagy nem van egy háttérben működő részlege.

Az induláshoz gyárakat kell felépíteni, terméket kell fejleszteni, alkalmazottak kellenek stb. Később ezeket működtetni kell. Ennek mind iszonyat nagy költségei vannak. És ha nincs vásárlás akkor nincs bevétel sem. Ami óriási kockázat. Aki ezt nem látja be az igencsak hülye kell, hogy legyen a közgazdaságtanhoz.

2013. jan. 8. 13:27
 76/144 anonim ***** válasza:
24%

Ne hülyézz, mert még ezt is magára veszi, aztán hallgathatjuk a panaszáradatot a személyeskedésről. :))

Őt törölték egyébként tegnap?

2013. jan. 8. 13:32
 77/144 anonim ***** válasza:
38%

Nem őt azért ő ennél kúlturáltabb. Nem olvastad amit írtam levélben?

Akinek "fájt az igazság" azt törölték. Ezt nem írtam le?

Laci

2013. jan. 8. 13:35
 78/144 anonim ***** válasza:
20%
Én nem tudom, hogy miért törölték, így azt sem, hogy kit. Ezért kérdeztem. Nem, nem kaptam semmilyen levelet az elmúlt két napban.
2013. jan. 8. 13:42
 79/144 anonim ***** válasza:
38%
Akkor letiltottál? Többet is írtam amire nem válaszoltál.
2013. jan. 8. 13:58
 80/144 anonim ***** válasza:
36%

"hogy 65-ről 25-re csökkent egy éjszaka alatt úgy, hogy névlegesen csupán te voltál itt, meg k.géza"

Júj micsoda rejtély. Majd megismered az oldalt, és megtudod miért van ez.

Az állításod nem maradt cáfolatlan, csupán képtelen vagy a cáfolatot értelmezni.

Terelni pedig te kezdtél el, a kérdő mód taglalásával. Erről is folyamatosan megfeledkezel.

Szociális retardációdból kifolyólag fogalmad sincs mi az a személyeskedés, ebből következően képtelen vagy belátni, hogy ezt is te kezdted - nem mellesleg ezzel is a lényegi vitától menekültél.

Nem buktam bele hálózatépítésbe, sosem foglalkoztam ilyesmivel. Még ha így is lenne, nem változtatna a tényen, hogy vitaképtelen vagy a kérdésben. Az erről kialakított képzelgésed megalapozatlan és következetlen, csak azért ragaszkodsz hozzá mert ezáltal magasabb rendűnek érezheted magad - ez a kisebbségi komplexusban szenvedők alap szükséglete. Nem mellesleg ezáltal már a vitát is tárgytalannak tekintheted, így az alaptalan, összefüggéstelen állításaid alátámasztásával, vagy azok cáfolatával sem kell foglalkoznod. Kezdetektől fogva erre törekedtél, mert tudtad hogy egy tárgyilagos, tényeken alapuló vitában védhetetlen az MLM rendszer, és/vagy te egy ilyen vitára intellektuálisan alkalmatlan vagy.

Egyébként pedig igen, nálad nyilvánvalóan többet tudok az MLM-ről, bár ez önmagában még nem eredmény. Tekintve hogy te valószínűleg érintett vagy egy ilyen cégben - a te érvelésedből következően, mint tudjuk mindenki magából indul ki - ennek azért van némi pikantériája.

A kutyás, és a győzelemmel kapcsolatos átszövéseid is árulkodóak. Itt nincs győztes, ez nem verseny, egy szellemi párbajban amúgy is fegyvertelennek számítanál.

És akkor pár dolog az MLM-ről, mint oly fejlett, előremutató ágazatról.

A New York-i értéktőzsdén a Nuskin, a Tupperware, valamint az Avon jegyzett. Az Amwayt érdekes módon nem itt jegyzik, azért ez is furcsa picit...

Azaz a világon összesen négy olyan cég van, ami az MLM-et választotta értékesítési stratégiájának, és gazdaságilag le is tett valamit az asztalra.

Forgalmukat tekintve csak az Avon és a nagy öreg Amway az, ami nem nagyságrendekkel marad el a többi átlagosnak mondható, szintén a NYSE-n jegyzett cégtől. Az összes jelentős MLM cég(nem csak a részvénytársaságok) összesen mondhat magáénak kb. akkora forgalmat, mint a McDonald's.

Magyarországon az összes jelentősebb MLM cég megtalálható. A piaci részesedéseikről, forgalmukról nem lehet adatokat találni, a büntetéseikről, ellenük indult eljárásokról szóló hírek ugyanis eléggé felülreprezentáltak. Bizonyára a hatóságoknak is "fáj az igazság".

2013. jan. 8. 20:06
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!