Van itt olyan, aki MLM rendszeres business-ből meggazdagodott a közelmúltban?
Mindig mindenféle MLM ügyletbe akarnak bevonni ismerősök. Mindegyik állítja, hogy na ezel most gazdag leszek. Van ismerősöm, aki minden hónapban újfajtába száll be, és midig állítja, hogy "ez most tényleg nagyon jó" mert tök új, meg minden. Én nagyon szkeptikus vagyok, és ahogy számolgattam, már kb 2 millát elbuktam volna, ha mindenbe beszállok, amivel megkeresnek. Mert ők is mind abbahagyták azóta, és ugyanott dolgoznak, ahol addig. nem lettek gazdagok, nem jön be.
Még soha senkivel nem találkoztam (leszámítva a régebbi időket, 90-es éveket) aki gazdag lenne MLMből. Gondoltam itt hátha akad.
A szolgáltatás mióta nem termék?
Amikor pénzintézetnél dolgoztam ott a pénzügyi szolgáltatásokat mind terméknek hívtuk.
Az MLM-ben fizetek egy termékért amit vagy azonnal vagy meghatározott időn belül meg is kapok. Amíg a raktárból kiszállítják vagy a szolgáltatást bekapcsolják/bekötik életbe lép a szolgáltatás.
Így a palackozott levegő is egy valós termék. Lásd sűrített levegőpatron vagy a búvároknak a palckja. Az is palackozott levegő. Tehát valós termék és jelenleg is megvásárolható.
De lehetne tengeri sós levegőt is palackozni és eladni. Az, hogy lenne-e kereslete az egy másik tényező, attól a termék még valós és nem kamu.
A piramisjátéknál a kamu termék ami csak virtuálisan (remélem ez nem idegen szó) van jelen, a valóságban nem is tudsz vele semmit sem csinálni és tulajdonképpen sosem kapod meg.
Egy másik lehetőség amikor van valós termék, viszont ehhez csak úgy jutok hozzá, hogy beszervezek X embert. És akkor sem feltétlen a terméket kapom hanem megkaphatom az "elvégzett munkáért" járó pénzt.
Vagyis tulajdonképpen a termék teljesen felesleges a rendszerben.
A kamu és a felesleges szavak mióta egymás szinonímái?
A kamu az egy nem létező termék, a felesleges meg létező csak épp nincs rá számottevő kereslet. Így legfeljebb eladhatatlan, de nem kamu.
Ennyi nyelvészt egy helyen... :))
A semmire sem jó bóvli mióta nevezhető kereskedelmi szempontból terméknek, ha már itt tartunk?
Egy idegen nyelvű átszövésem volt. Az áradó cinizmustól meg szakadjunk már el. Nem én smileyzom tele a válaszaimat.
"az MLM termékalapú értékesítésről szól" ...
Pont hogy nem álltam neki taglalni valamit, ami ezer sebből vérzett, és ezért vagyok én a kötözködő? Ez kicsit ellentmondásos.
És mily meglepő, itt is az ideje hogy elővegyük a szokásos személyeskedést. Már kezdtem azt hinni, hogy elmarad... Hova is gondoltam.
Csak hogy megértsd, egy roppant egyszerű, alap kérdésre "nem voltál hajlandó" válaszolni. Ellenben amiket írtál róla igen erősen a baromság irányába hajlanak, én mégsem hánytam a szemedre, hanem szerettem volna, ha sikerül tiszta vizet önteni a pohárba.
Persze ezt utólag lehet tömörség címszóval magyarázni, fogadjuk most el, van ahol még csak jön a karácsony.
A "termékalapú" és társainál nem nyelvi kérdéseken akadtam fenn. Itt sem tűnik úgy, hogy sikerült volna megérteni, amit írtam.
A törvény szövegében is a "piramisjáték" szerepel. Idegen nyelveken is a piramis elrendezés, piramis rendszer, piramis alakzat és ezek szinonimái szerepelnek. A pilótajáték kifejezetten a magyar nyelvben maradt így meg, és vált a piramisjáték, mint illegális tevékenység szinonimájává. Hej-Hej Helyes besz*jav. Helyreigazítás. De én kötekedtem.
És hiába a mérföldkő, még mindig ott tartunk, hogy egy termék szubjektív megítélése alapján akarod elválasztani egymástól az MLM-et, és az illegális piramis,- avagy pilótajátékot. Attól ugyanis, hogy rárohad valakire a terméke, mert az a kutyának sem kell, még semmi illegálisat nem csinált. Értsd: nincs elégedett vásárló, pláne továbbajánlás. (Sőt ezt is meg lehet akár fordítani, de most nem akarnám tovább bonyolítani)((Továbbá, a piramisjátékot és a legálisan működő MLM rendszerű értékesítési hálózatot más szempontok alapján különböztetjük meg.))
" "A rendszer jó? Rendben." Igen, az MLM rendszer egy jól működő értékesítési rendszer. "
És itt most ér felhozni a Wikipédiát?
" "Minden a hálózatépítőn múlik? Ha egy tökéletes terméke van, akkor igen." Mitől tökéletes egy termék? Kérdezem mély tisztelettel. Hogy értékesít valaki valamit, amit nem ismer kellőképpen? Kérdezem még mélyebb tisztelettel. Csak visszakanyarodunk már megint az emberi tényezőhöz.
"És ha egy kamuról hitetik el, hogy tökéletes?"
A fenti kérdésem ide is érvényes. "
Itt pedig nem visszakanyarodsz, csak megbonyolítod.
A rendszer tökéletes. A termék tökéletes, ha a hálózatépítő is, akkor kész a siker.
De!
A rendszer tökéletes. A hálózatépítő is, ismeri is tökéletesen amit értékesíteni akar, de ha az nem kell senkinek, akit megkeres vele, akkor hol a hiba a folyamatban?
És a kvázi válaszaid:
"A hibát nem a rendszerben, az iparágban, vagy nevezzük akárhogy is, nem benne, hanem az egyénben, az egyén hozzáállásában kell keresni. A siker és a kudarc is rajta múlik ugyanis."
"...szerencsétlenek, akik MLM cégtől MLM cégig járnak. Az a rossz hírem, hogy aki az egyikben nem sikeres, az a másikban sem lesz az. Ugyanis nem azért nem sikeres, mert esetleg a rendszer, vagy a termék rossz, hanem azért, mert az ember valamit nem csinál, vagy épp rosszul csinál."
A kérdésedet pedig nem humorizáltam el, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy mindent felsorolok, amire potenciális vevő vagyok? És még azokat sem, amiket ténylegesen fogyasztok, pedig azzal még talán végeznék is tavaszig.
(Ha ebbe most k.géza is beleszól a büdös életbe nem jutunk semmire.)
Még jó, hogy te nem személyeskedsz, ugye?
"(Ha ebbe most k.géza is beleszól a büdös életbe nem jutunk semmire.)"
Ha ugyanabban a rendszerben, ugyanazt a terméket, ugyanazzal a módszerrel értékesítve az egyik ember sikeres lesz a másik meg nem, akkor kiben van a hiba?
Ki a hibás akkor amikor a sikeres megkeres minimum 200-300 embert a sikertelen meg 15-20-nál feladja? Sokan még eddig sem jutnak.
"Ráadásul k.géza MLM párti, és most részben mégis engem védett meg. Látod, ennyire relatív, hogy mi kamu termék, fiktív termék, fölösleges termék, és kincset érő csodaszer."
Azért ne túlozzunk. :) Én csak arra világítottam rá, hogy mi a nem létező kamu termék és mi az eladhatatlan termék.
Egy kavics is lehet termék. Sőt még akár MLM-ben is lehetne értékesíteni, viszont a kereslet eléggé gyér lenne és nem lehetne sikeres hálózatot kiépíteni. Ebben az esetben a kiötlő egyén a hülye aki elhiszi, hogy a kavicsot tényleg megveszik az emberek.
Ha a palackozott levegővel arra akartál utalni, hogy a termék is lehet hibás abban, hogy az ember sikertelen akkor igencsak mellé lőttél, mert az MLM cégek nem eladhatatlan termékeket (pl palackozott levegőt) forgalmaznak.
"Egy idegen nyelvű átszövésem volt. Az áradó cinizmustól meg szakadjunk már el."
Vagy ötöt olvastam a délelőtt folyamán. :) Azt nem tudom, neked miért fáj a mosoly, de ha nem haragszol, erről a kedvedért sem fogok leszokni.
"("az MLM termékalapú értékesítésről szól" ...
Pont hogy nem álltam neki taglalni valamit, ami ezer sebből vérzett, és ezért vagyok én a kötözködő?)"
Amennyi ideje és amilyen bőséggel beszélsz az MLM ellen, bőven belefért volna a taglalás, már csak azért is, mert ha te valóban érdemi vitát szeretnél erről folytatni (hogy a magad vélt igazának a megerősítésére, vagy az aggályaid eloszlatására-e, azt csak te tudhatod), akkor az ellenvetéseidet illő volna valamilyen érvanyaggal megtámogatni, különben összedől.
"(És mily meglepő, itt is az ideje hogy elővegyük a szokásos személyeskedést. Már kezdtem azt hinni, hogy elmarad... Hova is gondoltam.
Csak hogy megértsd, egy roppant egyszerű, alap kérdésre "nem voltál hajlandó" válaszolni. Ellenben amiket írtál róla igen erősen a baromság irányába hajlanak, én mégsem hánytam a szemedre, hanem szerettem volna, ha sikerül tiszta vizet önteni a pohárba.)"
Tehát személyeskedtem. Hm...mivel is? Ha volnál szíves idézni... Tedd mellé kérlek azt az alap kérdést is, amire nem voltam hajlandó válaszolni! Köszönöm.
"(A "termékalapú" és társainál nem nyelvi kérdéseken akadtam fenn. Itt sem tűnik úgy, hogy sikerült volna megérteni, amit írtam.)"
Akkor rajta, törekedj rá, hogy érthető legyen, én nyitott vagyok. :)
"(A törvény szövegében is a "piramisjáték" szerepel.)" Igen, elég helytelenül, ez az én magánvéleményem. Hiszen piramis jelleggel épül fel egy kutya közönséges vállalat is, mégsem illegális. És a köztudat(lanság) is emiatt mossa össze a kettőt.
"(És hiába a mérföldkő, még mindig ott tartunk, hogy egy termék szubjektív megítélése alapján akarod elválasztani egymástól az MLM-et, és az illegális piramis,- avagy pilótajátékot.)"
Újabb helyreigazítás: én nem óhajtom sem szubjektív, sem objektív módon megítélni, hogy melyik cég valódi MLM rendszerű és melyik játszik pilótajátékot. Arra világítottam rá csupán, hogy mi az a tényező, ami a kettőt élesen elkülöníti egymástól.
"Attól ugyanis, hogy rárohad valakire a terméke, mert az a kutyának sem kell, még semmi illegálisat nem csinált." Ha ez a termék egy üzlet polcain áll, akkor ez így van. Abban az esetben azonban, ha te egy ilyen "terméket" teszel a hálózatod mögé, de az egész nem szól másról, mint tagszervezésről, akkor te bűncselekményt követsz el barátom. És nem azért, mert a terméked egy rakás végbélszármazék, hanem azon egyszerű oknál fogva, hogy a tevékenységed, amelyhez alibiként használod fel a "termékedet", valójában nem értékesítés, hanem tagszervezés.
"És itt most ér felhozni a Wikipédiát?"
Eddig sem volt tilos. :)
A fenti kérdésem ide is érvényes. "
"(Itt pedig nem visszakanyarodsz, csak megbonyolítod.)"
Értem. Akkor megbonyolítva kérdezem ismételten meg: mitől tökéletes egy tökéletes termék?
"A rendszer tökéletes. A hálózatépítő is, ismeri is tökéletesen amit értékesíteni akar, de ha az nem kell senkinek, akit megkeres vele, akkor hol a hiba a folyamatban?"
Na most ezt gondold logikusan végig és döntsd el, hogy ezt a kérdést feltennéd-e újból. :) Ha valaki egy nem piacképes termékkel üzletel, és erre akar hálózatot építeni, akkor emberünk sem mint hálózatépítő, sem mint értékesítő...hm...finoman szólva sem tökéletes.
És akkor sokadszorra is megkérdezem, hátha egyszer megérkezik rá a válasz:
-Te, mint potenciális vásárló, milyen terméket vásárolsz meg?
-Te, mint potenciális értékesítő mit értékesítesz, vagy ha most kezdenél értékesítési vállalkozásba, mi alapján választanád ki az értékesítendő terméket?
"(És a kvázi válaszaid:
"A hibát nem a rendszerben, az iparágban, vagy nevezzük akárhogy is, nem benne, hanem az egyénben, az egyén hozzáállásában kell keresni. A siker és a kudarc is rajta múlik ugyanis.")"
Látom, ezt nem sikerült megemésztened. Segítek: Informatika. Millió és egy vállalkozás működik sikeresen az adott ágazatban. Kb azok száma is ennyire tehető, akik viszont belebuktak. Nos, véleményed szerint az iparággal vannak bajok, vagy a cégek menedzselése körül volt valami bibi? Ha egy adott iparág képes sikeresen működni, egyesek mégis belebuknak, akkor ki a hülye szerinted? Az iparág, vagy az abban rosszul ténykedő egyén? Bárhonnan érkezel, mindig ide fogunk kilyukadni. :)
Ha te egy bóvlival kereskedsz, kin múlott a kudarcod? Csak nem rajtad? :)
A kérdésedet pedig nem humorizáltam el, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy mindent felsorolok, amire potenciális vevő vagyok? És még azokat sem, amiket ténylegesen fogyasztok, pedig azzal még talán végeznék is tavaszig.
Rendben, akkor megkérdezem másképpen, alapvetően a jót tételezem fel, tehát meg sem fordul a fejemben, hogy csak játszod az értetlent:
Értelemszerűen nem arra voltam kíváncsi, hogy te naponta mit vásárolsz, ennyi észt kinézhetsz másokból egész nyugodtan. Az érdekel, hogy milyen terméket vásárolsz meg? Olyant, amit ismersz, vagy újdonságokat? A szempontjaid érdekelnek a termék választásakor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!