Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki MLM rendsze...

Van itt olyan, aki MLM rendszeres business-ből meggazdagodott a közelmúltban?

Figyelt kérdés

Mindig mindenféle MLM ügyletbe akarnak bevonni ismerősök. Mindegyik állítja, hogy na ezel most gazdag leszek. Van ismerősöm, aki minden hónapban újfajtába száll be, és midig állítja, hogy "ez most tényleg nagyon jó" mert tök új, meg minden. Én nagyon szkeptikus vagyok, és ahogy számolgattam, már kb 2 millát elbuktam volna, ha mindenbe beszállok, amivel megkeresnek. Mert ők is mind abbahagyták azóta, és ugyanott dolgoznak, ahol addig. nem lettek gazdagok, nem jön be.

Még soha senkivel nem találkoztam (leszámítva a régebbi időket, 90-es éveket) aki gazdag lenne MLMből. Gondoltam itt hátha akad.

2012. okt. 31. 15:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/144 anonim ***** válasza:
15%
Lehetséges :) Nem vagyok megrögzött MLMhater, csupán úgy vélem, van valami oka hogy ennyien nem értek el sikert a rendszerben. És pontosan azért tőled kérdezem meg, nem egy beszervező illetőtől, mert anno te is voltál tanítvány, gondolom neked is voltak fenntartásaid. Épp ezért gondolom hogy tapasztalatból beszélsz...a 34 ezer forint sokkal hihetőbben cseng mint a beharangozott milliós fizetések. Szóval ezért érdekel a tapasztalatod, meg az ügymenetek, mert a beetetők közül egyik sem szokott ilyeneket írni :)
2012. dec. 20. 04:13
 22/144 anonim ***** válasza:
74%

Amiket az előbb leírtál, azt azért nem értem, mert nálunk kb minden üzleti előadáson ezek az alapdolgok elhangoznak. Lehet, hogy még sosem olvastál vagy hallottál ténylegesen MLM előadást? Vagy pont ezekre az infókra nem figyeltél? Nem tudom.

Az ilyen dolgok miatt is szoktuk azt mondani, hogy valaki félinfók, és fals infók alapján írkál hülyeségeket. Mert pl Nógrádi Bence könyvében jóval részletesebben benne van az amit leírtam. Tehát ha azt valaki elolvassa, akkor egy viszonylag részletes képet kaphat az MLM-ről.

"Most arra volnék kíváncsi, miért van néhány MLM-nél előre fizetendő belépési költség. Csak mert ezek erőteljesen átverés-szagúak ahol fizetned kell hogy dolgozhass."

Szerintem itt egy alapvető félreértés van, ezt később kifejtem. Az MLM egy vállalkozás, egy vállalkozásba pedig ha tetszik ha nem be kell fektetni valamit. Rosszabb esetben milliókat.

Az indulás cégenként eltérő. Van ahol nincs regisztrációs díj, így akár ingyen is lehet regisztrálni, van ahol van egy minimális pár ezer Ft-os (ez fedezi a cégnek a költségeit, a kedvezménykártya elkészítése stb), ennél több nincs. Ha van, akkor az nagy valószínűséggel nem MLM.

A legtöbb helyen a kedvezménykártyákért fizetni kell egy éves díjat. Főleg ahol nem 0.5%-os (Tesco) kedvezményt adnak, mint pl Auchan, Univer, Hungary card, EDC card stb.

A regisztráció feltétele lehet egy minimális termékvásárlás. Ez is eltérő van ahol 5-6000, van ahol 20-25000 és van ahol 40-50000. Ennél több nem szokott lenni. A 40-50000-nél már benne van a regdíj is, plusz oktatási anyagot és termékeket is kap az illető.

Ezen kívül opcionálisan vásárolhatóak egységcsomagok amik általában jóval olcsóbbak, mintha külön-külön megvásárolja valaki a benne lévő termékeket.

Tapasztalataim szerint a fentiekre szokták azt mondani, hogy "fizessek, hogy dolgozhassak".

Nos mivel ezen cégek alapja a termék és a terméktapasztalatok átadása és megismertetése a vásárlókkal, így termékismeret nélkül nehéz lenne arról beszélni, hogy bekentem magam ezzel, fogat mostam azzal a fogkrémmel aminek ilyen íze volt, megfürödtem ezzel a tusfürdővel aminek ilyen illata van stb.

Tehát a termék az alap, ezért alapvető, hogy valamilyen szinten ismerni kell azokat. Ez pedig kipróbálás nélkül nem fog menni.

Egyébként az egész társadalom így működik. Állandóan reklámozunk valamit. Én így vettem meg az első Mac-emet, aztán az egyik ismerősöm az én tapasztalataim alapján szintén vett egyet, pedig előtte azt mondta, hogy ár/értékben nem éri meg. Egy hónap után kérdeztem és azt mondta, hogy IMÁDJA. Amikor bővítettem és vettem hozzá vinyót olyat vettem amit a szervízes srác javasolt. Megnéztem az Avatart, mert az egyik ismerősöm csupa jót mondott róla, pedig én jó ha 5 évente megyek moziba. stb. Minden nap reklámozunk valamit csak nem kapunk érte pénzt általában. Bár már láttam olyan számtech boltot ahová ha beküldöd (vagy meghívod online) az ismerősöd akkor az ő vásárlása után te kapsz kedvezményt a következő vásárlásodból.

Ha nyitsz egy drogériát, akkor abba is kell induló készletet vásárolni, ráadásul az nem tizenezres nagyságrendű.

A termékekre a cégek visszafizetési garanciát adnak a számla ellenében. Ennek feltételei benne vannak a szerződésekben. Tehát ha valakinek az a gondja, hogy a nyakán marad az a 4-5 termék amit megvett, ez ezzel ki is van küszöbölve.

"Aztán olyan kérdésem is volna, lehet-e beszervezés nélkül is keresni a rendszerben...csak mert akinek nincs sok ismerőse, akkor elviekben az is kiesett."

Itt nem értem, hogy mi az, hogy "beszervezés nélkül is keresni."

A "kevés ismerős" szindróma kezelhető. Gyakorlatilag jóval több ismerőse van az embernek, mint azt gondolná.

Nekem összesen kb 80 név volt az első listámon, mivel nem itt születtem és "alig' ismertem pár embert a városban. Most majdnem 500 van.

Ha tényleg kevés van az sem tragédia csak nehezebb lesz elindulni, viszont nem lehetetlen.

"csupán úgy vélem, van valami oka hogy ennyien nem értek el sikert a rendszerben"

Oka mindennek van.

Az első kérdés, hogy mi vagy ki számít sikeresnek az MLM-ben és nem csak az MLM-ben?

Ezt nem lehet egzakt módon meghatározni, mivel mindenkinek más a siker.

Viszont, hogy azt megértsd, hogy az emberek miért nem dolgoznak az MLM-ben vagy miért nem vállalkoznak többen (nem mlmben), ahhoz először meg kell érteni az emberek gondolkodását, az emberi elme működését. Ez az egyik oka annak, hogy miért nem milliomos/sikeres mindenki, akár MLM-ről van szó akár másról. A hagyományos vállalkozásokba (vagy sportba, fogyókúrába stb) is rengetegen belebuknak és jóval több pénzt vesztenek.

Ez az ami nem két perces dolog, több könyvet kell elolvasni hozzá és/vagy előadásokat meghallgatni. Ezek nem MLM-es könyvek és előadások. Lehetnek közöttük olyanok is viszont alapvetően nem MLM specifikusak.

-

"nem egy beszervező illetőtől"

Én miért nem vagyok "beszervező"? Ez tényleg érdekel, hogy mit értesz "beszervező" alatt és én miért nem vagyok az.

-

"anno te is voltál tanítvány, gondolom neked is voltak fenntartásaid."

Én még most is tanítvány vagyok, sőt amíg élek és ezt csinálom addig az leszek.

Fenntartásaim, félelmeim pedig most is vannak, voltak és lesznek is. Még az igazi profiknak is vannak (nem csak az MLM-ben), ezt el is szokták mondani az előadásokon.

Ez teljesen normális dolog.

Anno…

Én ha jól emlékszem 2004-5-ben találkoztam neten egy MLM céggel. Azt sem tudtam, hogy mi a csuda az, csak érdekesnek találtam a hirdetésüket. Jelentkeztem majd kaptam egy emailt, hogy nézzek meg egy online bemutatót.

Aztán felhívtak és beszéltem valakivel egy nővel.

Majd elkezdtem utána nézni a cégnek (a nevére már nem emlékszem). És mit találtam? Hogy ez egy átverés. Akkor hagytam a fenébe, csak jóval később jöttem rá, hogy az is egy MLM cég volt.

Utána talán 1 év eltelt amikor találkoztam először azzal a céggel aminek most a tagja vagyok. Az egyik "barátom" (csajról nem nagyon szokás ilyet mondani, barátom barátnője) a főiskoláról megmutatott pár terméket nekem, meg meg is kóstoltatta velem az egyiket, plusz elmondott róluk pár dolgot, viszont a cégről nem beszélt azt sem tudtam, hogy melyik cég az.

Megkérdeztem az árakat. Reakció? Fúú ez nagyon drága, tuti nem adnék érte ennyit, nincs aki ezt megvenné és hasonlók.

Ismerős?

Ennyiben maradt a dolog.

Aztán elmentem dolgozni egy értékesítő céghez. Nem MLM-ben működött, de nagyon hasonlóan. Az akkori főnököm nem szívlelte az MLM-et és szidta állandóan az összes konkurenciát akik MLM-ben vagy nem abban működtek. Az irónikus az, hogy kb 2 évvel később ez a cég is MLM-é alakult.

Nem igazán éreztem magam jól annál a cégnél így kerestem más lehetőségeket is.

Ekkor találkoztam újra a mostani cégemmel, egy vadidegen ember mutatta meg nekem. Viszont akkor már igent mondtam a dologra.

Utána még kb 8-10 MLM céget megnéztem fél éven belül, viszont kitartottam ez mellett.

-

És ami egy alapvető lényeges különbség az MLM és a piramisjáték között.

Ha a piramisjátékból kiveszed a terméket az működőképes marad, ha az MLM-nél próbálod meg ugyanezt az működésképtelenné válik.

Lásd botanoo ha már ezt hoztad példaként.

Fizettél x Ft-ot és kaptál érte kreditet. Ami tulajdonképpen csak egy kamu virtuális "termék" volt. Ennek volt egy virtuális értéke. Viszont sosem kaptad kézhez, semmi papírt nem kaptál róla, hogy neked van ilyened.

Egy MLM-ben nem tudom virtuálisan nyilvántartani a kézkrémet, a mosogatót, a vitamint, a fogkrémet stb. Azt csak ténylegesen tudja a vásárló átvenni !SZÁMLÁVAL!

2012. dec. 20. 13:09
 23/144 anonim ***** válasza:
62%

MLM előadást még nem hallottam, és tőlük nem is akarom hallani...ha érted mire gondolok. Olyasvalaki véleményére voltam kíváncsi aki objektíven, reklámszövegtől mentesen leírja a működést, a lényeget, meg hogy mennyit és hogyan dolgozott. Az a baj, hogyha beszervezőt kérdezek, annak a fele sem igaz amit mond. Gondolok itt például az ilyen-olyan milliós fizetésekre, meg a "pár óra munkával gazdagodj" dologról. De a 34 ezres kezdő fizetéssel meggyőztél róla hogy lehet ezt normálisan is csinálni.

Abszolút nem csilliomos akarok lenni, már az is bőven megéri, ha idővel kiválthatná a napi melót :)

Beszervezés nélküli kereset alatt azt értettem, hogy mindenképpen szükséges-e mindenkinek maga alá csatlakoztatni az embereket, vagy termelhet profitot anélkül is. Ahogy leírtad, ebben nem találtam hibát, meg aztán gondolom mindenkinek bele kell rázódnia az ügymenetre.

A "fizess hogy dolgozhass" dolog alatt nem a termékvásárlást értettem, hanem amikor direktbe kápét gombolnának le.

2012. dec. 20. 14:55
 24/144 anonim ***** válasza:
32%

"tőlük nem is akarom "

Tehát még sosem hallottál MLM-es előadást, viszont nem is akarsz MLMestől hallani. Akkor az enyémet miért olvasod el? Én is MLM-es vagyok.

Ez egy érdekes ellentmondás. Pont ott mondják el azokat az infókat amiket leírtam.

Ha még sosem hallottál MLM-es előadást, akkor honnan tudod, hogy akik a neten azt írogatják, hogy "kevés munkával sok pénzt keresel" azok valóban MLM-ről beszélnek?

Eddig bármelyik MLM cég előadását meghallgattam ott kb ugyanezeket mondták el.

Dolgozni kell nagyon sokat és akkor lehet milliókat keresni. 3-5 év alatt egy stabil üzletet lehet felépíteni 1.5-2.5milliós jövedelemmel. Ezt mindenhol így hallottam és én is így adom tovább, ha bemutatót tartok.

2012. dec. 20. 15:41
 25/144 anonim ***** válasza:
23%

"A "fizess hogy dolgozhass" dolog alatt nem a termékvásárlást értettem, hanem amikor direktbe kápét gombolnának le."

Az MLM-ben számlát kapsz mindenről. Ha nem akkor az már gyanús, hogy nem MLM.

2012. dec. 20. 16:01
 26/144 anonim ***** válasza:
64%

Nekem az egészhez mindössze annyi a hozzáfűzni valóm, hogy ha a kedves kérdezőnek ennyire komolyak a fenntartásai, akkor miért erőlködik? Mit szeretne? Oszlassuk el a kételyeit, vagy erősítsük meg benne? Ha komolyan foglalkoztat a dolog, akkor az úgy nem megy, hogy a bennfenteseknek nem hiszel, viszont szorgosan keresed azokat, akik belebuktak. Ezer példát tudok neked felhozni olyanok közül, akiknek nem sikerült és olyanból is kb ugyanennyit, akiknek igen. Kiknek szeretnél hinni? Kinek a példáját szeretnéd követni? Te, te vagy, mások meg mások. Hogy te mire vagy képes, azt egyedül te tudhatod. Vegyünk egy nem MLM-es példát: ismersz olyan vállalkozásokat, akik belebuktak abba, amit csináltak? Nézd meg, milyen tevékenységi körbe buktak bele. Ki lehet jelenteni, hogy az adott iparág nem piacképes? Vagy csak a vállalkozó nem volt elég ügyes? Legyen szó bármiről, minden területről lehet összeszedni olyanokat, akik az adott területen sikeresek és olyanokat is, akik nem. A hibát nem a rendszerben, az iparágban, vagy nevezzük akárhogy is, nem benne, hanem az egyénben, az egyén hozzáállásában kell keresni. A siker és a kudarc is rajta múlik ugyanis. Nagyon idevágó mondás, hogy ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

Még valami: vannak olyan szerencsétlenek, akik MLM cégtől MLM cégig járnak. Az a rossz hírem, hogy aki az egyikben nem sikeres, az a másikban sem lesz az. Ugyanis nem azért nem sikeres, mert esetleg a rendszer, vagy a termék rossz, hanem azért, mert az ember valamit nem csinál, vagy épp rosszul csinál. Hogy egy kevésbé szalonképes mondással hozzak hasonlatot: Ha egy kupi nem működik, nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a qrvákat...

2013. jan. 2. 12:15
 27/144 anonim ***** válasza:
41%

"A hibát nem a rendszerben, az iparágban, vagy nevezzük akárhogy is, nem benne, hanem az egyénben, az egyén hozzáállásában kell keresni."

"vannak olyan szerencsétlenek, akik MLM cégtől MLM cégig járnak. Az a rossz hírem, hogy aki az egyikben nem sikeres, az a másikban sem lesz az."

Tehát ha elkezdek árulni palackozott levegőt, ráadásul MLM-ben, akkor a sok "szerencsétlen" hibája, hogy nem sikerül belőle üzletet építeniük.

2013. jan. 3. 03:26
 28/144 anonim ***** válasza:
28%

Ha te palackozott levegőt kezdesz árulni, akkor hülye vagy, már bocs. Ne vedd magadra, a példát görgettem tovább. Ha te ilyennel akarsz foglalkozni, és belebuksz, akkor az kinek a hibája? Azért legyünk már egy kicsit racionálisak!

Az MLM rendszer egy hatékony értékesítési forma. Ha a palackozott levegőd nem fogy, az nem azért lesz, mert MLM rendszerben értékesíted, az akkor is a nyakadon marad, ha kiteszed a kis boltocskád polcára, vagy felteszed a Vaterára.

2013. jan. 3. 13:07
 29/144 anonim ***** válasza:
31%
Ja, hogy akkor az egyénen kívül is lehet még ok a sikertelenségre?
2013. jan. 3. 14:23
 30/144 anonim ***** válasza:
28%

Ha te előállsz egy hülye ötlettel, és abból remélsz meggazdagodást akkor ki a hibás? Nem az egyén? :)

Csak diszkréten jegyzem meg, hogy MLM és pilótajáték közt ott az a halovány határ, hogy az MLM termékalapú értékesítésről szól, a pilótajátékot pedig sok esetben akarják úgy legálisnak tűnő köntösbe bújtatni, hogy tesznek mögé egy olyan sokat érő terméket, mint amiről te beszéltél. Te a pilótajátékot vázoltad fel, itt MLM-ről megy a beszélgetés. Ha pedig téged valaki megtalál azzal a "zseniális" ötlettel, hogy építs hálózatot palackozott levegőre, és te ebbe még bele is ugrasz, akkor a te fejedben komoly bajok vannak barátom. Tehát ebben az esetben is az egyén a hibás. Nem furcsa? ;)

2013. jan. 3. 16:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!