Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki MLM rendsze...

Van itt olyan, aki MLM rendszeres business-ből meggazdagodott a közelmúltban?

Figyelt kérdés

Mindig mindenféle MLM ügyletbe akarnak bevonni ismerősök. Mindegyik állítja, hogy na ezel most gazdag leszek. Van ismerősöm, aki minden hónapban újfajtába száll be, és midig állítja, hogy "ez most tényleg nagyon jó" mert tök új, meg minden. Én nagyon szkeptikus vagyok, és ahogy számolgattam, már kb 2 millát elbuktam volna, ha mindenbe beszállok, amivel megkeresnek. Mert ők is mind abbahagyták azóta, és ugyanott dolgoznak, ahol addig. nem lettek gazdagok, nem jön be.

Még soha senkivel nem találkoztam (leszámítva a régebbi időket, 90-es éveket) aki gazdag lenne MLMből. Gondoltam itt hátha akad.

2012. okt. 31. 15:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/144 anonim ***** válasza:
44%

És ha sikerül meggyőznöm egy tucat embert, hogy érdemes belevágni, mert ez a jövő biznisze, ráadásul közülük is lesz még, aki talál balekokat, akkor ki lesz a hülye? Ez így kétélű fegyver...

Ráadásul ez a pilótajátékos keverés, valahogy el kéne ettől már szakadni. Attól, hogy egy MLM terméke nem eladható, máris pilótajáték lesz?

2013. jan. 3. 20:04
 32/144 anonim ***** válasza:
26%

"És ha sikerül meggyőznöm egy tucat embert, hogy érdemes belevágni, mert ez a jövő biznisze, ráadásul közülük is lesz még, aki talál balekokat, akkor ki lesz a hülye? Ez így kétélű fegyver..." Akkor elkövettél egy bűncselekményt barátom. :) Ugyanis ezt hívják pilótajátéknak. És hogy akkor ki lesz a hülye? Semmiképpen nem a kamu termék. :) Te, illetve azok, akik elhiszik, hogy palackozott levegőből, tehát egy nyilvánvalóan kamu termékből meg fognak gazdagodni. Még mindig emberi tényező. :)

"Ráadásul ez a pilótajátékos keverés, valahogy el kéne ettől már szakadni. Attól, hogy egy MLM terméke nem eladható, máris pilótajáték lesz?" Ez a pilótajátékos "keverés", ahogy te fogalmazol, egy tudatlan összemosása a fogalmaknak. MLM: termék alapú direkt értékesítés hálózatépítés útján. Pilótajáték: kamu termék, vagy semmi termék, csak hálózatépítés.

Ha van még kérdésed, bátran tedd fel, örömmel válaszolok.

2013. jan. 3. 21:36
 33/144 anonim ***** válasza:
61%

És mi számít nyilvánvalóan kamu terméknek? Ganodermás kávé? Simán pilótajáték akkor. Csodaszkenneres, agelockos, arcvasalós csodabiznisz? Méginkább.

Meg tudod nekem mondani mi az az MLM?

2013. jan. 3. 22:28
 34/144 anonim ***** válasza:
61%

mi számít kamu terméknek? A palackozott levegő biztosan. :) ha bemész egy Tescoba ott mi számít kamu terméknek?

Igen, tudom mi az MLM. Te tudod mi a problémád? :)

2013. jan. 3. 23:20
 35/144 anonim ***** válasza:
61%
De most nem válaszoltál. :)
2013. jan. 3. 23:24
 36/144 anonim ***** válasza:
61%
Azt kérdezted, meg tudom-e mondani mi az az MLM? Azt válaszoltam, hogy igen, meg tudom modani. Nem azt kérted, hogy mondjam el. Tehát válaszoltam. :)
2013. jan. 3. 23:44
 37/144 anonim ***** válasza:
39%

És el is mondod?

Valamint please define "kamu termék".

2013. jan. 3. 23:48
 38/144 anonim ***** válasza:
27%

1.,A legtömörebb lényegét már elmondtam. Ha bővebben szeretnél olvasni róla, van Wikipédia oldala, neked ugyanannyiba kerül elolvasni, mint nekem bemásolni.

2., Akkor itt most menjünk el két irányba:

-Te, mint potenciális vásárló, milyen terméket vásárolsz?

-Te, mint potenciális értékesítő, milyen termék értékesítésébe vágsz bele?

Egy grátisz kérés a végére: megoldható, hogy a beszélgetésünk során magyarul beszélj és magyar kifejezéseket használj? az idegen nyelv belekeverése a beszédedbe cinizmuson kívül semmi mást nem tükröz. Ha nem esik nehezedre...köszönöm.

2013. jan. 4. 07:29
 39/144 anonim ***** válasza:
29%

Miért, az mit tükröz, hogy hülyének tetteted magad és nem válaszolsz? Én csak felvettem a stílust, nem én nyitottam vele. Így már egyből szóvá is lett téve, úgyhogy ezt zárjuk is le ennyivel.

Illetőleg ez nem lesz olyan egyszerű. Nekem megnézni a Wikipédián egyébként kevesebbe kerül, mint neked bemásolni. Viszont nem azért kérdeztem, mert nem tudom mi az az MLM. Egyébként ha pedig a Wikipédiából indulunk ki, ott van egy olyan írás is, amit valószínűleg nem fogunk fix pontnak tekinteni.

"az MLM termékalapú értékesítésről szól"

Ez az idézet számos módon kiforgatható, úgyhogy inkább hagyom is.

"MLM: termék alapú direkt értékesítés hálózatépítés útján"

"A legtömörebb lényegét már elmondtam."

Akkor lehet, hogy túlságosan tömör voltál. Kezdjük talán azzal, hogy értékesíteni nem csak terméket, hanem szolgáltatást is lehet. A "termékalapú" valamint a "termék alapú" kifejezések alatt pedig akár az árukapcsolásos értékesítést is érthetjük. Ilyen képzavar után nem tudom kinek van alapja Wikipédia olvasgatást javasolni a másiknak. Valamint remélem az is világos, hogy miért akartam tisztába tenni a fogalmat.

Az MLM egy értékesítési forma. Ennyi. Ebbe benne van minden, az is, hogy miért nem keverhető össze a piramisjátékkal. Ez a "termékalapú-zás meg pilótajátékozás csak a képzavart növeli a rendszer körül, és csak azok érdeklődését tompítja, akik eleve fogalmatlanok a témában, és nincs kedvük egy kérdésből mindig hármat csinálni. Piramis szerűen.

Ha szeretném az összeesküvés-elméleteket, azt mondanám ennek a keverésnek csak az a célja, hogy az MLM-et pozitív színben tüntesse fel az által, hogy szembeállítja egy köztudottan negatív, a társadalomra káros tevékenységgel. Sőt, ebben a formulában még arra is adódik lehetőség, hogy egyes MLM rendszereket pilótajátéknak beállítva más MLM hálózatokat jobb színben tüntessünk fel. De utálom az összeesküvés-elméleteket, és ilyet még csak távolról sem állítok.

Tehát valahol ott tartunk, hogy ha valaki "kamu" terméket kínál, az törvényt sért. Csakhogy a termékek megítélése egy szabad országban szubjektív, törvények alapján ítélkezni viszont kizárólag objektíven lehet. Tamagochi(tudom is én hogy kell írni), SMS, csak két példa, amit simán lehetett volna kamunak bélyegezni. És mindenkinek joga van palackozott levegőt árulni, ha ebben lát fantáziát. És akár közvetlen, vásárlás ösztönző értékesítési formában is teheti. És aki ebben sikereket ér el, írhat könyveket "Sziklaszirt szilárd önhittség" címmel. Aki meg nem, az nyilván nem dolgozott eleget, egyébként is, biztos csak egy szerencsétlen aki MLM-ről MLM-re jár, úgyhogy nyilván a véleménye és a tapasztalatai értéktelenek, és fölösleges őket meghallgatni.

A rendszer jó? Rendben. Minden a hálózatépítőn múlik? Ha egy tökéletes terméke van, akkor igen. És ha egy kamuról hitetik el, hogy tökéletes?

A kérdéseidre pedig a válaszaim:

Kakaós kiflit vásárolok.

Szakképzett humán munkaerőt értékesítek.

2013. jan. 4. 09:36
 40/144 anonim ***** válasza:
27%

Úgy látom, kissé ideges lettél. Hidd el, semmi értelme. Én nem azért beszélgetek veled, hogy megalázzalak, arra törekszem, hogy megmutassam, hol vannak komoly ellentmondások a kifogásaidban.

"Miért, az mit tükröz, hogy hülyének tetteted magad és nem válaszolsz? Én csak felvettem a stílust, nem én nyitottam vele. Így már egyből szóvá is lett téve, úgyhogy ezt zárjuk is le ennyivel."

Az idegen nyelvű átszövéseidet nem most kezdted, korábbi megszólalásaidból is ugyanúgy a cinizmus áradt. Én értem, hogy te most megsértődtél azon, hogy ezt valaki finoman közölte veled, de ha sértődöttet játszol, abból nem lesz értelmes kommunikáció.

"Egyébként ha pedig a Wikipédiából indulunk ki, ott van egy olyan írás is, amit valószínűleg nem fogunk fix pontnak tekinteni."

""az MLM termékalapú értékesítésről szól"

Ez az idézet számos módon kiforgatható, úgyhogy inkább hagyom is."

Értem. Természetesen ebből kiindulva az a kijelentés is számos módon kiforgatható, hogy a fű zöld, ha valaki feltétlenül kifogást szeretne keresni benne. Ez az a pont, ahol akaratlanul is elárultad, hogy téged tulajdonképpen nem a tények érdekelnek, csupán unatkozol és a kákán is csomót keresel. Bizonyára ez okoz neked némi pillanatnyi örömet, bár nem hiszem, hogy az életminőségedben okoz bármilyen javulást, de te tudod. :)

"("A legtömörebb lényegét már elmondtam."

Akkor lehet, hogy túlságosan tömör voltál.")"

Nos, mivel sem az oldal, sem az itt folyó párbeszédek nem arról szólnak, hogy fogalmakat definiáljunk, így talán érthető a tömörségem oka.

"Kezdjük talán azzal, hogy értékesíteni nem csak terméket, hanem szolgáltatást is lehet."

Nagyszerű. A szolgáltatás e tekintetben nem egy termék? :) Fizetsz, de nem kapsz semmit? A magyar nyelv szépségei.

A "termékalapú" valamint a "termék alapú" kifejezések alatt pedig akár az árukapcsolásos értékesítést is érthetjük. Ilyen alapon a faszállítás jelentése is megkérdőjelezhető. :) Különös, hogy egy olyan ember akad fenn nyelvi kérdéseken, akinek már a kérdése sem egyértelmű. ;)

"Az MLM egy értékesítési forma. Ennyi. Ebbe benne van minden, az is, hogy miért nem keverhető össze a piramisjátékkal."

Újabb helyreigazítás: a piramisjáték helytelen megfogalmazás. Az MLM is piramis jelleggel épül fel, mégis legális. Sőt, még egy akármilyen vállalat szervezeti felépítése is piramis jellegű, mégis legális. Az illegális MLM szerű tevékenységet pilótajátéknak nevezzük.

"Ha szeretném az összeesküvés-elméleteket, azt mondanám ennek a keverésnek csak az a célja, hogy az MLM-et pozitív színben tüntesse fel az által, hogy szembeállítja egy köztudottan negatív, a társadalomra káros tevékenységgel. Sőt, ebben a formulában még arra is adódik lehetőség, hogy egyes MLM rendszereket pilótajátéknak beállítva más MLM hálózatokat jobb színben tüntessünk fel. De utálom az összeesküvés-elméleteket, és ilyet még csak távolról sem állítok."

Ennek nagyon örülök. Éppen ezért erre a felvetésre én sem válaszolom azt, hogy az MLM és a pilótajáték között ott az alapvető különbség -amit egyébként mintha már mondtam volna- hogy amíg az MLM rendszerben jelen van a termék, addig a pilótajátékban nincs ilyen, vagy ha van is, az csupán egy alibi, egy semmire sem jó bóvli. Előbbinél értékesítés folyik, utóbbinál mindössze erőteljes tagszervezés és ha van bóvli termék, akkor tessék-lássék arról is szó esik félévente. És mivel te nem szereted az összeesküvés elméleteket és távol állt tőled, hogy azt feltételezd, amit, tőlem is távol álljon leírni, ami bizonyára elkerülte a figyelmed a nagy zavarban, hogy mivel a részemről egyetlen MLM cég neve sem hangzott el, utalást sem tettem sem cégre, sem termékre, így elég nehezen állna meg az összeesküvés elméleted, ami persze távol álljon tőled. ;)

"Tehát valahol ott tartunk, hogy ha valaki "kamu" terméket kínál, az törvényt sért."

Újabb helyreigazítás: egész eddig arról beszéltél, hogy ha kamu terméket MLM-ben óhajtasz értékesíteni, akkor mi van? Felvilágosítottalak, hogy ha a terméked kamu (lásd palackozott levegő) akkor a te szervezeted nem MLM (legális) hanem pilótajáték (illegális gy.k.) Ugyanezt a terméket, ha kiteszed az üzleted polcára, maximum rád porosodik. Bár az nagyon érdekelne, hogy milyen szöveggel ajánlanád a termékedet, (tudod, a palackozott levegőt) továbbá mit tüntetnél fel rajta ismertetőként? Írd le nyugodtan, ígérem, nem lopom el.

"Csakhogy a termékek megítélése egy szabad országban szubjektív, törvények alapján ítélkezni viszont kizárólag objektíven lehet."

Ez nagyszerű és fontos mérföldkő a beszélgetésünkben. Egy fontos apróságot rendre figyelmen kívül hagysz, ez pedig az MLM működésének a lényege. Segítek: az elégedett vásárló és a továbbajánlás. És már vissza is kanyarodtunk a két feltett kérdésemhez, amit te zárásként megpróbáltál elhumorizálni.

-Te, mint potenciális vásárló, milyen terméket vásárolsz?

-Te, mint potenciális értékesítő, mit értékesítesz? Ismét gy.k., ha új vállalkozásba fognál, értékesítési területen, mi alapján választanád ki az értékesítendő terméket?

"A rendszer jó? Rendben." Igen, az MLM rendszer egy jól működő értékesítési rendszer.

"Minden a hálózatépítőn múlik? Ha egy tökéletes terméke van, akkor igen." Mitől tökéletes egy termék? Kérdezem mély tisztelettel. Hogy értékesít valaki valamit, amit nem ismer kellőképpen? Kérdezem még mélyebb tisztelettel. Csak visszakanyarodunk már megint az emberi tényezőhöz.

"És ha egy kamuról hitetik el, hogy tökéletes?"

A fenti kérdésem ide is érvényes.

2013. jan. 4. 10:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!