Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki MLM rendsze...

Van itt olyan, aki MLM rendszeres business-ből meggazdagodott a közelmúltban?

Figyelt kérdés

Mindig mindenféle MLM ügyletbe akarnak bevonni ismerősök. Mindegyik állítja, hogy na ezel most gazdag leszek. Van ismerősöm, aki minden hónapban újfajtába száll be, és midig állítja, hogy "ez most tényleg nagyon jó" mert tök új, meg minden. Én nagyon szkeptikus vagyok, és ahogy számolgattam, már kb 2 millát elbuktam volna, ha mindenbe beszállok, amivel megkeresnek. Mert ők is mind abbahagyták azóta, és ugyanott dolgoznak, ahol addig. nem lettek gazdagok, nem jön be.

Még soha senkivel nem találkoztam (leszámítva a régebbi időket, 90-es éveket) aki gazdag lenne MLMből. Gondoltam itt hátha akad.

2012. okt. 31. 15:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/144 anonim ***** válasza:
57%
Én nagyon sok olyan embert ismerek személyesen, aki MLM-ből gazdagodott meg (különböző MLM cégekből), de ez nem jelenti azt, hogy erre mindenki képes. Itt kifejezetten igaz a mondás, "ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hibás". Sokan ott tévednek, hogy alapból az MLM rendszert hibáztatják, pedig alapvetően ott van a gond, hogy nem veszik figyelembe, az MLM nem más, mint egy értékesítő forma, hálózatos rendszerben történik az értékesítés. Maga az értékesítés pedig egy szakma. Aki ezt nem tanulja meg, vagy nem szereti az értékesítői tevékenységet, az üzletkötői munkát, annak nem ajánlott, mert csak kudarc élménye lesz és azt fogja gondolni, hogy az MLM az egy átverés.
2012. nov. 2. 10:01
 2/144 A kérdező kommentje:

nem én pontoztalak le. mondjuk utálom, ha valaki lepontozza a másikat, de nem ír kommentet. most akkor ezt mire véljem?

amúgy ők mind mostanában gazdagodtak meg? mert én csak olyat ismerek, aki olyan 15-20 éve.

és meggazdagodás alatt azt értem, hogy milliomos lett. 100 millás házzal király kocsival és soha többet nem kell dolgoznia, mert mondjuk havi 2 millió befolyik neki azóta is.

mert engem ilyenekkel csábítgatnak, hogy havonta milliók. életem végéig.

2012. nov. 3. 08:57
 3/144 anonim ***** válasza:
72%

Először is a meggazdagodás egy HOSSZÚTÁVÚ (nem két éves) folyamat minden vállalkozásban. Aki havi 2 milliót keres azt még közel sem szokták gazdagnak nevezni és pláne nem él 100 milliós házban. Ez a jövedelemszint még kevés ehhez. Ahhoz meg pláne több évig kell dolgozni, hogy valaki elérjen egy olyan szintre, hogy már többet tényleg ne kelljen dolgoznia. Csak egy példa Berkics Miklós aki Mo-on az MLM egyik legjobbja, több mint 14 év alatt érte el ezt a szintet. A mai napig dolgozik. Van akinek ez hamarabb sikerült, viszont ott sem fél éves munka eredménye, hanem több év folyamatos munkájé.

Az MLM üzletekben az elmúlt 5-6 évben elég sokan elérték ezt a havi 2 milliós jövedelmet, sok sok MUNKÁVAL.

A haverod pedig egyszerűen nagyon bénán csinálja. Először is nem tudja mi is az MLM vagy, hogy hogyan működik. Ha tudná akkor nem kezdene mindig újba sőt nem is azokat a cégeket keresné amik most indulnak. Sok "most indulunk" cég nem is MLM, hanem valami illegális MLM-nek álcázott tevékenység ráadásul az új cégek 95%-a 5 éven belül eltűnik a piacról, mert működésképtelen. Ha pedig mindig újba fog valaki akkor abból sosem lesz semmi.

Pizzát akarok csinálni. Összeöntöm a lisztet az olajat meg a sót. Összegyúrom majd ott hagyom, és elkezdek levest készíteni. Összevágom a zöldségeket beleteszem a vízbe, utána hozzáfogok a süteményhez, előkészítem a tésztát, majd hozzáfogok a desszerthez stb. Végül lesz egy csomó masszám meg lém amiket semmire sem lehet használni.

Remélem érthető a példa.

Ő ugyanezt csinálja az össze-vissza vándorlással így nem is lehet más eredménye, mint amit a példában írtam. Nekem is van ilyen ismerősöm már nem veszem fel neki a telefont. 1.5 év alatt legalább hat hét céggel keresett meg.

Nem biztos, hogy az MLM vállalkozási forma neked való. Ha valami képet akarsz kapni arról, hogy az MLM hogyan is működik és miért működik akkor olvasd el pl Nógrádi Bence Mikor leszel milliomos? című könyvét és ne az olyan emberektől kérj tanácsot pláne ne véleményt akik nem tudják, hogy ez micsoda és, hogy hogyan kell csinálni. Abban leírja, hogy DOLGOZNI KELL! És nem egy-két hónapot hanem FOLYAMATOSAN legalább FÉL ÉVET ahhoz, hogy egy megbízható stabil jövedelem legyen a munkából.

2012. nov. 3. 13:03
 4/144 anonim ***** válasza:
72%

Nem zavar, ha lepontozták a válaszomat, inkább bizonyítást látok benne az állításomra, mely szerint az emberek többsége mindig másban keresi a hibát, ha kudarc élménye van. Az okát nem magában keresi, mert kényelmesebb, kevésbé fájó, mint önvizsgálatot tartani. Ami viszont magyar szokás, és egyértelműen téves kommunikáció, hogy az áhított passzív jövedelem gyorsan és munka nélkül fog jönni bármelyik MLM cégben. Ez óriási tévedés és félrevezetés. Egyetlen olyan jómódú MLM-est sem ismerek, aki nem napi szinten foglalkozik a dolgaival, aki nem naponta foglalkozik a vállalkozásával, aki nem építi folyamatosan az üzleti hálózatát és nem képezi magát mellette.

A kérdésedre válaszolva. Igen, az általam ismert jelenleg is jómódú hálózatépítők (magyarok és nem magyarok) a mai napig egyfolytában dolgoznak. Van közte olyan, aki már 20 éve is gazdagnak számított, de olyanok is, akik kb 2-3 éven belül lettek igazán jómódúak. Minden héten rengeteget utaznak munka ügyben külföldre is, több előadást tartanak hetente itthon és akár más földrészen is, és rengeteg munkatárs ügyes-bajos dolgait intézik, illetve segítik a több ezer fős csapatukat. Az MLM-et azért érzik sokan átverésnek, mert azt hirdetik, hogy ezt bárki meg tudja csinálni (ez csak annyiban igaz, hogy nem kell hozzá extra végzettség, diploma, nem számít, hol élsz, mi a szakmád), de az igazság az, hogy nagyon is kell hozzá néhány dolog, amivel kb az emberek 2-3%-a rendelkezik. Kitartás, ambíció, teherbírás és az értékesítői munka szeretete. Én sem szeretek hálózatot építeni, ezért nem is építek, de ettől még nagy tisztelője vagyok azoknak, akik ezen a területen sikeresek.

2012. nov. 3. 14:37
 5/144 anonim ***** válasza:
76%

"Ami viszont magyar szokás, és egyértelműen téves kommunikáció, hogy az áhított passzív jövedelem gyorsan és munka nélkül fog jönni bármelyik MLM cégben"

Ezt egy MLM-ben nem nagyon hallani. Inkább a lehúzós illegális MLM-nek álcázott valamikre jellemző, plusz az olyan emberek állítják akik azt hiszik, hogy ez az MLM és ezt terjesztik, viszont aki tényleg hálózatot épít az nem terjeszti azt, hogy kevés munkával sok pénzt lehet keresni. Vagy ha mégis ilyenbe botlunk akkor ott valami bibi van.

És mivel ezek sokszor megtévesztik az embereket a fenti "cégek" így ezt azonosítják az MLM-el.

2012. nov. 3. 15:14
 6/144 anonim ***** válasza:
66%

"Ezt egy MLM-ben nem nagyon hallani. Inkább a lehúzós illegális MLM-nek álcázott valamikre jellemző..."

Tényleg? Pedig az összes emígyen hirdeti magát: "Keress sok pénzt pár óra munkával". Vagy "Gazdagodjon költekezéséből". De az MLM előadásokon is rengeteg fiktív illető előkerül, aki arról dumál hogy 2 év alatt csilliomossá vált, pedig először ő is azt hitte, hogy átverés...

Olyan érdekes hogy ezekből a csilliomos illetőkből ilyen kevés van, holott az MLM-nek "roppant sikeresnek" kellene lennie. Kérdezzétek csak meg a Tribuszernét :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2012. dec. 20. 01:08
 7/144 anonim ***** válasza:
78%

Konkrétumot mutass ne a levegébe beszélj! És tuti MLM legyen ne annak álcázott valami!

Mert aminek a szlogenjét ide firkantottad az sem MLM volt, hanem egy csalás.

2012. dec. 20. 01:14
 8/144 anonim ***** válasza:
21%

Konkrétum kell? Egyből ott a Botanoo. Aztán ott a széndioxidos mizéria:

hvg.hu/gazdasag/20100622_szendioxid_csalas_top_10_co2/2

Ha meg külföldit akarsz, az is van bőséggel. Beírod hogy "internet scam". Ha még ezek után se győztelek meg, akkor csináld csak :D magaddal kúrsz ki...

2012. dec. 20. 01:41
 9/144 anonim ***** válasza:
72%

Kösz. "Bíztam" benned. Azt is írtam, hogy MLM és nem csalás, vagy piramisjáték legyen a konkrét példa.

Ha nem tudod mi a kettő között a különbség akkor milyen alapon írod amit írsz?

2012. dec. 20. 01:45
 10/144 anonim ***** válasza:
39%

Pffffft...na jó...teljesen mindegy, milyen konkrétumot hozok fel, szerinted mindegyik hazudik. Bezzeg a Szent MLM!...

Az MLM már ott elveszítette a hitét, hogy 8 általánost el se végzett mongolidióták számára is nyitva áll, akik még árokásásra se kellenének. Szerinted egy ilyen lecsúszott alak mennyire lesz sikeres egy olyan üzletben amihez átve...akarom mondani, közgazdasági tapasztalat, pénzügyi ismeretek, és vállalatépítés is szükséges? Mennyire lehet egy ilyet komolyan venni?

Aztán ott az adózás kérdése is. Az MLM zárt rendszer, a pénz a tagok közt mozog, ha egyáltalán nem átverés az egész. Az illető, aki MLM-ezik, nincs nyilvántartva dolgozóként, ergo nem adózik. Aztán egyszer csak egy szép napon becsönget az APEH, hogy miből él meg, ha nincs jövedelme. Aztán az első "hátöööizé" után feljelentést tesz adócsalás vádjával, kiegészíte esetleg némi feketemunkával. A TB és a nyugdíj kérdését már meg se említem...

2012. dec. 20. 01:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!