Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás áldozata lettem....

Banki csalás áldozata lettem. Van esély?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben 2 milliót le emeltek a számlámról. Hamis netbank oldalon meg adtam az adataimat, SMS kódot. Lett feljelntes, penzvisszahivasi kérelem indítva. Kiderült a tranzakció után másnap le vettek az összeget készpénzben. Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank). Érdemes a Pénzügyi Békéltető testulethez fordulni? Van esélyem kártérítésre?

jan. 15. 19:28
 161/173 anonim ***** válasza:
Hiába kattogsz itt rajta, attól még pénzed nem lesz.
febr. 15. 18:48
 162/173 A kérdező kommentje:
Elkaptak egy bandát... vagy egy részét vagy egy nagyon kicsi részét. Azért ha láttad azt a videót őszintén szerinted tényleg kettő huszonéves gyerek csinálta?! Ugyanmar.. fő embereket soha nem kapnak el, ezek csak a csicskaik.. úgyse fognak sose a fovezerre vallani, aki valószínű valami olyan orszagba van ami nem is uniós, és kiadatas sincs. Hulyithet a tv, de minek..
febr. 15. 19:17
 163/173 anonim ***** válasza:

Egy ilyen oldalt simán összedobhat két huszonéves is.

Ezek a csalós oldalak nem egy több száz fős bűnbanda eredménye. Működhet egymástól függetlenül, egymás konkurenciája ként is ilyen.

Most 2 fiatalt kaptak el, holnap lehet már egy olyat ahol 10en vannak, egy harmadik nap meg egy egyszemélyes "bandát" kapnak majd el.

Talán egyszer az is meglesz aki a te pénzedet lopta el.

febr. 15. 19:22
 164/173 A kérdező kommentje:
Lehet hogy elkapjak, de onnan pénz nem lesz. De annyi banda lehet, hogy mindent nem fogják és nem is tudják el kapni. Lenyomozhatatlanok. Orosz webtarhelyet használnak, kitudja hol vannak, esélytelen. Nincs egy olyan rendőrségi szerv aki bárhol,bármit nyomozhat, és így nyert ügyek van a csaloknak. Meg amíg a stromanok kb semmit nem kapnak, nem köpnek addig nyugodtan csináljak. Ha pl aki nyitja nekik a bankszamlat pár 10ezerért kapna mondjuk 5 év börtönt, egyből alább hagyná a kedv, hogy nyissanak számlát és egyből össze omlan a rendszerük. De így, hogy a szamlanyito is kB "aldozat" szerepbe van, így ez ennyi.
febr. 15. 19:38
 165/173 anonim ***** válasza:

Hogy jön a banki csaláshoz a stórman?

Illetve a csalok és a csalók az két külön szó.

febr. 15. 19:40
 166/173 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy a stroman is a banda része. És ahhoz hogy meglegyen egy teljes banda, apránként kéne haladni, stromanokat hamarabb el kapnak, mert valószínű ok vannak az országba, és ők ismerik az egyel felettük lévőket és így tovább.
febr. 15. 19:43
 167/173 anonim ***** válasza:

Úúúúú.... te már valamit nagyon kombinálsz.

Ott tartunk manapság, hogy ha rendelkezel a kellő ismeretekkel, te is össze tudsz rakni egy bármelyik bank oldalához hasonló weboldalt. De én már azon se lepődnék meg ha kész megoldásokat lehetne venni a darkweben.

Szóval, megcsinálod a bank oldalát, elkezdesz random számokat felhívni a csaló szöveggel, küldöd nekik a linket vagy netán random e-mailekben küldesz linket valami meggyőző szöveggel, aztán aki bedől attól ellopod a pénzt.

Nem kell ide se stórman, se valami felsőbb személy, se semmi csak te az internet és egy telefon.

febr. 15. 19:48
 168/173 A kérdező kommentje:

Az én ügyekben aki biztos volt/van:

Valaki, aki ül a számítógép előtt, utalja a pénzt (külföldön van)

Valaki aki még nyitotta a számlát

És Valaki aki fel vette a számláról a pénzt.

Ez alap hangon már 3 ember. Három tök különböző lokacioba.

Nyilván sokan vannak. Ez nem kombináció Ez tény. Persze, lehet amatőr módon csinálni egyedül is, na őket tenyleg el tudjak kapni.

febr. 15. 21:18
 169/173 A kérdező kommentje:

És akkor nyilván nem csak ez az egy "fogado" számla van, mert ezt úgyis zaroljak az első-második eset után, ilyen számlából kell egy pár.

Hiába tudna ezt egy ember kivitelezni, ott le is bukik. Az a lényege minél többen legyenek benne, és aki a "kitalálója " na őt nem érjék el, ne legyen semmi köze az egészhez. Nem tudja egy ember át érni az embert, számlákat szerezni ahova utalja a pénzt, fel is venni stb. Ehhez több ember kell.

febr. 15. 21:21
 170/173 anonim ***** válasza:

"én ügyekben" helyesen "én ügyemben" vagy "én esetemben"

"aki még nyitotta" helyesen megnyitotta

a "fel vette" meg "felvette" stb. stb. stb.

Honnan vagy abban biztos, hogy külföldön volt aki a gép előtt ül? Miből gondolod, hogy tényleg 3-an voltak? Lehet ez egy nagyobb banda volt több száz fővel. Az is lehet pont az aki a gép előtt ült, az 30 órával később ment és felvette a pénzt az atm-ből.

Az is lehet, hogy valakitől ellopták azt a bankkártyát, kicsalták tőle a bankszámla adatokat és arra ment az utalás. Kvázi egy "lopott" számlára került a pénz.

Sőt.. ha nem tűnik fel neked, hogy elloptak tőled pénzt a megadott adatokkal még a te számládat is használhatták volna amolyan "parkolónak".

febr. 15. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!