Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás áldozata lettem....

Banki csalás áldozata lettem. Van esély?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben 2 milliót le emeltek a számlámról. Hamis netbank oldalon meg adtam az adataimat, SMS kódot. Lett feljelntes, penzvisszahivasi kérelem indítva. Kiderült a tranzakció után másnap le vettek az összeget készpénzben. Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank). Érdemes a Pénzügyi Békéltető testulethez fordulni? Van esélyem kártérítésre?

jan. 15. 19:28
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/173 A kérdező kommentje:
Nem tudom hasznaltak-e ip cím módosítást mármint, hogy az én helyemhez közel jelentkeztek be, mert erről a hivatalos levélre se adott ki infót a bank. De ha a saját ip címüket használták, akkor az is gyanús hogy pl ő Madridbol utalt, a másik (en) eszközöm ez időben meg Magyarországon van...
jan. 20. 16:25
 112/173 anonim ***** válasza:

Valakinek ezek szerint ez a hobbija, hogy elutalja a saját számlájáról a pénzt és utána hovotja a bankot hogy szerezzek vissza? Jó poén lehet.

Mi az, hogy hovotja?

Mellesleg gondolom biztos vannak akik bepróbálkoznak ilyennel. Vesznek egy nagyobb értékű dolgot, aztán bemennek a banka és elsírják az életüket, hogy csalás áldozata lettek abban a reményben, hogy visszakapják a pénzüket és a vásárolt dolog is megmarad. Ezért kell kivizsgálni az ilyen esetet.De ezt nem szokták 30 óra alatt megcsinálni.

jan. 20. 16:32
 113/173 anonim ***** válasza:
Ebbol penzt te nem latsz
jan. 20. 17:00
 114/173 A kérdező kommentje:
Jó, bízzuk az ügyet az MNB-re. Majd kivizsgálják.
jan. 20. 17:33
 115/173 anonim ***** válasza:

"Egy kérdőív kitoltes után kérte, hogy lépjek be."

Tehát benyelted, hogy pénzt kapsz egy kérdőív kitöltése után és az ígért 3 ezer forint teljesen elhomályosította az éleslátásodat és a józan ítélőképességedet.

Vagy sosem voltál birtokában ezeknek a képességeknek?

jan. 20. 18:16
 116/173 anonim ***** válasza:
#108 Na pontosan! Be is baxna, ha negyedév végén nem engedné a bank elutalni a kb 1,5 millió adót a NAV felé csak azért, mert amúgy nem szoktam ekkora összeget utalni.
jan. 20. 18:36
 117/173 A kérdező kommentje:

Gondolj amit akarsz. Ember vagyok, hibazok.

Az a lényeg te tökéletes vagy és neked semmi problémád, hibád nincs az életben.

jan. 20. 18:36
 118/173 anonim ***** válasza:
Nem állítom, csak szeretném érteni hogy jött létre a probléma.
jan. 20. 18:38
 119/173 anonim ***** válasza:
Mit vársz az mnb vizsgálattól?
jan. 20. 18:41
 120/173 nb2019 ***** válasza:

Én is kérdeztem már korábban, nyilván nem fogja elárulni, hogy mégis mivel vették rá, hogy egy FB hírdetésről átkattintott kérdőív kitöltése után be is jelentkezzen a felugró "banki" felületen, hisz ez az egyik legnagyobb hiba, amit el lehet követni.

Apropó kérdező: Cukorhegyet nem akarod beperelni? Miért engedi, hogy az ilyen nyilvánvalóan kamu hirdetések megjelenjenek az oldalán, és miért nem tesz semmit, pedig több ezren jelentik őket, hogy csalás?

jan. 20. 19:04
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!