Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Csalás áldozata lettem,...

Csalás áldozata lettem, ellopták a kártya adataimat, 10 tranzakcióval leszedtek 300 ezer forintot a számlámról, viszont beállított SMS értesítés s nem érkezett a tranzakciókról, felelősségre vonható a bank?

Figyelt kérdés

Hülye voltam, MVM csalás áldozata lettem, ki szerettem volna fizetni egy számlát kamu MVM oldaloN. Megadtam a kártya adataimat. Alairom, hibáztam. Viszont ezt kobetoen 10 tranzakcióval szedték le a pénzem, 300 Ft-ot,úgy hogy semmilyen SMS-t nem kaptam, pedig hozzá van rendelve az SMS szolgáltatás a banszamlamhoz.

Korábban is jeleztem már a problémát az SMS szolgáltatással kapcsolatban, de semmi eredménye nem volt.

Az első tranzakciót követően észre vehettem volna, hogy szedik le a pénzem, le tilthattam volna a kártyát, de így esélyem sem volt. Tuneziabol szedték le a pénzem..

Felelősségre vonható a bank? Mire számíthatok?

jan. 1. 17:47
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
92%
Jóvagytad a tranzakciót? Mert ha igen nagyon kevés esély van rà hogy visszakapod a pénzedet
jan. 1. 17:51
 2/34 A kérdező kommentje:
Nem. Semmi értesítést nem kaptam a 10 tranzakcióról..
jan. 1. 17:54
 3/34 anonim ***** válasza:
94%
Telefonàlj be jelezd a banknak mi történt
jan. 1. 18:12
 4/34 anonim ***** válasza:
90%
Külföldi csalók ellen szerintem tehetetlenek.Ezt buktad szerintem még jó hogy csak ennyit.
jan. 1. 18:12
 5/34 A kérdező kommentje:

4-es Igen, de be volt állítva SMS szolgáltatás, amit nem kaptam meg a tranzakciókról. 3 napig szedték a pénzem, úgy hogy nem vettem észre, mert nem jött SMS. Az első tranzakció után tudtam volna tiltani a kártyámat.

Be van állítva a bankszámlához a díjköteles SMS szolgáltatás

jan. 1. 18:18
 6/34 anonim ***** válasza:
68%
#5 Nem bàntásból de a hülyeséged ellen az sem védett volna meg..Max nézhetted volna amikor levonjàk ugyanúgy. Sajnos megadtad a kártya adataidat önkéntesen a csalóknak.
jan. 1. 18:29
 7/34 anonim ***** válasza:
83%

Te adtad ki az adataidat a csalóknak vagy igen?

na innentől mutogathatsz a bankra, csak értelme nincs.

jan. 1. 18:29
 8/34 A kérdező kommentje:

Lehet minősítgetni, de nem ez volt a kérdésem.

A bankban annyiban volt felelőssége, hogy SMS-ben értesítést mellett volna kapjak a tranzakciókról. Az első után már tudtam volna tiltani a kártyámat.

7-es, igen, nem a szomszéd Margit néni adta meg nyilván a kártya adataimat. Miért kell ilyen hangnemben írni? Elismerem a hülyeségemet, sosem gondoltam volna, hogy valaha bedőlök egy ilyen csalásnak, de annyira adta magát, olyannyira profin megcsináltad mindent.. Nem fogok mutogatni senkire..

jan. 1. 18:43
 9/34 A kérdező kommentje:
*kellett volna
jan. 1. 18:43
 10/34 anonim ***** válasza:
90%
Meg kell tenni a bejelentést bank fele és a feljelentést a rendőrségen. Nem lesz belőle kb semmi, mert sz@rnak rá az egészre. De legyen egy kis papírmunkájuk azért.
jan. 1. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!