Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Csalás áldozata lettem,...

Csalás áldozata lettem, ellopták a kártya adataimat, 10 tranzakcióval leszedtek 300 ezer forintot a számlámról, viszont beállított SMS értesítés s nem érkezett a tranzakciókról, felelősségre vonható a bank?

Figyelt kérdés

Hülye voltam, MVM csalás áldozata lettem, ki szerettem volna fizetni egy számlát kamu MVM oldaloN. Megadtam a kártya adataimat. Alairom, hibáztam. Viszont ezt kobetoen 10 tranzakcióval szedték le a pénzem, 300 Ft-ot,úgy hogy semmilyen SMS-t nem kaptam, pedig hozzá van rendelve az SMS szolgáltatás a banszamlamhoz.

Korábban is jeleztem már a problémát az SMS szolgáltatással kapcsolatban, de semmi eredménye nem volt.

Az első tranzakciót követően észre vehettem volna, hogy szedik le a pénzem, le tilthattam volna a kártyát, de így esélyem sem volt. Tuneziabol szedték le a pénzem..

Felelősségre vonható a bank? Mire számíthatok?

jan. 1. 17:47
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
86%

Véletlenül nem volt beállítva valami egyéb az sms szolgáltatáshoz? Pl. csak egy bizonyos összeghatár esetén legyen értesítés vagy csak beérkezésekről kapj értesítést.

Bár nekem még az is fura, hogy a banki appon keresztül nem kaptál értesítés ezekről a tranzakciókról.

Vagy annyi adatot adtál meg a csalóknak, hogy simán beléptek a netbankodba, kikapcsoltak, esetleg átirányítottak magukhoz minden értesítést.

jan. 1. 19:21
 12/40 A kérdező kommentje:

11-es, a netbankomba nem tudtak belépni.

Kártya adatokat adtam meg az oldalon(CVC, érvényességi idő, név) , majd azt ellopták és azzal fizettek.

jan. 1. 19:41
 13/40 A kérdező kommentje:

11-es lemaradt, amit még szerettem volna írni...

Semmi egyéb limit nem volt beállítva a szolgáltatáshoz. Egy jó ideje nem kapok semmi SMS-t a kártyás fizeteseimről, amit már többször is jeleztem a banknak és semmi választ, értesítést nem kaptam azóta. Fél éve még a fiókban is voltam emiatt, hibajegyet vettek fel és ennyi.. Tudtak a problémámról, hanganyag is bizonyítja, hogy jeleztem feléjük.

jan. 1. 19:44
 14/40 anonim ***** válasza:
80%
Melyik bank?
jan. 1. 19:55
 15/40 anonim ***** válasza:
91%

Ha nem tudják bizonyítani, hogy kiküldték az sms-eket, akkor ebbe lehet kapaszkodni, mert igenis ebből vetted volna észre,hogy lopják a pénzedet. Ezenkívül normális bank észreveszi ha gyanús tranzakció történik, pl Tuniéziai levonás az.

Ezenkívül elvileg lehet kérni chargeback-et bankkártyás fizetésre ha az csalás volt.

jan. 1. 19:57
 16/40 anonim ***** válasza:
80%
Melyik bank? Mert én CIB-es vagyok és applikáció küldi az értesítést, ha pénzmozgás van. Sőt netes vásárláskor az appban is jóvá kell hagynom.
jan. 1. 21:49
 17/40 anonim ***** válasza:
29%

"Ezenkívül elvileg lehet kérni chargeback-et bankkártyás fizetésre ha az csalás volt."

Na és azt hogy bizonyítod a banknak hogy csalás volt?

Meg ha ez így lenne, akkor boldog boldogtalan vonatná vissza a bankkártyás fizetéseit.

jan. 1. 21:51
 18/40 A kérdező kommentje:
MBH Bank
jan. 1. 23:56
 19/40 A kérdező kommentje:
15-ös ,igen.. Ráadásul földrajzilag egymástól jelentős távolságra lévő helyeken, felváltva volt pénzmozgás órás különbséggel.. Tunézia és a magyarországi város között, ahol lakom. 3 napig vették folyamat a pénzt a számlámról, kis összegű tranzakciókról volt szó.. Nem tudom, hogy a gyanús pénzmozgásokat mennyire figyelik kis összegek esetén, valószínűleg ezek szerint nem igazán ..
jan. 2. 00:02
 20/40 anonim ***** válasza:
68%
Jelezted a banknak, kérted a chargebacket?
jan. 2. 03:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!