Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás áldozata lettem....

Banki csalás áldozata lettem. Van esély?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben 2 milliót le emeltek a számlámról. Hamis netbank oldalon meg adtam az adataimat, SMS kódot. Lett feljelntes, penzvisszahivasi kérelem indítva. Kiderült a tranzakció után másnap le vettek az összeget készpénzben. Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank). Érdemes a Pénzügyi Békéltető testulethez fordulni? Van esélyem kártérítésre?

jan. 15. 19:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/173 anonim ***** válasza:
78%

Mi lenne ha az igekötőket egybeírnád az igével?

Elhiszem, hogy szeretnéd, hogy ez pár nap alatt megoldódna, de tényleg egy nagyobb bűnszervezet akkor ott nagyon sokáig fognak még nyomozni, hogy ne csak 1-1 részét tudják felszámolni, hanem egyszerre az egészet. Lehet azért nincs még lelőve az a szerver, lehet már rég figyelik azt az egész hálózatot honnan hova megy az adat stb., stb.

Lehet neked úgy tűnik mintha semmi nem történne, lehet tényleg nem történik semmi, de az is lehet, hogy a háttérben nagyon komoly munkálatok folynak. És esélyes, hogy a te pénzed az egy a sokmilliárd közül amit elloptak. És ezeket az eseteket egyesével vizsgálni, nem két perc

jan. 17. 12:04
 92/173 anonim ***** válasza:
69%
87. Te most komolyan azt hiszed, hogy a magyar vagy uniós rendőrség csak úgy le tud kapcsoltatni egy orosz oldalt?
jan. 17. 12:41
 93/173 anonim ***** válasza:
77%
#92 Igen, komolyan azt hiszi, mivel fogalma sincs az Internet vagy a szerverek működéséről.
jan. 17. 14:47
 94/173 anonim ***** válasza:

"Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank)."

Jó amatőrök voltak akkor, ha nem kezdték azonnal továbbutalni, vagy pl. azonnal kártyával felvenni a maximumot, majd éjfél után újra.

Mire vártak a csalók 30 órát?

Bankfiókban csak előzetes bejelentés után lehet felvenni készpénzben.

jan. 19. 16:31
 95/173 anonim ***** válasza:

"Persze az ember nem tévedhet, nem lehet figyelmetlen, mert ha így jár ő szívja meg és semmi segítséget nem kap. Értem.. a csalokat kell védeni vegulis."

A csalók üldözése a rendőrség dolga, el is fogják kapni a számla tulajdonosát, aki valószínűleg csak egy stróman.

jan. 19. 16:33
 96/173 anonim ***** válasza:
Téged mivel vettek rá, kérdező, hogy beírd a netbanki adataidat egy csaló oldalon?
jan. 19. 16:34
 97/173 anonim ***** válasza:
45%

Irány a pénzügyi békéltető testület, de egy ügyvéddel és be is perelni a bankot, hogy 30 órán át nem tettek semmit a bejelentésed ellenére.

Plusz az MNB-nél is felnyomni őket ugyanezért, plusz a dupla netbanki belépésért.

jan. 19. 16:37
 98/173 A kérdező kommentje:

MNB vizsgálatot kértem. Most folyamatba van gondolom 1-2 hónap a vizsgálat ideje.

Egy kérdőív kitoltes után kérte, hogy lépjek be. És az volt nekik a kiskapu, hogy most az új netbank felületre kell regisztrálni, és akkor egy regisztráció/jovahagyasi kódot küldenek, amivel teljes hatalmat kapnak a fiókhoz. Bármit meg tudtak tenni, nem küldött több SMSt a Bank. Arról se értesített hogy valaki ezt a regisztrációt végrehajtotta. Én tudatlan voltam, mert nem figyeltem az SMSt és nem belépési kódot küldtek hanem ilyen kódot.

jan. 20. 11:04
 99/173 anonim ***** válasza:

Nem fogod visszakapni a penzed a banktol. Hiaba mnb vizsgalat. Togd fel. Minel hamarabb felfogod, annal hamarabb el tudod engedni.

A penzedet csak akkor kaphatod vissza ha elkapjak a csalot es onkent vagy polgari peres eljaras utan kartalanit. Semmilyen mas esetben nem latsz te abbol egy forintot.

A bank akkor karpotolna ha mondjuk egy banki dolgozo lopott volna meg, vagy olyan komoly biztonsagi res miatt lenne karod ami a banknak felrohato. Az nem az hogy te ostoba modon megadod a banki adataid es az sms kodot valaki masnak.

jan. 20. 11:17
 100/173 anonim ***** válasza:
80%

Nem érti meg, mert gyenge képességű. De legalább ad munkát az MNBnek.

Jee 100-adik komment

jan. 20. 11:21
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!