Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás áldozata lettem....

Banki csalás áldozata lettem. Van esély?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben 2 milliót le emeltek a számlámról. Hamis netbank oldalon meg adtam az adataimat, SMS kódot. Lett feljelntes, penzvisszahivasi kérelem indítva. Kiderült a tranzakció után másnap le vettek az összeget készpénzben. Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank). Érdemes a Pénzügyi Békéltető testulethez fordulni? Van esélyem kártérítésre?

jan. 15. 19:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/173 A kérdező kommentje:
Volt új eszköz regisztráció. Ezt meg kaptam az MBH-tol a válasz levelükbe, és ezért nem kért további SMS kódot meg semmit, mert az új eszköz regisztrációja elvileg felülír mindent, az egy teljes tejhatalomnak számít.
jan. 16. 19:33
 62/173 anonim ***** válasza:
71%
Nincs olyan, hogy tejhatalom. Olyan van, hogy teLJhatalom.
jan. 16. 19:40
 63/173 anonim ***** válasza:
81%
Én nem ismerem a MBH felületét, de ez nekem sima bejelentkezésnek hangzik, nem "eszköz regisztrációnak", de nem változtat semmin, ha ők valamiért így hívják. Ha megadtad az SMS kódot is, akkor minden okuk meg volt, hogy azt gondolják, hogy az új eszközről is te léptél be, és semmi gyanús vagy különleges nincs ebben.
jan. 16. 20:11
 64/173 A kérdező kommentje:

De azért is változtat mert én is be jelentkeztem meg ő is ugyan abba az időpontban és ő utalt. Minek regisztrálnak új eszközt, amit nem is tudok hogy kell, ha be lépek a régi készülékekről? Kizárólagos használja vagyok a netbank fiokomnak, kártyának, szamlamnak.

Elvileg lehet olyan kódot kérni, amire az MBH se válaszolt hogy regisztrációs és jovahagyasi kód, és azzal lépett be, nem a sima belépési kóddal.

jan. 16. 20:27
 65/173 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetnél több eszközről egyszerre belépve? Laptop, telefon, tablet egyszerre teljesen hétköznapi, de ha új telefont veszel is ez van.
jan. 16. 20:31
 66/173 A kérdező kommentje:
Azon a bizonyos napon 3x be jelentkeztem előtte a saját telefonomról, sőt az eset közben is be jelentkeztem. Ha a bejelentés után a bank utána nézett volna, szakított volna 5 percet a drága idejéből akkor rá jöhettek volna hogy itt valami nem stimmel és intézkedhetett volna. Nyilván nem hobbiból és unalmassá szántam erre az egész procedúrát röpke 6 órát hogy hívtam őket, be mentem bank fiókba és feljelentést tettem. Nem ez a hobbim elhiheted
jan. 16. 20:35
 67/173 nb2019 ***** válasza:
100%

Mivel sok részletet csak csepegtetve írsz meg, akkor próbáljuk meg rekostruálni az esetet.

1: Facebookon szembejött egy kérdőív, amit kitöltöttél, majd utána átirányított a banki felület klónjára.

2: Itt megadtad az adataidat, majd kért egy SMS kódot, amit szintén megadtál.

3: Ez az SMS kód valójában az új eszköz regiszrációjához volt szükséges, és onnan kezdve kész is voltak a csalók.

Jól látom? Ha igen, akkor az alábbiak érdekelnének még:

1: Milyen indokkal hozta fel a weboldalt a kérdőív után, mivel vett rá, hogy meg is próbálj belépni?

2: Mi volt az SMS tartalma amit kaptál, mit írt mihez kell a kód?

jan. 16. 20:40
 68/173 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a bejelentésnek meg van a maga folyamata, ami lehet, hogy lassú, és lehetnének segítőkészebbek, de akárhányszor írod le, pusztán a bejelentkezésekből nem következik, hogy bármi ne stimmelne.
jan. 16. 20:51
 69/173 A kérdező kommentje:

Igen, ez a kód ugyan olyan SMS kód volt mint a bejelentkezeshez szükséges kód, csak utólag derült ki hogy nem sima kód. Ugyan úgy jött meg, mintha bejelenktezeso kód lenne. Nekem ez fel sem tűnt csak az MBH írta hogy ez egy más fajta kód.

Az, hogy miután jelentettem az esetet ok akkor sem reagáltak erre utána se neztek valószínűleg, hogy egy ilyen kód alapján utaltak el a pénzt, csak hagyták had történjen minden.

jan. 17. 04:15
 70/173 anonim ***** válasza:
81%

Lassan egyre érthetlenebb ahogy írsz.

Mi az, hogy nem sima kód?

Hiába jelented, amíg meg nem vizsgálják az esetet addig a számlád zárolásán kívül túl sok mindent nem tudnak tenni.

Vagy szerinted mit kellett volna egyből tenniük egy bejelentésre?

jan. 17. 05:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!