Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás áldozata lettem....

Banki csalás áldozata lettem. Van esély?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben 2 milliót le emeltek a számlámról. Hamis netbank oldalon meg adtam az adataimat, SMS kódot. Lett feljelntes, penzvisszahivasi kérelem indítva. Kiderült a tranzakció után másnap le vettek az összeget készpénzben. Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank). Érdemes a Pénzügyi Békéltető testulethez fordulni? Van esélyem kártérítésre?

jan. 15. 19:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/173 anonim ***** válasza:
29%

Téves utalasnal az utalt összeg visszajar. Vissza is hívható.

Ha a bank felelőssége megallapithato (gondatlansag), akkor karteritesre kötelezhető.

Ne hagyd magad!

jan. 15. 21:07
 22/173 anonim ***** válasza:
100%

18. Az MHB oldalán a gyk-nál írnak ilyen opcióról: "Hogyan hívjam vissza az utalást, ha tévesen utaltam át?

Keresse fel bármelyik bankfiókunkat, és nyújtson be visszahívási kérelmet! (A visszahívás díjköteles.)

Az MBH Bank országos fiókhálózatának listája a honlapon a Kapcsolat menüpont alatt, a Fiókok és ATM-ek pont kiválasztásával az alábbi oldalon tekinthető meg: [link]

Tudjuk ez nem téves utalás volt, de mégis lehet kezdeményezni pénzvisszahívást. Az már másik kérdés, hogy ha a tévesen pénzkapó nem akarja visszaadni, akkor mi történik.

jan. 15. 21:14
 23/173 A kérdező kommentje:

Kedves 20. hozzászoló ha elolvasnad a kérdést és nem csak a hulyeseget irnad akkor ne írj hulyeseget. Ugyan az a küldő és q fogado bank!

Igen, lett indítva két pénz visszahívas is, de arra a mai napig nem kaptam választ, 30 nap a válasz adás határidő, eltelt másfél hónap és semmi válasz.

jan. 15. 21:17
 24/173 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen mindegy hogy ugyanaz vagy sem. A bankot nem erdekli.

Csak abban az esetben kartalanitanak ha bizonyithatoan nem a te hanyagsagod miatt er anyagi hatrany.

Mivel te adtad meg a banki adataid, igy egyertelmuen te voltal hanyag. Es 110% hogy nem kartalanitanak.

Penzt csak akkor szerzed vissza ha a rendorseg elkapja az elkovetot es elitelik es vagy magatol katalanit a buntetese csokkentese miatt, vagy a lefoglalt penzekbol reszben kartalanitanak a buntetougy utan vagy ha utana polgari peres eljarasban ervenyesited az igenyedet.

jan. 15. 21:22
 25/173 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen teves utalasrol nincs szo, igy chargebacket se tudsz kerni, foleg hogy a penzt mar levettek.
jan. 15. 21:23
 26/173 A kérdező kommentje:

És akkor a bankra nézve semmi felelosseg nincs? Nekik nem erdekuk az ügyfél?

Egy ideiglenes zarolas kellett volna, elvileg ez protkollba is benne van,ha kiberbünözés történik akkor kötelesek zarolni az osszeget. Legalabb addig amíg kiderul kinek van igaza.

jan. 15. 21:31
 27/173 anonim ***** válasza:
82%

Nincs.

(Hátha így tőmondatban érthető)

jan. 15. 23:08
 28/173 anonim ***** válasza:
92%
Erdekes hogy mindenki tévedett csak te nem, a banknak nem az a feladata hogy analfabetakat vedjen meg önmaguktól...
jan. 16. 05:05
 29/173 anonim ***** válasza:
jan. 16. 05:39
 30/173 A kérdező kommentje:
Persze az ember nem tévedhet, nem lehet figyelmetlen, mert ha így jár ő szívja meg és semmi segítséget nem kap. Értem.. a csalokat kell védeni vegulis.
jan. 16. 06:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!