Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás áldozata lettem....

Banki csalás áldozata lettem. Van esély?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben 2 milliót le emeltek a számlámról. Hamis netbank oldalon meg adtam az adataimat, SMS kódot. Lett feljelntes, penzvisszahivasi kérelem indítva. Kiderült a tranzakció után másnap le vettek az összeget készpénzben. Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank). Érdemes a Pénzügyi Békéltető testulethez fordulni? Van esélyem kártérítésre?

jan. 15. 19:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/173 anonim ***** válasza:
38%
9: Azt hitted, a te érdekesben van? Jó reggelt kívánok.
jan. 15. 20:13
 12/173 anonim ***** válasza:
93%

#1 "De ugye az a hülye, akinek nincs bankszámlája"

Az nem a zár hibája, ha odaadod a kulcsot a tolvajnak.

jan. 15. 20:16
 13/173 A kérdező kommentje:

Én meg értem az érveiteket, de ha én fizetek egy szolgaltatasert és lett volna idő cselekedni akkor elvarhato lenne hogy valamit tegyenek az ügyem érdekében. Pl utána néznek sose utaltam a számlámról, nem mentem mínuszba rajta stb. Be jelentem hogy csalás történt akkor csak elvarhato lenne hogy ebbe az egy napba valamit tesznek.

Nem az én számlámról vették le a pénzt, a fogadó fél számlájáról. Az is MBH számla volt. Nem tudom hogy sikerült nekik egy napom ennyi pénzt levenni.

jan. 15. 20:26
 14/173 anonim ***** válasza:
39%
12: Valóban, de én csupa olyan esetet ismerek, ahol ilyen nem történt és a bank mulasztott, illetve valószínűsíthetően a banki munkatárs a rabló.
jan. 15. 20:26
 15/173 A kérdező kommentje:

14. Gondolod a banki munkatars is benne van? Érdemes az MNB-nél kérni egy vizsgálatot? Ki tudják vizsgálni páratlanul hogy hibázott e a bank?

Az esethez hozzá tartozik hogy egy időben a csalo és én is bejelentkezve voltam a netbank fiokomba, ami plusz egy olyan dolog hogy láthatták volna hogy 2 különböző IP címről vagyunk és az egyik utalás kezdemenyez. Az algoritmusnál valami nem stimmel..

jan. 15. 20:29
 16/173 anonim ***** válasza:
100%
#14 ilyenről még nem hallottam, tudsz mutatni egy cikket egy ilyen esetről?
jan. 15. 20:29
 17/173 anonim ***** válasza:
27%
Eselytelen hogy te ebbol valaha pénzt lass. Tanulopenz. Ezutan okosabb leszel
jan. 15. 20:47
 18/173 nb2019 ***** válasza:
100%

Az a baj kérdező, hogy ha a bank csak bemondásra zárol, akkor (amennyiben te lennél a csaló, és pl átversz valakit azzal, hogy átutalod egy autó-vásárlás árát, majd a banknál visszakéred) azért megütheti a bokáját.

Nézd banki szemmel, van két számla (ergo mind a két fél az ügyfele) ő nem fogja tudni mi jogos és mi nem.

Azt nem tudom, hogy a rendőrségnek ilyen esetben gyakorlata-e zároltatni a visszaélés-gyanús számlát, de ez lenne a jó irány, mert ha a rendőrségtől jön az utasítás, akkor azzal a bank már védve lenne, hisz hatósági megkeresésre cselekedett. Ha egy ilyen megkeresés érkezett a bankhoz a 30 órán belül, és mégsem történt semmi akkor esetleg lehet esélyed egy kártalanításra, de enélkül nem fogadnék rád.

jan. 15. 20:49
 19/173 A kérdező kommentje:
Én ezt teljesen meg értem, de az én esetemben több érdekes dolog is történt. Új ip címről bejelentésé, nagy összegű át utalas, egyszerre két különböző ip címen voltunk bent a felületen. Alapból az utalasnal A6 algoritmusnak érzékelni kellett volna hogy valami nem kerek. De ezt ha a banki alkalmazott meg nézi ezek tudatába gondolattal volna hogy csalás történik és intézkedik. Szerintem
jan. 15. 20:56
 20/173 anonim ***** válasza:
75%

Te voltal az idiota. Eselytelen hogy barmit visszakapj.

A banknak nincs felelossege abban hogy nem zarolta a penzt, hogyan is zarolta volna ha pl mondjuk egy otps szamlara lett atkuldve? Vagy revolutra?

Majd legkozelebb megtanulod hogy soha nem adunk meg banki adatokat kamu oldalakon. Vagy megtanulod felismerni a kamu oldalakat.

jan. 15. 21:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!