Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás áldozata lettem....

Banki csalás áldozata lettem. Van esély?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben 2 milliót le emeltek a számlámról. Hamis netbank oldalon meg adtam az adataimat, SMS kódot. Lett feljelntes, penzvisszahivasi kérelem indítva. Kiderült a tranzakció után másnap le vettek az összeget készpénzben. Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank). Érdemes a Pénzügyi Békéltető testulethez fordulni? Van esélyem kártérítésre?

jan. 15. 19:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/173 anonim ***** válasza:
31%

Van itt már több ilyen topic, hát még másutt a neten (médiában is).

Egyre hétköznapibb dolog.

(De ugye az a hülye, akinek nincs bankszámlája, mert buta paraszt, csak ez az oka.)

MBH bank?

jan. 15. 19:30
 2/173 anonim ***** válasza:
82%

"másnap le vettek az összeget készpénzben"

Hogyan? Ennyit csak bankfiókban lehet felvenni.

Az országos limit ATM-re 500 000 Ft/nap.

jan. 15. 19:31
 3/173 A kérdező kommentje:

MBH bank igen.

A rendőrség nyomozasbol derült ki hogy másnap este vette fel 3 tranzakcióban. Kamera felvételére várnak hogy azonosítani tudják az embert.

jan. 15. 19:33
 4/173 anonim ***** válasza:
77%
Nem a bank a hibás, hanem te. Felesleges időpocsékolás a PBT. A rendőrségnek kellene nyomoznia, megnézni térfigyelő vagy bankautomata biztonsági kamerafelvételt, hogy ki volt a pénzfelvevő stb.
jan. 15. 19:37
 5/173 A kérdező kommentje:

Tudom, de a banknak semmi felelőssége? El mondtam telefonba és személyesen is, hogy csalás áldozata vagyok. Az összeg a fogadó számlán volt kb 30 órán keresztül, nem lett volna joguk zárolni? Nem ők vannak az ügyfelért?

A rendőrségi nyomozás folyamatban van, a bank lassan reagál minden megkeresésre.

jan. 15. 19:43
 6/173 anonim ***** válasza:
71%

3: De nem tud felvenni még 4-ben sem, mert egyet enged egy nap, ami max. 500 000 Ft!

Itt valami nem 100!!

jan. 15. 19:50
 7/173 A kérdező kommentje:
6. Nem tudom, nekem a rendőr mondta, hogy a nyomozás során ez derült ki.
jan. 15. 19:54
 8/173 anonim ***** válasza:
89%

Nincs felelőssége, mert teljesen szabályos átutalás révén, az azonosítóiddal általad megerősítve történt meg az átutalás a te számládról egy másik számlára. Az átutalásokat nem lehet csak így visszacsinálni egy betelefonálással, így akkor tőled is visszavonhatna bárki neked küldött pénzt, benyögve hogy csalás áldozata lett…

Akkor lenne a bank felelőssége, ha valaki feltörte volna az ő rendszerüket és átkönyvelt volna két millát a te számládról a sajátjára. Vagy ha egy belső banki dolgozó csinált volna ilyen visszaélést.

De a te esetedben egy teljesen szabályos átutalási megbízást kapott a bank, egyedi azonosítókkal meg is erősítetted, hogy igen, te adod a megbízást. Innentől kezdve a bankot felelősségre vonni olyan, mint ha az autógyárat perelnéd be amiért elrántva jobbra a kormányt jobbra is kanyarodott az autó - a falnak… nem gondolod, hogy bizarr kicsit?

jan. 15. 19:54
 9/173 A kérdező kommentje:
Igen teljesen szabályos utalás volt ebben igazad van, de ha én fél hívom q bankot elmeselm hogy csalás történt, és teszek rendőrségi feljelentést, kérek visszahívást aminek van több ezer forintos díja is akkor szerintem el várható lenne hogy az ügy kivizsgálásáig vagy amíg a rendőrségi határozatot meg kapják addig zaroljak az összeget vagy próbálják meg felelni a fogadó féllel a kapcsolatot. Akkor minek fizet az ember havonta több ezret a banknak és minek kerül minden ilyen ügy plusz pénzbe?!
jan. 15. 20:02
 10/173 anonim ***** válasza:
100%

Én az7t gondolom, a banknak igenis van abban felelőssége, hogy 1 nap alatt ATM-en kiadott 2 M Ft-ot.

Te mennyi limitet állítottál be?

jan. 15. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!