Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banki csalás áldozata lettem....

Banki csalás áldozata lettem. Van esély?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben 2 milliót le emeltek a számlámról. Hamis netbank oldalon meg adtam az adataimat, SMS kódot. Lett feljelntes, penzvisszahivasi kérelem indítva. Kiderült a tranzakció után másnap le vettek az összeget készpénzben. Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank). Érdemes a Pénzügyi Békéltető testulethez fordulni? Van esélyem kártérítésre?

jan. 15. 19:28
 151/173 anonim ***** válasza:

"Igen, én adtam meg. De az embernek nem lehet egy rossz napja? Nem hibazhat? Jó hogy mindenki tökéletes itt..."

A banknak nem üzlet, hogy minden "hibázó" ügyfele hibáját magára vállalja.

Aztán ossza szét az ilyen hibákat a nem hibázó ügyfelei között díjemelés formájában?

A nem hibázó ügyfelei fizessék meg a te hibáidat?

És ha nem 2 milliót, hanem 200 milliót utaltál volna el a csalóknak, akkor mi van?

Azt is fizesse helyetted a bankod többi ügyfele?

Álljunk már meg!

febr. 15. 18:23
 152/173 A kérdező kommentje:

Igen, de ha a banknak van lehetősége vissza szerezni a pénzt, vagy zarolni miért nem tette meg? Havi szinten több ezer forint a szamlahasznalti/kezelési díj, ennek az egésznek is volt egy díja, közel 10 ezer forint, 2xis.. hogy foglalkozzanak a csalás ügyével. Akkor had várjam már el a banktól, hogy csináljon is valamit, ha nem bánod.

Ha lehetne, nem is kéne nekem bankszamla, de már nem lehet készpénzben Kern a fizetést.

febr. 15. 18:25
 153/173 anonim ***** válasza:

"Az utalás és a pénz felvétel között eltelt 30 óra és nem tett semmit a bank. (Azonos volt a küldő és a fogadó bank)."

Az ügyet felderíti a rendőrség, a tetteseket elfogják. Ha találnak náluk pénzt, értékeket, azt lefoglalják a károk megtérülése érdekében.

A károsultak, mint te is, polgári jogi igényt nyújthatnak be.

febr. 15. 18:28
 154/173 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül a banktól

várom visszatérítést. Én jeleztem a csalás gyanúját, ezek utan elvarhato lenne és kotelesseguk is a szerencsétlenek pénzét visszaszerezni/zarolni. Az én esetemben egy tipikus csalás gyanúja történt. Leg egyszerubb eset, mert bankó belüli.

febr. 15. 18:28
 155/173 anonim ***** válasza:

"ennek az egésznek is volt egy díja, közel 10 ezer forint, 2xis.."

Akkor meg is válaszoltad a kérdésedet: a banknak érdekében állt, hogy ne hívja vissza az utalást, mert pénzt keresett az átutaláson.

febr. 15. 18:30
 156/173 anonim ***** válasza:
Legalább megtanultad egy életre, hogy folyószámlán nem parkoltatunk egy kisebb vagyont.
febr. 15. 18:32
 157/173 A kérdező kommentje:

153. Semmit nem tudsz te ezekről az ügyekről. Ez nem így van.

A fogadó fél szamlatulajdonos egy olyan ember aki pénzért nyitotta a számlát. Valaki más használja az o szamljata,valószínűleg külföldről dolgozik a csaló banda, itt Mo-n par embere van. A számla tulajdonosa lakik az ország egyik végén a pénzt fel vették egy másik nagy városba, 150km onnan ahol a szám tulaja lakik. És ki tudja ki, talán ha még kapják a kamera felvételét látszik majd rajta egy sapkás ember. Na öt találd meg 8millio ember közül. Ki ellen indits polgár peres eljárást? A szamla tulaj azt fogja vallani semmi köze hozzá, őt el is engedik, meg valószínű egy melyszegenysegbe elő ember. Akkor kit jelentesz fel? Senkit. Mert aki felvette a pénzt azt se tudod kicsoda micsoda.

febr. 15. 18:32
 158/173 A kérdező kommentje:

Mi az hogy pénzt keresett rajta?

De neki is van kotelessege, tetelvisszahivas esetén 30 napon belül válaszolni kell. Ez 2 hónap alatt se sikerült. Tehát ha valamiért pénzt fogad el akkor tegyen is érte.

febr. 15. 18:34
 159/173 anonim ***** válasza:
Amúgy az MBH nem igen aktív ha panaszkezelésről van szó. Nekem ugyan nem ilyen tematikában, hanem másban már 3 hónapja nem reagáltak panaszomra.
febr. 15. 18:40
 160/173 anonim ***** válasza:

Határokon átívelő Interpol nyomozással most is elkaptak egy ukrán bandát, csak mondom.

Szinte minden héten lebukik egy hasonló csaló banda.

Örülj, hogy tőled csak 2 milliót loptak el. Más rosszabbul járt.

febr. 15. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!