Beck Reisen utazási iroda felől tapasztalatok ( nyereményutak kategóriában )?
Gyerekek!
A BECK reisen (Győr) 2008 február 6.-tól rajta van a cégek egyesített feketelistáján: [link]
Nó további komment
Nincs találat! Az Egyesített Feketelistában nem szerepel a(z) BECK REISEN Kft. 2010. július 12. 17:27 perckor. Az Ön által kijelölt céget a következő állami nyilvántartásokban vizsgáltuk:
Adóvégrehajtások
Adószám-felfüggesztések
Csődeljárások
Munkaügyi elmarasztalások
Verseny-felügyeleti elmarasztalások
Felszámolási eljárások
Végelszámolási eljárások
Adóhiányok 100 millió Ft felett
Adótartozások 100 millió Ft felett
Fogyasztóvédelmi elmarasztalások
Törölt cégek
Valaki azt írta, hogy a Beck Resien szerepel az un. fekete listában.
Az előbb lekérdeztem (az érdemi válaszért be kell lépni, különben csak kiadja a cégek neveit, de nem ad választ arra, hogy szerepel-e a cég).
Tehát én a fenti választ kaptam.
Butaság kiragadni a válasz minősítését. Mindegyikre ezt írja ki, amelyiket a kérdés feltevője vagy valaki más nem minősített. Minősíteni pedig nem kötelező. Egyébként én is megnéztem a jelzett oldalt a beírt link segítségével, és én is ugyan azt tapasztaltam. Vagyis: nincs feketelistán a Beck Reisen, aki kiírta, félreértette az oldalt, mint ahogy ennek az oldalnak a kezelését sem érti jól. Ez persze csak azért baj, mert rossz következtetéseket von le belőle, és kellemetlen hangnemben minősít másokat.
A Beck Reisent amúgy láthatóan senki sem védelmezi. A bejegyzők mindegyike él a gyanuperrel, hogy itt valami nem tisztességes. Én is osztom ezt a nézetet és eldobtam az utazásra invitáló papírt. Annyi azért a javukra írható, hogy nem tiltatták le magukat a fórumról! Mert akkor már a nevük leírása lehetetlenné tenné, hogy mi itt beszélgessünk róluk. Persze, lehet, hogy nem ennyire előrelátók!
Én viszont nemcsak tépem a számat, hanem cselekszem is. Mivel nem tudok róla, hogy az adataimat bármilyen utazási irodának bármikor is kiadtam volna, fennáll a kérdés, hogy honnan szedték a nevem és a címem? A telefonkönyben, szaknévsorban YellowPagesben, tehát nyilvánosan hozzáférhető adatbázisban nem szerepelek. Így nagy valószínűséggel 3. fél szolgáltatta ki nekik, ez pedig ha jól tudom törvényellenes.
Éppen ezért a napokban küldtem egy rövidke kis emailt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak, hogy vizsgálódjanak már egy kicsit, mert nagy a gyanúm, hogy itt személyes adatokkal való visszaélés történt. Nem vártam semmi különösebbet, de ma jött egy szép ajánlott levél az NFH-tól, szép fejléces papíron, pecséttel, ahogy kell. Idézek belőle egy kicsit:
"Tisztelt Uram!
Hatóságunknak megküldött kérelmével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom:
A Beck Reisen Kft. nyereményjátékkal kapcsolatos tevékenységének további vizsgálatát kezdeményeztem a területileg illetékes Nyugat-dunántúli Regionális Felügyelőségnél /Győr, Árpád út 32./.
A személyes adatok kezelésének törvényi feltételeit a személyes adatok védelméről, a közérdekű adatok nyilvánosságáról és az adatvédelmi biztos feladat- és hatásköréről az 1992. évi LXIII. törvény határozza meg.
Amennyiben személyes adatait nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően kezelték kérelmével az adatvédelmi biztoshoz fordulhat.
stb-stb."
Szóval én csak egy panaszos vagyok, aki az ombudsmanhoz fordulhat, ha úgy érzi, visszaéltek az adataival, mindenesetre kivizsgálják az ügyet. Ha pedig tömegesen érkezik ilyen feljelentés, annak már valami visszhangjának lennie kell.
Ide lehet írni az NFH-nak: [link] Ki kell választani a területileg illetékes hatóságot és az oldalon keresztül már mehet is az üzenet. Válaszolni fognak.
Sziasztok!
Párom is nyert egy ilyen Nílusi hajóutat, épp tegnap bontottuk ki a borítékot, ami postán érkezett, csak mivel eléggé reklám kinézete is volt, így emiatt se bontottuk ki aznap, amikor megérkezett, mert nem is nagyon érdekelt minket, de tegnap már csak kibontottuk, mert megint a kezünk ügyébe akadt. Szóval nekünk se volt leírva se pontos cím, hogy honnan indulunk, se a repülőútról se volt írva semmi se, se telefonszám, se semmi, szóval nekünk is gyanús volt a dolog, rákerestünk a neten, és a google egyből első találatra kiadta a gyakori kérdéseket, és nagyon hasznos volt számomra a válaszok többsége, no meg maga a kérdés is! Ezennel mi sem ugrunk bele ilyenekbe. Ja, és a nyerés indoklása a következő volt: azok között a személyek között sorsolták ki, akiknek van vonalas telefonjuk, és mivel páromnak van, így gondolom innen tudhatták meg az adatait... Szóval ezek ismeretek tudatában mi sem dőlünk be az ilyeneknek, köszi még egyszer mindenkinek! ;)
Sziasztok, én is nyertem :D
Az eddig elhangzottak történtek velem is, valami nagyon nem stimmel ezzel az utazási irodával, én sem neveztem semmilyen versenyre...
Szia nyitottál egy uj kérdést , hogy hányan lehetünk örömmel tudatlak még egy fö . Ugyanis ma én is kaptam egy hajo utas levelet röviden az emlitett cégtöl . Szintén nem regisztráltam semijen játékra ezt a céget eggyáltalán nem ismerem ,és az adataimat se adtam oda senkinek én . De sajnos másikakat igen és hasonlo sztori , olcsón ajándék bovli , azt fizethettem 250ezret mire észbe kaptunk . Enyi pénzért párszor el mehettem volna valahova és bármire költhettem volna . De a végeredmény napközben eldugva egy panzio pincéjében 10perc szünettel elbaszva egy nap GYÖR-ben egy sülthusos ebéd kiséretében . Nekünk még ingyen ebéd volt , késöbb hallottam olyat már azért is fizetni kellet . Szoval BUSZ-GYÖR-Pince egésznap, rántotszelet,-Busz haza - 250 Ezer minusz .
Viszont más normális cégekkel utaztam rendesen ajándék mentesen évekig , nem a reklám helye de tényleg olcsobban ki lehet jönni egy független uton . Busszal :Eurolines:Brüsel,Antverpen Repülövel :Ryener,Finországba ,Tamperej, Frankfurtba ,
Visza :Cseszka :Helsinki-Prága,Malév:Prága-Budapest
Wizer, Ezeyet ,Németország ,Anglia
Nyaralás: IBUSZ Na ezek korektek 6 éven keresztül használtam a fent emlitett társaságok szolgáltatásait hibátlanul . Igaz nem ingyen (Nilusi-hajout:?)
Az adataim nekem is otvannak a registrácionál szivesen foogadok minden további fejleményt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!