Beck Reisen utazási iroda felől tapasztalatok ( nyereményutak kategóriában )?
Szomszédom is "nyert" egy nílusi hajóutat,örült is neki,meg nem is...Örült,mert még nem ült repülőgépen,meg Afrikában,nem is örült,mert a Reisen Kft Utazási Iroda(egy vagy kettő) tájékoztatása teljesen hiányos.
1. Nem lehet tudni,hol lesz a "nyeremény átvétel"
2. Hogy a repülőjegyért külön kell fizetni?
3.Gyanús viselkedés az "elzárkózás",mert négy telefonszámuk egyikén sem hívhatók,e-mail címük pedig használhatatlan!
Másoknak is vavaslom:forduljanak a Fogyasztóvédelmi Felügyelethez,vagy Egyesülethez,hogy az újabb becsapást meg lehessen akadályozni!
Én ma kaptam meg a "megnyert" nílusi hajóutat. A levélben a következők állnak:
A jelentkezését ide küldje: 2010.07.15 – nem is tudtam, hogy ez egy cím! :D
Indulás az ön lakóhelyéről – ezek szerint házhoz jön a busz. Ez jó. De hogy hová megyünk, az nincs benne.
Valamint tartalmaz egy levelezőlapot, amin visszamondhatom, ha nem akarok menni, természetesen 75 Ft-os bélyeggel. Az én szórólapomon már sem telefonszám, sem e-mail cím nincs 2010-ben. Ez – ha más eddig nem volt – mindenesetre elgondolkodtató.
Tudjátok, mindig a Svindlerek (The Real Hustle) c. dokumentum-filmsorozat jut eszembe, amit a Spektrumon játszottak és játszanak ismétlésekkel ma is. Abban többek között elhangzik:
"Gondolkozzanak! Miért nyernének egy olyan játékban, amire _be sem neveztek_?!" – Itt van a kutya elásva. Én nem szoktam keresztrejtvényeket beküldeni, sem semmiféle nyereményjátékban nem szoktam részt venni. Ennek ellenére "nyertem". Ez a levél a spam analóg formája. Csak azt szeretném tudni, hogy a személyes adataimat (név és lakcím) honnan szedték, mert hogy nem legális adatbázisból, az tuti, úgyhogy már megy is a feljelentés a Fogyasztóvédelmi Főfelügyeletnek visszaélés a személyes adatokkal miatt.
No, el is ment az üzenet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak. Íme:
"Tisztelt NFH!
Ma kaptam egy névre szóló „nyereményt” a BECK reisen kft-től. Címük: 9028, Győr, Régi Veszprémi út 14-16. A kéretlen levélben 8 napos nílusi hajóutat nyertem – szerintük – valamint az utazási klubjuk éves tagsági díját, ami 35 000 Ft, amit ezennel ünnepélyesen nem kell befizetnem, mert „megnyertem”. Próbáltam tájékozódni a cég felől, de sem használható telefonszámot, sem e-mail címet nem találtam, ami így 2010 derekán mindenesetre eléggé szokatlan.
Nincsenek illúzióim, mivel tudom, hogy nem nyerhetek olyan játékban, amibe be sem neveztem, tehát ez az egész egy nagy kamu, mindazonáltal böngészgettem a témában internetes fórumokat, és úgy látom, hogy az embereket tömegesen csapja be ez a cég! Az egyik témával foglalkozó fórum: http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__egyeb-kerdesek__164459..
Kérem, hogy vizsgálják ki, hogy ez a cég honnan veszi az emberek nevét és lakcímét, amelyeket én nem adtam meg nekik, és ha jól tudom, személyes adatnak számít. Ebben az esetben személyes adatokkal való visszaélés miatt szeretnék panaszt emelni a BECK reisen kft ellen.
Válaszukat várva üdvözlettel: Név Fent"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!