Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen módjai képzelhetőek el...

Milyen módjai képzelhetőek el a fénysebességnél gyorsabban történő utazásnak a fizikában?

Figyelt kérdés

2016. nov. 20. 09:27
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/265 anonim ***** válasza:
70%
Az inerciarendszer egy szó. Mellesleg kvantumos szinten még mindig nem érvényes az ált rel.
2016. dec. 9. 22:28
 132/265 anonim ***** válasza:
33%

"Ha hozzáméred jóska pistához ha nem a te órád akkor is lassul és 1c n megáll és a retek éleben nem tudsz megmozdulni mert ismétlem NEM jóska pista létezése és az hogy te hozzá mérted magad határozza meg a te óralassulásodat hanem a saját gravitációs hullámaid összenyomódása magad előtt. "

Ha ezt értelmesen megfogalmaznád (megpróbálnád) még lehet vitatkozni is beállnék.

De a stílusod, tényleg bicskanyitogató!

2016. dec. 9. 22:51
 133/265 Mojjo ***** válasza:
34%
@130: tömény baromság minden szava a hozzászólásodnak és semmi köze a fizikához. Sikerült elérned Neo Noé szintjét. Tanulj fizikát, vagy ne, mindegy, de ne etesd a jónépet a kitalációiddal. További kellemes őrjöngést, én beraktalak a másik hibbant kollega mellé.
2016. dec. 9. 23:03
 134/265 anonim ***** válasza:
14%

132

Kifejtem. Gondold el hogy mérik a gravitációs hullámokat . Ha egy testet megmozdítasz az a teret egy másik ponton "nyomja be" ez a helyváltoztatási lenyomat fénysebességgel terjed . Kicsit szűkítsük a példát . Képzelj el egy órát aminek az ingája mozog . Most az inga mozgása félmásodpercenkén máshol nyomja be a teret. Ez az információ c vel terjed és egy másik test a tér másik pontján félmásodpercenként jobban ill kevésbé vonzódik az ingához (ez legyen a detektor) ha az inga tömege közeledik és távolodik tőle a mogzásirány miatt.

Most hogy megértetted a gravitáció terjedését ami bizonyított tény ugorjunk előre. Minden terjedés hullám természetű ,minden hullámterjedés doppler törvényét is magában foglalja. A mozgó inga atomjai tehát folyamatosan c vel terjedő g hullámteret keltenek ami abszolút érték. Az összes mozgást csak eddig az abszolút értékig szuperponálhatod rá az ingára .

Erre jött rá Einsten nem az idő vagy a tér mértéke az abszolút hanem létezik egy sebesség maximum ami az ABSZOLÚT és ehhez képest vezetünk le mindent . Akkoriban az éter elmélet miatt ez zavarosan hangzott volna ,így sem értették. De ha úgy magyarázod el az abszolút fénysebességet hogy állandó és a testek csak egymáshoz képest relatív mozgása értelmezhető akkor kikerülted az éterhez való ragaszkodást . Pedig az éter ott van csak éppen fénysebességi állandónak nevezzük. Ehhez képest mozdulnak el a testek ,atomok minden. Az áltrel csak mint alkalmazott fizika határozza meg a dolgokat ,ezért relativitás elmélet ,mert az életben nem kell megoldani olyan feladatot ahol azt keresed mennyi az időlassulásod magadhoz képest ill mennyi a sebességed c hez képest .

Mojó azt állítja az 1c vel mozgó űrhajón is lehetne táncolni ,vagy legalábbis 0,9999999 valami ilyen hülyeséget ,nyilvánvaló hogy életében nem hallott még a gravitáció árnyékolhatatlan terjedéséről ami minden testre hat és abba sem gondolt bele hogy ha itt lehet mozogni akkor az óramutatók is mozognak ergó mérhető a sajátidő. Vagyis szegénykém a nemtudása kardjába dőlt bele hiszen az áltrel is kimondja 1c n megáll az órád .0,999999 nél meg ne állítsunk már olyanokat hogy vígan mozoghatunk mint a földön mert rohadtul nem igaz hiszen itt már csak egy hajszál választja el az órát a megállástól. Urambocsá egy hajszál választja el a külvilág hosszát a végtelen hosszkontrakciótól vagyis nem nagyon lesz hová elmozdulnia a ficánkoló utasoknak vagy óramutatóknak.

2016. dec. 11. 01:06
 135/265 dgy42 ***** válasza:
91%

130-aska:

Úgy látszik, időközben kitörölted azt a részt, ahol tőlem vártál a tachionokkal kapcsolatos állításokat. Nos - csak hogy legyen karácsonyod - leírok néhányat. (A józan ítéletű olvasók figyelmébe: az alábbiak igazából nem a 130. hozzászólás szerzőjének szólnak - ő már reménytelenül bezárkózott a saját zárt világába, menthetetlen -, hanem az érdeklődő olvasóknak. Nehogy valaki egy szót is komolyan vegyen 130-aska fröcsögéseiből.)

- Ha léteznek a tachionok, azaz a c-nél gyorsabban mozgó objektumok, akkor valóban létezik (végtelen sok) olyan inerciarendszer, amelyben ezek visszafelé haladnak az időben. És fütyülnek arra, hogy te mekkora hisztériát csapsz az időre vonatkozó "alapvető ismereteidre" - magyarul: ostoba előítéleteidre - hivatkozva.

- tachionok márpedig léteznek. És ezt lassan hetven éve tudjuk. Akkor dolgozták ki a kvantumelektrodinamikát (QED), amelyben a részecskék közti kölcsönhatásokat tömeghéjon kívüli objektumok közvetítik, köztük imaginárius tömegűek, azaz tachionok. Ezek nem repülnek el a végtelenbe, azaz közvetlenül nem lehet észlelni őket, de mindenütt ott vannak. Pl a két elektron közti elektrosztatikus taszítást képzetes tömegű fotonok mközvetítik. Ezek c-nél gyorsabbak, azaz ha az egyik inerciarendszerben úgy látjuk, hogy a ez a tachion-foton az A pontban keletkezett, és a B-ben nyelődött el, akkor egy másik inerciarendszerben ez fordítva van. Amit úgy is lehet interpretálni, hogy a foton visszafelé ment az időben, vagy úgy, hogy a B pontban keletkezett, és az A-ben nyelődött el.

Mindez nem hipotézis és nem hőzöngés (a te szövegeiddel ellentétben), hanem matematikailag alátámasztott elmélet, amelynek alapján végzett számítások 1949-50-ben a fizika legpontosabb (tíz tizedesjegy pontosságú) elméleti előrejelzéséhez vezettek, amit aztán hasonló pontosságú kísérletek erősítettek meg. Ha nem vették volna figyelembe a tachionikus effektusokat, akkor a számolások nem adtak volna ilyen pontos eredményt (sőt igazából semmilyent sem).

Ugyanez a számolási eljárás, amely figyelembe veszi az ideiglenesen tachionikus állapotban jelen lévő részecskék hatásait, azóta az általános kvantummezőelmélet (QFT), ezen belül az erős kölcsönhatást, azaz a kvarkok és a gluonok fizikáját leíró elmélet, a kvantumszíndinamika (QCD) szerves részévé vált. Mindenki így számol - mert így kell számolni, mert ez működik, ez írja le a valóságot. Ez nem vitakérdés.

- Szabad tachionokat kísérletileg nem észleltek. Mindenesetre semmiféle fizikai törvény sem tiltja a létezésüket. Éppen úgy, mint a kölcsönhatásukat a közönséges, c-nél lassabb részecskékkel. Az ilyen effektusok kétségtelenül sérthetnék a megszokott kauzalitást. De azt a kvantumelmélet összefonódott részecskéi is sértik. A világ tehát bonyolultabb, mint ahogy képzeljük - ezért a lehetséges magyarázatok közül nem szabad eleve kizárni a tachionok létezését sem.

--------

Ostobácska írta (130):

"De úgy látom ez a véges sebesség törvénye itt egy nagy mumus mert rajtam kívül senki nem érti. Jó hát nem lehet mindenki olyan inteligencia hányadossal megáldva hogy wikipédiából megértse mint én ;)"

Ilyen "törvény" természetesen nem létezik. Főleg a te interpretációdban előadva.

Nagyon odavagy az IQ-ddal. Hát hiába, valóban ritkaság az ilyen negatív érték, mint a tiéd.

"Írd be a keresőbe a "mi történik ha egy autón felkapcsoljuk a reflektorokat" ott is hetekig magyaráztam hogy a valóságban nem fog eltávolodni előre a fény hiába az iskolapadban tanultatok valami felületes matekot ez nem így működik."

Attól, hogy egy baromságot korábban már százszor leírtál, még nem lesz igaz...

"Fogd már fel hogy a relativisztikus effektus nem különböztet meg sebességet és gravitációt vagy gyorsulást az idő vagy út számítás szempontjából."

"az áltrel is kimondja 1c n megáll az órád .0,999999 nél meg ne állítsunk már olyanokat hogy vígan mozoghatunk mint a földön mert rohadtul nem igaz hiszen itt már csak egy hajszál választja el az órát a megállástól. Urambocsá egy hajszál választja el a külvilág hosszát a végtelen hosszkontrakciótól vagyis nem nagyon lesz hová elmozdulnia a ficánkoló utasoknak vagy óramutatóknak."

Ez csak két példa a tömény ostobaságból. Aki ilyeneket leír, az már az általános iskolai fizika alapjainál reménytelenül lemaradt. Az esze kicsi, a tudása negatív, csak a pofája nagy. A 130-as és 134-es hozzászólása (mint az összes korábbi) tömve van értelmetlen marhaságokkal, még a kötőszavainak sincs értelme. Nem is érdemes válaszolni neki. Én sem teszem többé.

Mindenkinek kellemes ünnepeket és ostobaságoktól mentes új évet kívánok.

dgy

2016. dec. 11. 18:55
 136/265 Dancsoltó Péter ***** válasza:
22%
Igazából sokkal izgalmasabb volt, amikor Székely Sándor magyar laposföld kutató-aktivista-polihisztor-feltaláló-professzorral folytathattam hasonló módon eszmecserét. Habár ő is ugyanilyen stílusban nyilatkozott, de sokkal inkább odavolt az ő csodálatos intelligenciájáért. Sajnos retard és retard között is van különbség. Van aki szórakoztató van aki csak bosszantó. Sajnos most az utóbbiakat fogtuk ki.
2016. dec. 11. 21:19
 137/265 Mojjo ***** válasza:
72%

@136: először is MAP, mert napokig néztem a kemlé rajongót, de nem raktad ki újféle bárkaépítő haverunkat, hiába ígérted :D

Másodsorban, hát igen... De valahol a szellemi környezetszennyezés mindig, minden formában bosszantó.

Harmadrészt azért most egy olyan oltást láthattunk dgy tollából, hogy Labant Csaba be akarja majd tiltatni :D Minden elismerésem, szép végakkordot sikerült játszani. Kissé disszonáns az egész mű, így ehhez illőt.

Negyedrészt meg legalább valamit profitálhattam is az egészből és valami leeshetett, mert tisztában voltam ugyan a virtuális fotonokkal, mégsem kötöttem volna össze a témával magamtól - pedig mennyire nagyon kézenfekvő!

2016. dec. 11. 22:46
 138/265 anonim ***** válasza:
15%

"Ez csak két példa a tömény ostobaságból. Aki ilyeneket leír, az már az általános iskolai fizika alapjainál reménytelenül lemaradt. "

Látom Dávid Gyula is beállt a dachuszárok sorába.

Üres ostobázás de meg nem magyarázása annak hogy az állításom melyik pontja valótlan és miért. Ad 2 ez a téma k*r*vra nem álatlános iskolai fizikai tudáskör,ha csak ott tartanék akkor képzelném el úgy a világot hogy c n is lóbálhatom a lábam. Ez egy Fraudi elszólás volt ,egy fizikusnak tudnia kellene hogy c n nincs hova lóbálni a lábat mert az univerzum kiterjedése ponttá transzformálódik . Pl egy foton nézőpontjából nem is megy sehova és nem is telik az ideje, nem öregszik.

Elég szomorú hogy eljutottunk odáig mostmár DGY is visszafelé járó órákról kampányol ,meg kauzalitás sértésről.

Persze tudom én hogy ő is kvantumszinten beszél ezekről a dolgokról csak azt nem értem miért kell ezzel támadni mikor világossá tettem én is hogy a példáimban nem a kvantum fizikát és nem a matematikai negatívidő számítást mutattam be hanem a világ valós érzékelhető makrofizikai működését.

Ezenkívül megint csak ajánlanám a figyelmes olvasás elsajátítását a felületesség helyett ,akkor észrevehetné hogy az én példáimban nincs átjárogatás az anyagi és a tachionok világa között, még ki is hangsúlyozom hogy ezek külön világok saját c értékekkel . DGY példájában az anyagi világ atomjai interakcióba lépnek a tachionokkal ezért számolva és kauzálisan is megjelenik a fordított esemény lezajlás azaz a negatív idő.

Ha két tachion kölcsönhatását vizsgálná soha nem jönne ki "anti okság".

Ez egy nyílt fórum ,segítségre és konstruktív vitára , most már a nemtudom hanyadik tekintély elvű érvelés hangzik el .Xy kijelenti hogy amit nem ért az egy fröcsögés és kikerüli a válaszadást ,ill másról beszél mivel meg sem értette amit adott esetben én írtam ,tehát nem érti mégis tekintélyelvű okoskodásba bonyolódik aminek semmi haszna a harmadik félre nézve.

mostmár ingorálom az ilyen megnyilvánulásokat X:D:X:DX:DXD lol

2016. dec. 11. 23:18
 139/265 dgy42 ***** válasza:
90%

"nem a kvantum fizikát és nem a matematikai negatívidő számítást mutattam be hanem a világ valós érzékelhető makrofizikai működését"

A világ valós érzékelhető makrofizikai működése köszöni szépen, jól van, és nem vár a te bemutatásodra.

"észrevehetné hogy az én példáimban nincs átjárogatás az anyagi és a tachionok világa között"

Kit érdekel, hogy mi van vagy mi nincs a te "példáidban"? A fizikusokat a "világ valós érzékelhető makrofizikai működése" érdekli. Persze nem az, amit te hiszel erről.

"az én példáimban nincs átjárogatás az anyagi és a tachionok világa között, még ki is hangsúlyozom hogy ezek külön világok saját c értékekkel"

Hangsúlyozd csak ismételten, hadd lássa mindenki, hogy mekkora ostobaságok ezek a "külön világok saját c értékkel".

"egy fizikusnak tudnia kellene hogy c n nincs hova lóbálni a lábat mert az univerzum kiterjedése ponttá transzformálódik"

Egy általános iskolát végzett embernek ismerni kellene a Galilei-féle relativitási elvet, ezért nyugodtan lóbálná a lábát akármilyen inerciarendszerben. Persze aki az ilyen alapdolgokkal sincs tisztában, az félhet attól, hogy belerúg a fénysebesség falába, és megfájdul a falába...

"mostmár ingorálom az ilyen megnyilvánulásokat"

Jó lenne, ha a fizikától fényévekre álló bölcsességeid ömlesztését ignorálnád.

dgy

2016. dec. 11. 23:55
 140/265 Dancsoltó Péter ***** válasza:
63%

Mojjo, pedig volt poszt róla :( De nagyon kevesen foglalkoztak vele, szinte senki... Na majd az újabb megnyilvánulásaikat, de nem egyszerű olyat találni amit értékelni is tudnának :D de ha találok még valamit, azt kiteszem csúcsidőben, mert megérdemlik :D

Amíg Dgy nem unja meg, addig a (már csak) 44%-os kollega se fogja. Szegény 44%-osba kicsit kevés jutott felfogóképességből. Ettől függetlenül lehet, hogy tényleg még csak 6 éves, és nem csak egy 40 éves megrekedve egy 6 éves szintjén. Akkor még csak hibáztatni se lehet, hogy nem végzett el 8 osztályt :/

2016. dec. 12. 00:40
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!