Milyen módjai képzelhetőek el a fénysebességnél gyorsabban történő utazásnak a fizikában?
mojjo te egy értetlen ba rom vagy nem ismertem én be semmit amit eddig nem ismertem volna.
Az ingás példámat soha nem is fogod megérteni ahogy a téridőelméletet sem. Most beismertétek hogy úgy képzelitek el hogy van az IDŐ meg van minden más és ha utazok egyszer elérek egy sebességet ott megáll az órám ,utána meg elkezd visszafelé járni a mutató. :D
Pont olyan hü lyék vagytok mint ez a Neo noé vagy kiatökom .
Ja és ne azzal gyere mire emlékszel a tanulmányaidból hanem csengess be DGY hoz ,akár a kommentjeimet is elé rakhatod utána magyarázzál csak ne félre ahogy szoktál.
Még mindig nem látom az idézeteket mit állítottam én amit te megcáfoltál barom? Soha nem állítottam hogy létezik a valóságban visszafelé haladó sajátidejű részecske. Ezt a hülyeséget ti állítjátok mert kimaradt az életetekből a téridő megértése ,nem értitek hogy a sajátidő a test mozgásából származtatott mennyiség, ezért téridő és nem tér és idő bal*f* szkáim. Ha ennyire nagy matematikusnak érzed magad számítsd már ki hogy a negatív időhöz tartozó tér hol van ,hogy néz ki baromi kíváncsi lennék rá !
Dávid Gyula ha mondott olyat hogy 1 nél gyorsabb részecske azt az anyagi világhoz képest értette ,a tachion világában az még bőven 1 alatt van de látom ez neked magas aki még le van maradva a tér és idő fogalmak külön értelmezésénél.
A kettőnk néhányunk közti vita nem más mint hogy virtuális valóságot akartok fizikai valóság szintjére emelni és lenyomni az emberek torkán . Pedig egy egyszerű inga óra mozgatása bizonyítja hogy nem létezik negatív idő.
Csak a hlyüknek hüyleség amit nem értenek.
Vissza se tudnád mondani mit állítottam innentől kezdve estimese hogy te átadod szóban a kijelentéseimet.
Te vagy aki nem érti az időmérés mint mozgás összefüggését ,ha már találkozol DGY vel vegyél egy kis korrepetálást téridőből ahelyett hogy banális téveszméidet terjesztenéd a neten. Ha a tachion 30 c vel mozog és 40c a határsebessége akkor hol lesz az a sebesség ahol megáll a rá illesztett óra ? Szerintetek 1c n akkora nyomás fog rá hatni hogy a mutató már nem tud tovább gyorsulni ,dilettáns banda ebben a világban az óramutató is tachion részecskékből van bőven tud még gyorsulni a mutató hogy időt számoljon egész 40c ig!
Melyik zsibvásárban vettétek a diplomát ? :DDDDDD
@105: van egy ötletem. Írjunk egy emailt DGy-nek. Itt együtt összedobjuk a szövegét - te is és én is röviden, érthetően (!!!) összefoglaljuk az álláspontunkat. A megírt álláspontunkat bemásoljuk ide, összegyúrjuk, majd egyben elküldjük DGy-nek. Az egyikünk email címét használjuk, a másikunkat cc-be tesszük (beállítjuk, hogy kapjon másolatot). A #104-es kollegát megkérjük, szóljon DGy-nek, hogy válaszoljon. Bár valószínűleg enélkül is válaszolna, de menjünk tutira. A választ pedig majd bemásoljuk ide - DGy engedélyével persze.
Szóval kérlek, fejtsd ki majd valamikor érthetően, jól összefoglalva a gobdolataidat erről a mobil felső korlátról, ami néha 40c-s a tachionokra. Én is kifejtem, hogy nincs felső korlát. Azt is, hogy miért. Kérlek, te is indokolj.
Ráér, mert ma már aligha csinálom én meg. Amit ígértem, ingás példa, azt még igyekszem, de ennxi.
Kapsz majd idézeteket is, ne aggódj, de hétfőig csak telefonról tudok lenni, azzal meg nem szopatom magam a másolásokkal a kedvedért, szóval hétfőn kapsz.
Na mit szólsz, mehet az emailes játék?
Kérlek abbahagyatnád a személyeskedést. Minden hozzászólásodba szidsz kivétel nélkül mindenkit, ez messze mindent elmond a vitakultúrádról.Azt, hogy beismerted hogy szakmailag nem vagy egyáltalán kompetens és ha kicsit is szakmaibb szövegre váltok már nem érted meg még elfogadnám, de hogy ekkora egóval mondod az egyáltalán nem kompetens véleményed abszolút sértő a szakmára nézve.
Az, hogy nem tudod megérteni, hogy egyszerűen a speciális relativitáselméletben taglalt egyenleteket alkalmazzuk a tachionok világára, akkor ott képzetes lesz a sajátidő. Ezzel vitatkozhatsz, de egyszerűen ez jön ki. Az ,hogy mit jelent ez fizikailag, hát nem sokat mivel megint mondom neked erre nincs kísérlet. Lehet persze érdekes elméleteket gyártani, például olyat amit te itt prezentáltál nekünk, meg ennél jóval jobbakat is, de azoknak csak akkor lesz bármi relevanciája, ha nincs olyan kísérlet, ami igazolja.
Az, hogy még mindig nem érted meg, hogy az ált rel egy alapvetően gravitációs elmélet. Hivatkozzon bármilyen forrásra az ember, szerinted te még mindig mindent jobban tudsz, de nem baj.
Mindig van mit tanulnia az embernek, de azért nem gondolom, hogy azon a szinten vagy fizikából, hogy azt mondhasd nekem, hogy menjek el korrepetálásra. Mivel semmilyen szakmai képzettséged nincs. Kíváncsi vagyok, hogy az orvossal is így állsz-e le vitatkozni, hogy hogyan műtse meg a vakbeledet?
Nem célom szóban elmondani, ezt a sok zagyvaságot,amit ide leírtál. Mindenféle formai és központozási dolgot hanyagolva, se füle se farka mondatokban. Megmondom neki, hogy ha zavarja, hogy ráhivatkozol, akkor nézzen fel ide.És nem hiszem, hogy DGy bármikor is rászorult volna,hogy szavakat adjanak a szájába.
Szóval kérlek fogd vissza kicsit az egódat.
Köszönöm
@88:
Nos, kedves barátom, akkor nézzük, mit is válaszoltál arra a kérdésemre, amit hajlandó voltál megválaszolni:
"Igen képzeld amelyik fiatalabb maradt arra az elindulás és találkozás közti szakaszban nagyobb gravitációs gyorsulás hatott . A gravitációs gyorsulás ugyanis megkülönböztethetetlen a sebesség től vagyis amire azt mondod 0,8c "miatt" lassult kati órája . Ezért B test óráját egy nagy tömeg odahelyezésével is lelassíthatom miközben A és B között a távolság nem változik azaz a relativ sebességük 0 !"
Inkább kérdeznék, hogy ne beszéljünk el egymás mellett. Aztán majd utána rátérhetünk a lényegre.
Szóval ugye te azt mondod, hogy a fénysebességhez közeli sebességeknél tapasztalt idődilatáció azonos a gravitációs idődilatációval?
Nézzünk szimplán az ikerparadoxont: van egy ikerpárunk, Sanyi és Béla. Sanyi felpattan egy űrhajóra, ami majd 0,99c-vel fog menni, míg Béla otthon marad. Sanyi tesz kópár kört, hazaérkezik, és mit ad isten, ő jóval kevesebbet öregedett, mint Béla - az idődilatáció miatt. Te tehát, ha jól értelek, azt mondod, hogy Sanyi azért öregedett kevesebbet, mert az űrhajója fel kellett, hogy gyorsuljon 0,99c-re, ezért gyorsulás hatott rá, ami egyenértékű a gravitácval - magyarán a gravitációs idődilatáció nyomait látjuk
Ugye így gondolod?
" mindig van mit tanulni"
?
"Az, hogy még mindig nem érted meg, hogy az ált rel egy alapvetően gravitációs elmélet."
Alapvetően te nem érted amit 12 oldalon keresztül írok,ha figyelnél ott írom le miért egyesített téridő elmélet ami magában foglalja a specrelt meg a Newton féle gravitációt , a gravitációt egységesen a tér és idő részeként írja le ezért nevezi el téridőnek.
Érted ezt ,amire te előbb azt mondtad hogy alapvetően gravitációval foglalkozik arról kiderül hogy alapvetően a téridőt írja le .Nem én magyarázom bele te bontod fel fölöslegesen az egységet részekre [link]
Ott van feketén fehéren a sebesség idő összefüggés ami azt mondja ki hogy egy test sajátideje a testre ható gyorsulások függvénye .Vagy más interpretációban a test maximális sebességéhez képesti sebesség függvénye.
Közérthető példát vártok tőlem de annál közérthetőbbet nem tudok mondani hogy az ingaóra ingája csak az óra 0-1 intervallumán belül képes az óratesthez képest elmozdulni vagyis belső mozgásokat számolni. Ha 1c vel halad az óraház és 1c vel az inga akkor az inga nem tud jobban elmozdulni (semerre) mint a ház mert meghaladná 1 et így viszont nem tud mozgásokat számolni tehát az idő számolás megáll.
Ez a tér és idő összefüggése ,az idő fogalom nem más mint tér mérés magyarul távolság ,hossz ,út mérés és fordítva is igaz ,minden hosszmérés kényszerűen idő mérés is hiszen nem létezik olyan úthossz aminek a bejárása alatt ne telne el idő! A relatív szó majd itt arra utal hogy az úttest és a mérő ember közül még nem tudjuk ennyiből eldönteni kire hatott gyorsulás vagyis valójában ki mozdult el a c hez képest (és nem a másikhoz képest!)*.
Mert aki a c hez képest mozdult el arra hatott nagyobb gyorsulás ezért a sajátórája lassult ,de ezt már csak UTÓLAG tudjuk meg úgy hogy leolvassuk a felek óráját.Ugyan ez a helyzet ha valaki a kettő közül erős gravitációs térbe kerül ,megmérni csak utólag tudjuk a másikhoz képest az óraeltérést. Mondhatjuk azt is hogy amikor órát olvasunk le akkor gravitációs gyorsulási erőket mutat a mutató. Ezért írja azt a wikipédián hogy a gravitációt egységesen a téridő részeként írja le az áltrel.
* Relatív mert a mozgást csak máshoz képest könyvelhetjük el ,nem a c hez de a sajátidő lassulása nem a relatív fél okozata hanem a testünkre ható gyorsulási erőké vagyis hogy 1c hez közelebb jártunk e mint a másik fél.
Az ikerparadoxonnál is kihangsúlyozzák hogy nem a relatív mozgás okozta az időlassulást hanem hogy az egyik testre nagyobb gyorsulási erők hatottak mert elindult ,megfordult ,ill inerciarendszert váltott ,míg a másik végig a seggin ült.
Ebből következett az analógiám hogy ha léteznek eltérő feltételű világok ahol 40c nek megfelelő sebesség az ottani anyagok határsebessége akkor azokra is lehet írni n számú áltrelt csak azokban más számok fognak szerepelni . Még 3x felhívtam a figyelmet is hogy az ilyen részecskéknél a 299 állandót fel kell javítani az ottani értékre hiszen nem az anyag világának törvényei szerint számolunk!
Arra is utaltam hogy egy részecske a másvilágon 30c vel halad de még mehet fel 40 ig akkor a rá illesztett óra is tökéletesen működik vagyis nem hogy megfordul de még meg sem állt! Ellenben ti váltig állítjátok hogy ha a két világ viszonyát vizsgáljuk akkor az anyag és ez a képezetes tömegű baromság közt ki lehet mérni egy olyan idődilatációt amiből az jön ki hogy a gyorsabb anyag tulajdonképpen egy időgép és rajta visszafelé jár az idő." negatív idő" Erre én hogy az időnek a fizikai világban nincs iránya un skalár mennyiség . Erre ti hogy nem lehet megkülönböztetni fizikai világot a matematikai absztrakcióktól mert hogy minden számítás a valóságon alapul így az időgép is valós mert ki tudjátok kockáspapíron számolni. Ja akkor nálatok az Euklideszi geometria is valóságos hiszen használjuk az egyenes ,sík mértant ? Erre én nincs igazatok a valóság az valóság a matematika pedig egy virtuális valóság amivel vagy a valóságot modellezed vagy csak azt hiszed hogy a valóságot modellezed mint annak idején ez az Euklideszi bácsi.
Én ezeket állítottam s nem mást ,ezt nyugodtan elküldhetitek Gyulának vállalom amiket írok.
"Te tehát, ha jól értelek, azt mondod,"
Nem ,nem én hanem az áltrel ,és lényegtelen kihangsúlyoznod hogy gravitációs idődilatáció az előzőben kifejtettem ezek a fogalmak egymást definiálják az idő ,gravtiáció, távolság (tér). A gyorsulási erők hatására mindig a saját órád lassul ,az már részlet kérdés hogy sanyi laci sári kati óralassulásához képest mekkora az idődilatációd. Mindenkit ér egy bizonyos fokú óralassulás az őket ért gravitációs gyorsulások miatt ,te utólagosan egyeztetve az órákat megmérheted hogy sanyi laci sári kati ,ki ki hez képest mennyi dilatációt szenvedett.
Nyilván aki inerciarendszerben volt végig az jobban öregedett ahhoz képest aki folyton inerciarendszereket váltott az elválás és a találkozási pillanat között. (ha ilyen fizikai nyelven jobban értesz.)
Ilyen szituációt v=0 relatív sebességgel is létre tudunk hozni . A kísérletben persze csak video telefonon fognak értesülni egymás "fiatalodásáról" a felek de tökéletesen bizonyítható eljárás ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!