Milyen evolúciós úton fejlődött ki a DNS információja alapján történő fehérjeszintézis rendszere?
"Biztos, hogy új gének keletkeztek és nem egy már meglévő aktiválódik? "
Génduplikáció történt nemcsak a műanyagevős, de a citromos bacipéldában is. Sőt, mint olvashattad a citromos bacipéldában, kiderül a folytonos vizsgálatok során, hogy ugyanarra a "célra" az evolúció több megoldások sokaságát gyártotta le, hol bonyolult, hol még bonyolultabb, hol még egyszerűbb verziókban, és sok sok válogatás után kiszűrte a túl bonyolultakat (mert annak fenntartása, replikációja túlzottan energiaigényes-, tehát ha a populációban van ugyanolyan hatású, de egyszerűbb megoldás is, akkor idővel ez, vagy ezek terjednek csak el)
De érdekes, hogy ennél ragadtok le. Komplett genomduplázódási, sőt, komplett triplázódási példákat is hoztam. Az nem még látványosabb???
Ráadásul új gének keletkezésére sok más genetikai mechanizmus is alkalmas, és mindegyikre lehet példával szolgálni, mind laborszinten, mind a természetből.
De ne haragudj, én most már tényleg befejezem, mert sem időm sem energiám nem engedi már, hogy állandóan válaszolgassak lelkiismeretesen a folyamatosan direkt generált értetlenkedéseitek özönére, az állandó adatferdítésitekre, és az állandó vádaskodásaitokra...
:(
Ha csak egy kérdésemre válaszolsz, soha többé nem zaklatlak.
Kedves Cerevisiae!
Nagyon intelligens és okos embernek tartalak, ezért furcsállok egy dolgot. Csendesedj el egy percre és nézz mélyen magadba, a lelked mélyére /tudom az evolúció szerint nincs lélek sem, de én biztos vagyok benne, hogy neked is van/, szóval a lelked mélyén egyszer sem vetődött fel ez a kérdés: miért pont most, pont ebbe az országba, pont ebbe a családba születtem? Miért létezem egyáltalán, van-e feladatom, vagy csak a véletlennek köszönhetem,hogy itt vagyok, leélem ezt a pár évemet, meghalok és elkaparnak, aztán míg világ a világ soha nem fogok már létezni többet?
Komolyan, ez utóbbi téged kielégít?
Ha igen a válaszod, befejeztük.
"a lelked mélyén egyszer sem vetődött fel ez a kérdés: miért pont most, pont ebbe az országba, pont ebbe a családba születtem? Miért létezem egyáltalán, van-e feladatom, vagy csak a véletlennek köszönhetem,hogy itt vagyok, leélem ezt a pár évemet, meghalok és elkaparnak, aztán míg világ a világ soha nem fogok már létezni többet? "
Benned nyilván felmerült. És ennek hatására hátatfordítottál a tényeknek és a józan észnek. :D Nem mindenki jár így.
"Csendesedj el egy percre és nézz mélyen magadba, a lelked mélyére /tudom az evolúció szerint nincs lélek sem"
Hogy lélek nincs?
Ezt állítaná az evolúció?
Jó, erre utoljára válaszolok.
Az evolúció semmit sem állít a lélek létezéséről. Se azt, hogy létezik, se azt, hogy nem. Az evolúció tudománya nem cáfolja a lélek létezését, de nem is igazolja vissza.
Tökéletesen mindegy, hogy létezik-e lélek vagy sem, attól még az élőlények működését vagy teljes egészében az befolyásolja, vagy egyszerűen együttműködik a lélekkel.
Nem tudjuk egyelőre.
Van aki azt fogja mondani, hogy a lélek nem létezik, és minden megmagyarázható az evolúcióval, de mindent még nem magyaráztunk meg evolúcióval, de amit megmagyaráztunk vele, az meg van magyarázva.
Ha van lélek (bár én nem hiszek ilyesmiben, de lehet, tévedek), akkor még az sem lehetetlen, hogy az is ugyanúgy evolvál egy másik "szferikus szinten", és akkor az evolúció is igaz, meg a lélek is.
De ezek csak terméketlen agyalások egyelőre a tudomány szemszögéből. Nem terméketlen, ha a lelkünket akarjuk ápolni, vagy a kapcsolatunkat Istennel, de ez nem a tudomány rovatba tartozik még most.
Üdv,
Persze sokan gondolják, hogy evolválással minden megoldható
#423-ra. Az első absztraktodból:
"De novo origination of a new protein-coding gene in Saccharomyces cerevisiae."
Éljen! Éljen! Híres lettem...
Kér valaki autogramot? :)
Egy nap kimaradás - hat oldal. (Ezt csak jelölésként írom, hogy itt tartottam.)
Érdekes, senki nem reagált arra, hogy 9% barátunk a szárnyat és a végtagokat anatómiailag különbözőnek mondja, pedig itt kiderült volna, hogy ~fingja sincs a biológiáról.
Érdekes lesz majd ha átléptek a másik oldalra és szembesültök azzal, hogy tévedésben éltétek le az életeteket, addig is nézzetek a gyermekeitek szemébe és mondjátok nekik azt hogy csak a véletlen, hogy megszülettek ,meg az evolúció hatása, de lelkük nincs, a psychiatria, psychológia tudománya mese,mert lélek nem létezik, több milliárd ember hülye a világban, aki hisz a lélek létezésében, ti ne higgyetek benne.
Mert pontosan ez a lényeg, amennyiben a lélek létezik, az egész evolúciós tannak értelme vész.
Mert azt már a legvadabb evolúcionista sem állíthatja. hogy az anyag a matéria kitermelt magából egy szellemi terméket.
Nyugodtan meséljétek el, hogy a szerelem csak vegyi reakció az agyában, amit az evolúció hozott létre a fajfennmaradás biztosítására, a hit, a gyűlölet, a barátság mind csak kitalált mese, nem létezik, mert nem lehet evolúciós uton bizonyitani a létezését.
Kíváncsi lennék, mit mondana rá.
A gyerekek még őszinték.
"Mert pontosan ez a lényeg, amennyiben a lélek létezik, az egész evolúciós tannak értelme vész."
Jó! Feltételezzük, hogy a mai nap kimutatja a tudomány, hogy megtalálták a bizonyítékát a lélek létezésének.
Basszus! És az mi a fenét változtat az evolúció igazságán??? Attól a kutyák alakulása során a lábujjaik között nem fejlődhetett ki az úszóhártya???
Mi a búbánatért nem lehet az evolúció természeti törvénye ugyanúgy Isten alkotása??? Hiszen te is ezt vallod ostoba(!), csak te kitaláltál magadnak egy élőlényekbe ültetett korlátot, ami megálljt parancsol az evolúciónak.
Azért mert Isten a valóságban semmiféle korlátot nem ültetett be az élőlényekbe a változás ellen, az nem azt jelenti, hogy nincs Isten, hanem csak azt, hogy te nem Isten-, hanem korláthívő vagy.
Korlát- és Mátrixhívő vagy te, nem istenhívő!
Nem veszed észre, hogy az égvilágon senki se tagadta itt a lélek lehetőségét, sőt, még Istenét sem???
Nem veszed észre, hogy oldalhegyek óta totál feleslegesen téped itt a szádat Isten, meg a lélek védelmének az okán?
Ha egy hegy ki tud alakulni önmagától, akkor már nem lehet univerzumteremtő Isten?
Szerintem rád már olyan dühösek ott fenn, de olyannyira, hogy a helyedben már semmi jóra nem számítanék a túloldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!