Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen evolúciós úton fejlődöt...

Milyen evolúciós úton fejlődött ki a DNS információja alapján történő fehérjeszintézis rendszere?

Figyelt kérdés
Mondjátok, hogy utolsó kreacionista vagyok, de én erre nem látok magyarázatot. De ha valaki ismer olyan oldalt/könyvet/bármit, ahol erre racionális, tudományos magyarázatot és egy elképzelhető modellt adnak, akkor nagyon megköszönném a tippeket/linkeket!

2015. júl. 23. 12:47
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯
 411/631 Cerevisiae ***** válasza:
89%

"A fő gond az, hogy ti apró pontmutációkkal igazoljátok magatoknak azt, hogy az egysejtűből ember lesz"

Az pontmutáció volt ahol a kísérletben az egysejtűek kezdtek szabályos többsejtes telepbe összeállni???

Komplett sejtállományok kapcsolódtak össze egy egységgé!!!

A többsejtűből mi a francért lehetetlen akármilyen bonyolult lény kialakulása???

És nem lehetetlen, hiszen a folyamatot remekül lehet visszakövetni a fosszilis nyomokból, ahogy a lények egyre bonyolódnak összességében.

Azért mondod, hogy nem válaszoltam, mert direkt pl. megfeledkezel a többsejtes kialakulási kísérletről, amit ugye a kreacionizmus és te is lehetetlennek tartotok, és csak azért, mert egyszerűen tudomást sem vesztek a tényekről és a kísérleti eredményekről, vagy lehazudjátok a csillagokat is az égről, majd paraszt módon kinyilvánítjátok, hogy semmire se kaptatok választ!!!

Hány réteg van nektek az arcotokon, hogy ennyire viselitek az arcbőrötök állandó leégését??? Az evolúció csodája a kreacionista! :DDD

2016. aug. 5. 11:23
 412/631 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm a szimpatikus választ, én nem süllyedek le erre a szntre hogy gyalázzak valakit, mindegy úgyis mindenki felelni fog a tetteiért akár tetszik akár nem. Azért azt el kell ismerned, hogy a növényekkel kapcsolatban egy szót sem írtál. Vajon miért?
2016. aug. 5. 11:23
 413/631 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Nem írtam????

Hazugjankó....

Miért hazudsz szemrebbenés nélkül, amikor ezen a felületen minden visszakereshető???

Abban a linkemben, amit ide már vagy ötször hatszor szúrtam be, több új növényfaj megjelenésének történetét is vázoltam...

Lehet ám udvariasan is hazudozni, meg megnyomni a bomba kioldógombját...

2016. aug. 5. 11:35
 414/631 anonim ***** válasza:
100%

"Köszönöm a szimpatikus választ"

Az igazsag nem szimpatia kerdese.

2016. aug. 5. 11:36
 415/631 Cerevisiae ***** válasza:
93%

Na, ha objektívak akarunk lenni, mátrixos barátom, akkor te a növényes válaszom időpontjában írtad meg pont a tiédet, és nem lehetetlen, hogy az után vártad a válaszomat, mert nem vetted észre, hogy a tied elé sikerül az enyém, ami #381-es volt 13:42-es időponttal, míg a tied az #382-re sikerült, szintén 13:42-es időponttal.

Talán ezért nem vetted észre a növényes bejegyzésemet, így most elnézést kérve visszavonom a téged illető hazugjankó jelölésemet. De csak ebben az esetben!

2016. aug. 5. 11:43
 416/631 A kérdező kommentje:

"(...) a folyamatot remekül lehet visszakövetni a fosszilis nyomokból, ahogy a lények egyre bonyolódnak összességében."

Biztosan tényleg beteg állat vagyok, de a fosszilis nyomok akkor is így néznek ki, ha nem a törzsfejlődés útján keletkeztek a fajok. Ugyanis az összetettebb élőlényekből egyrészről kevesebb van (tehát e fajokból kisebbe eséllyel kövesedik meg egy példány), másrészről általában sokkal nagyobb méretűek, mint eccerűbb társaik (tehát nehezebben fosszilizálódnak, hiszen ahhoz az egész testüket el kell hogy lepje az iszap). Szóval minél ősibb földrétegeket vizsgálunk, annál egyszerűbb lényekre bukkanunk mindkét modell jóslata szerint.

Ellenben amiről már írtam (csak kb. 200.000 "fosszilis" faj évmilliós időintervallumban szétszórva, és ráadásul sok formából egy tucat is van, amik elvileg akár több százezer éves távolságra is lehetnek egymástól, anatómiai különbség nélkül) inkább a ciklikus teremtés modell mellett szól.

Ennek a citromsavemésztésnek is utánajárok azzal a beteges, zavaros, hazug, gonosz elmémmel.

2016. aug. 5. 11:57
 417/631 Cerevisiae ***** válasza:
91%

@Kérdező: "Ennek a citromsavemésztésnek is utánajárok azzal a beteges, zavaros, hazug, gonosz elmémmel."

Igen! Az van neked! Mert neked kötelességed lett volna tudnod az én verziómról is, ha tényleg érdekelt volna az igazság. És ez tökéletesen mindegy annak tükrében, hogy kinek van igaza a legvégén. Simán belenyugodtál egy hatodrangú képzetlen kreacionista blöffjébe, és azt terjesztetted tényként. Egy mutáció!!!

Hihetetlenül érdekes lesz az, amikor majd te fogod megcáfolni a szakképzett biológusok és a Nature szaklapban megjelent értekezést a kísérletet végrehajtók részéről. Te, aki hullára hülye vagy a témához, életedben még egy mikroszkópot se láttál (a kreacionista fajtársaid 99,9%-hoz hasonlatosan), és majd te utána nézel, hogy mi az igazság.

@Kérdező: "Ellenben amiről már írtam (csak kb. 200.000 "fosszilis" faj évmilliós időintervallumban szétszórva, és ráadásul sok formából egy tucat is van, amik elvileg akár több százezer éves távolságra is lehetnek egymástól, anatómiai különbség nélkül) inkább a ciklikus teremtés modell mellett szól."

Inkább???

Tudod, amikor Darwin korában a jelek alapján az evolúcióra gondoltak, akkor még gyakorlatilag szinte semennyi emberi fossziliával nem rendelkeztek, de az elmélet megjósolta előre, hogy olyan emberi fossziliákra kell lelnünk majd a föld alatt, amik egyre inkább majomszerűek lesznek.

Na, most ilyenből több száz lelet került elő, és alig van olyan év, hogy valami ilyesmi lelettel ne lehetne bővíteni a sort, ahol minden lelet az időben növekvő fejlettség elvét támasztja alá.

Telitalálat!!! Ha a te elképzelésed ilyen előrejelzési pontosságnak csak az ezredével elő tud rukkolni, majd akkor gyere vissza a hülyeségeiddel.

Abban a vitatott linkeben ott szerepel egy diagramm, ahogy az agyméret ilyen olyan fluktuációkkal bár, de összességében mikróléptékű folytonos növekedésre mutat rá.

Totálisan lényegtelen, hogy még mennyi múltbéli fajnál nem találtuk meg az átmeneteket, ha egynél tökéletesen igazolható az átmeneteken történő kialakulás (persze a valóságban töménytelen sok van). Ha a laboreredmények, ha a jelen természeti megfigyelések, ha a jelen lényekben kimutatható a múlt maradványa, mind anatómiailag, mind genetikailag visszaigazolható...

[link]

46-os megjegyzéstől:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

...akkor az evolúció bizonyított, minden más elképzeléssel szemben, mert a más elképzelések csak ötletszerűek, amik képtelenek ilyen hihetetlenül kifinomult szinten minden problémára választ adni.

A te elképzelésed csak kétségbeesett ötletszerűség, és kizárólag az evolúció ellensúlyozása gyanánt jött létre. Ha csak egyetlen átmenetek keresztüli láncra bukkanunk, már akkor bizonyított az evolúció a fentiek figyelembevétele mellett.

Még akkor is az evolúció működött, ha ez csak egyetlen egy faj kialakulásakor detektálhatóak a bizonyítékok, és mondjuk kiderül, hogy a többit meg teremtették.

Az elképzelésedet világosan cáfolja az, hogy folyamatosan derül ki újabb és újabb fajok kialakulását visszaigazoló fosszilis láncok sora.

Ha neked igazad lenne, akkor nem lehetne ilyeneket újra és újra találni, és legfőképpen az lett volna jó, ha az elképzelésedet nem a kétségbeesés gyártja le az evóval szemben. Egy halom fajra mondta azt a kreacionizmus, hogy nem fogunk találni átmeneti láncokat, és ezek közé tartozott a cetek kialakulása is. Pofára estek itt is.

2016. aug. 5. 12:37
 418/631 Cerevisiae ***** válasza:
89%

Pl. a te ciklikus teremtésed hogy magyarázza meg ezeket a kihalásra ítélt szerveinket? Ugyanis ne tévedj el! Szerveltüntetéssel ugyanúgy lehet alakítani újszerűvé a lényeket.

[link]

... Ha már szerinted lehet lehet előidézni edzéssel sosemvolt izmokat...

2016. aug. 5. 12:59
 419/631 anonim ***** válasza:
100%

"....hogy evolúció során keletkezhetnek ÚJ GÉNEK"

Biztos, hogy új gének keletkeztek és nem egy már meglévő aktiválódik?

Nem tudom, azért kérdem...

2016. aug. 5. 13:04
 420/631 Cerevisiae ***** válasza:
91%

Olyan de olyan kíváncsi lennék arra, hogy kreacos vitapartnereink mikor fognak arra rájönni, hogy logikailag az ő kreacionista mikroevolúciójuk is elméleti szinten mindent ugyanúgy létre tud hozni, mint bármilyen makroevolúció...

Definiálnám a kreacos makroevolúció lényegét: Ha beledöglök sincs törzsfejlődés!!! És tojok mindenre és mindenkire, aki nem azt állítja, amit az én hitem nekem diktál.

Hát ez lenne a pontos kreacionista makroevolúció tudományos definíciója.

:DDD

2016. aug. 5. 13:08
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!