Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen evolúciós úton fejlődöt...

Milyen evolúciós úton fejlődött ki a DNS információja alapján történő fehérjeszintézis rendszere?

Figyelt kérdés
Mondjátok, hogy utolsó kreacionista vagyok, de én erre nem látok magyarázatot. De ha valaki ismer olyan oldalt/könyvet/bármit, ahol erre racionális, tudományos magyarázatot és egy elképzelhető modellt adnak, akkor nagyon megköszönném a tippeket/linkeket!

2015. júl. 23. 12:47
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
 251/631 anonim ***** válasza:
83%
Biztosan nagyon fog tetszeni, az evolúciót próbálja bizonyítani.
2015. okt. 2. 11:52
 252/631 anonim ***** válasza:
89%
Először azt kellene már felfogni, hogy az evolúció nem hit kérdése. Elég baj az ha valaki "hisz" benne, már ebből egyértelmű hogy nem ért hozzá.
2015. okt. 2. 15:45
 253/631 anonim ***** válasza:
89%

"Elég baj az ha valaki "hisz" benne, már ebből egyértelmű hogy nem ért hozzá."

Ez igaz, de legalabb valami olyanban hisz, ami valosagos... azert az egy fokkal jobb, mint valotlanban hinni.

2015. okt. 2. 16:08
 254/631 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Már nem akartam... de kultiválom, hogy a másik oldal véleményét is bemutatod, és ez elég ritka a hívők esetében.

„Az viszont furcsa, hogy Te leírásod szerint hiszel valamilyen Istenben…”

Mint korábban írtam, ez nálam inkább egyfajta "tudathasadásos" állapot. Amikor tudósként gondolkodom a világról, akkor Isten gondolata számomra teljes mértékben irracionális feltételezés, és a fejemben kialakuló világ működését leíró változatokban Istennek semmi helye nincs. Ha azonban este egy sörrel a kezemben kiülök magamban a teraszra és a csillagokat bámulom…

„Tiszteletben tartom azt, amiben hiszel, csak nem értem ,miért fontos a halál utáni elszámolás neked, aki nem is hiszel a lélekben, mert csak a léleknek kell elszámolnia…”

Először is ne tisztelj azon semmit, amiről azt se tudod micsoda! Mellesleg szerintem a valamiben való hitet (legyen az bármi) nem kell tisztelni, legfeljebb helyezzünk nagyobb hangsúlyt az elfogadhatóság vizsgálatára, mint a támadhatóságra. Továbbá nem mondtam, hogy fontos az elszámolás, de ha van, nem félek tőle.

Inkább az az érdekes a hívőknél, hogy vannak alaptézisek, amik minden vallásban egy rugóra járnak, mégpedig az önzőség alaptézise. Az elpusztíthatatlan lelket mindegyik vallás azért találta ki, hogy ezzel bebiztosítsák az öröklétre szóló meghívó képzetét, vagyis ne kelljen félni a haláltól, a végső megsemmisüléstől. Eszébe se jut egyetlen egy vallásnak se, hogy mi van, ha Isten olyan világot teremtett, amiben nincs egy deka csoda se, és nincs lélek se, és a halál után nincs semmi se. A hívők egyszerűen nem akarnak és nem is tudnának hinni ilyen istenben, holott semmi akadálya annak, hogy ha Isten léleknélküli világot akart teremteni, akkor ilyennek teremti, és kész. Azt se hiszem, hogy egy Istennek (feltételezve, hogy bármit meg tud tenni az általa teremtett világban) komolyabban akadályt jelentene „feléleszteni” egy halottat mindenféle lélek nélkül is. A feltámasztandó alakot ugyanazon testben újra létrehozza, a halálig felhalmozott emlékekkel együtt, és a dolog el van intézve. Az illető ezután megjelenhet a színe előtt elszámolni, és az újrateremtett illető az égvilágon semmi olyasmit nem fog észrevenni, hogy ő más lenne, mint korábban, és tényleg nem is lesz más.

Ma már tudjuk, hogy az emberi szervezetben naponta több tíz milliárd sejt hal el és születik helyettük új, és tudható, hogy bennünk a sejthalál nemcsak véletlenszerűen történő esemény, hanem ugyanolyan meghatározó és pontosan szabályozott életjelenség, mint akár a sejtosztódás is, tehát a testünk nagyobb részben mindig megújul, csak megörökli az új állapot a régi jellemzőket. Még az idegszövetben is vannak idegi őssejtek, amik bizonyos szitukban képesek az idegsejteket is megújítóan újratermelni. Tehát a feltételezett Isten előtt ez a lecserélős technológia teljesen jól ismert, és napi gyakorlatban hasznosítja is.

De ez csak egy elképzelt verzió a számtalan többi lehetséges mellett, hogy milyen úton módon kérheti számon rajtunk lélek nélkül is a dolgokat Isten. A hívők lélek nélkül semmilyen más lehetőségben nem gondolkodnak, hiszen számukra az ősi irodalom útmutatása megkérdőjelezhetetlen (holott egyszerűen a régiek képtelenek voltak másképpen elképzelni az életet), sőt, egyes elemeinek megkérdőjelezése a szemükben egyenesen az Istentagadással válik egyenértékűvé, mint a te esetedben is azonnal lematerialistáztál, és mint ilyentől, azonnal megvontad tőlem az örök élet lehetőségét (ne magyarázd ki légyszi’, pontosan ez történt, vagyis ha nem vagyok hajlandó PONOTOSAN abban hinni, amiben te, akkor végleges halálra vagyok ítélve, méghozzá az általad elképzelt istened megalkotott törvényei alapján).

Mellesleg a karma is kivitelezhető valami hasonló, a tudomány eredményeivel jobban összeegyeztethető megoldással. Ha hajlandó vagy más mechanizmusokban is gondolkodni, mint amit beléd diktáltak a vallási brosúrák, akkor neked is sikerülne.

Bemutattam neked olyan valós kutatási eredményeket, amik tükrében a régies lélekelmélet nem igazán működőképes (régi állítás: lélek a testtől különváltan is képes létezni), de még az általad linkelt munkában is erre mutat rá Gánti Tibor, hogy ez már nagyon régen, más kutatók esetében is megkérdőjeleződött a felszínre bukó tények tükrében: „Én tehát nem engedem meg, hogy volnának természetes módon egészen elkülönített lelkek, sem, hogy volnának minden testtől ment teremtett szellemek, mely tekintetben több régi egyházatya nézetével találkozom.” (Gottfried Wilhelm Leibniz)

2015. okt. 2. 17:09
 255/631 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Az a könyv nem elsősorban az evolúciót kívánja bebizonyítani, hanem az élet prebiotikus környezetben való keletkezésének lehetőségét taglalja. Az evolúciós mechanizmus kialakulását későbbre teszi, és nem bizonygatja, hanem eleve működőképesként kezeli magát a mechanizmust.

2015. okt. 2. 17:19
 256/631 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Magamtól:

"...a fejemben kialakuló világ működését leíró változatokban Istennek semmi helye nincs. Ha azonban este egy sörrel a kezemben kiülök magamban a teraszra és a csillagokat bámulom..."

Ja, és reménykedek abban, hogy ilyenkor a gondolataim alakulását nagyobb részben a csillagok befolyásolják, és nem a sör.

;)

2015. okt. 2. 17:32
 257/631 anonim ***** válasza:
91%

Igen, miután leírtam , nekem is eszembe jutott, hogy ez a könyv nem az evolúciót tárgyalja, hanem az élet kialakulását.

Annyiban pontosítalak, hogy egyes vallások, mint pl. a katolikus vallás, az egyszeri életben hisz, utána menny vagy pokol. Számomra ez egy borzalmasan leegyszerűsített felfogás, soha nem tudtam elképzelni, hogy egy pár napos csecsemő, aki meghal, hova kerül, és miért élnek egyes bűnözők sokáig, rendes emberek pedig halnak meg korán, de erre csak az a válasz, hogy Isten mindent tud, érjem be ennyivel.

Hát ez nekem kevés.

A tiszteletről szólva félreérted, én mindenkiben az "embert" tisztelem, akármiben hisz is, még akkor is, ha nem egyezik a véleményünk. Mindenkiben ott van az isteni szikra, vagyis végső soron mind testvérek vagyunk, bár sok gonosztevőnél ez nagyon kevéssé látszik, ennek ellenére én ebben hiszek.

Tisztelem a tudományos műveltségedet, mindig felnézek azokra, akik valamiben kiemelkedőt teljesítenek, mert számomra ez azt jelenti, hogy jól gazdálkodnak az adottságaikkal, legyen az genetikailag kódolt örökség vagy Istentől kapott tálentum, ahogy tetszik.

Köszönöm a választ.

2015. okt. 3. 08:14
 258/631 anonim ***** válasza:
91%

Egy dolgot azonban még mindig nem értek.

Egyértelműen kitűnik a soraidból hogy nagyon zavar az, ha materialistának bélyegeznek, és így úgymond kizárnak a feltételezett Isten által gyártott törvények alapján a mennyország lehetőségéből. Ezt ne is tagadd ,mert egyértelmű. Csak gondolkozz el ezen, mi a fenének zavar valami, aminek a létezésében sem hiszel, most a lélekre gondolok.

2015. okt. 3. 08:23
 259/631 anonim ***** válasza:
91%

Igazából költői kérdés volt, mert tudom rá a választ.

Sok tudományos érvet felsoroltál, hogy gondolkozzak el azon, van-e lélek egyáltalán, mert a tudomány nem ezt bizonyítja. Én vagyok a hibás, mert nem a tudománynak hiszek, hanem a spirituális íroknak, akik nem bizonyítanak semmit.

Egész egyszerűen megbélyegzettségnek, vagyis bűnnek érzed azt, hogy téged valaki materialistának nevezett.

Ez azért van, mert mindenkiben ott van az isteni szikra, csak sokan ezt próbálják mélyen elásni, eltüntetni, nem tudomást venni róla és minden tudományos ténnyel bizonygatni a saját igazukat, csakhogy ez a szikra mégis ott van, és a tudatalattidat piszkálja, mint egy kavics a cipődben. Mi van, ha tévedek, és mégis van Isten és végső elszámolás a lélekkel?

Tudom, hogy nem fogsz velem egyetérteni, de nem is zavar. A vitában elmondja az ember a véleményét, nem várhatja azt, hogy a másik mindent elfogadjon. Üdv

2015. okt. 3. 08:39
 260/631 anonim ***** válasza:
91%

Egyébként tudtad, hogy a programozott sejthalál, az apoptózis, amire hivatkoztál, olyan mechanizmuson keresztül működik, amit a legujabb kutatások szerint a D-vitamin nagymértékben befolyásol? Egy receptoron keresztül.

Ha nincs elég D-vitamin a vérben, nem indul be az apoptózis, és olyan sejtek maradnak életben, amiknek nem kellene, és ez egyenes úton vezet a rák kialakulásához.

A magyar lakosság 80 százaléka D-hypovitaminózisban szenved, csak nem tud róla , mert elhitették vele, hogy a D-vitamin zsírban oldódik, ezért kumulálódhat és túladagoláshoz vezethet a szedése. Ezt már számtalanszor bizonyították, hogy tévedés.

És még csodálkozunk, hogy milyen sok a daganatos megbetegedés.

Bocsi, ez csak egy gondolat volt az apoptózishoz.

2015. okt. 3. 09:01
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!