Hol tart a tudomány az időutazás kérdésével? Lehetséges lenne már bárhová, csak pénz kérdése? Vagy csak elmélet még?
" "Ha lesz időutazás,akkor már van!"
Nagyon frappánsan hangzik, de nem biztos.
Ugyanis már hallottam néhány olyan elméletet, ahol csak az időgép megépítéséig lehet visszamenni.
Merthogy a túloldalon is kell a gép, ugye..."
Na, úgyis lenne kamikázé időutazó, akit nem érdekelne vissza tud-e menni. De senki nem beszél a paradoxonról? Ez egy abszolút áthághatatlan dilemma, tehát időutazás nincs, és nem is lesz.
Az az érv, hogy ha felfedezték volna, már találkoztunk volna jövőből jött utazóval, szerintem rossz.
Egyrészt a múlt módosításának elkerülésére elvileg a módszer a lehető legtisztább be nem avatkozás, max. megfigyelés. Ha észrevennénk a jövőből jötteket, máris megtörténne a beavatkozás.
Másrészt, a múlt módosításának következményére több elmélet van, az egyik szerint a módosításnál törtdimenziók keletkeznek, tehát a beavatkozás pontjától a realitás szétágazik az eredeti és a módosított valóságra, melyek párhuzamosan léteznek, egymásról nem tudva.
Mi lehetünk a nem módosult ág is.
Szóval azért még ne dobjuk kukába a lehetőséget.
Wad, már magának a megjelenésnek is beláthatatlan következményei lennének. Hozhat(ná)nak olyan baktériumokat, vírusokat (vagy mutációkat) amelyek ma még nem léteznek, beavatkoznának sok fizikai dologba (pl. tömegvonzás, energiamegmaradás, thermodinamika, töltés), nekem ezek jutnak eszembe.
Hol és hogyan jelenne meg az időgép, vagy maga az utas? Hirtelen, a semmiből? Az óriási robbanással járna, hiszen egy pillanat alatt szétfoszlana a megjelenés terét alkotó atommennyiség, vagy beépülne az utazókat alkotó atomok közé-mellé-helyére. Egyik pillanatban nincs ott, a másikban ott van... Bajos ez nagyon, fantáziálni lehet róla, de bárhonnan közelíted meg a dolgot, minden észérvnek ellentmond.
Sceptic:
Igen. Jelenlegi tudásunkkal minden észérvnek ellentmond.
Az 1700-as években matematikailag bizonyították hogy levegőnél nehezebb testek sehogy sem tudnak repülni.
A madarak, rovarok, denevérek gondolom sírva röhögtek.
Nem tudom. Csak azon az alapon hogy nem tudjuk elképzelni a sok hogyanját meg a talán csak fantomparadoxonjain filozofálunk, én nem zárnám ki a lehetőséget.
Igen volt egy idő amikor a fizikusokat megszédítette ennek a lehetősége még talán ma is van olyan aki hisz benne-- mert a legutóbb hallottam, hogy az univerzumban amit már önkényesen dimenziókra osztottak egyik helyről vissza jutnának a múltba- ezt gondolják... de ez csak álmodozás marad örökre.
először is a tudósaink ne is álmodozzanak addig ilyesmiről, amíg fogalmuk sincs arról hogy MI az IDŐ?!!
Először határozzák meg az időt és majd akkor utána rájönnek hogy nem létezik időutazás. De ez eddig csak azt az idő ismerik azt is csak megnézve amit a karórájuk mutat.
az idő vagy van vagy nincs vagy gyorsul, vagy lassul.
Kint a szabad Űrben NINCS IDŐ! a Földünk belsejében ahogy haladunk befelé úgy lassul az idő majd nincs idő.
Ha egyszer élő kilép a Földünk sugárzónájából akkor majd megtapasztalhatják, hogy a szabad Térben nincs idő.
Ha viszont egyik helyről átmennek egy másik helyre a szabad Térben hiába mennének vissza felé a múltba akkor se érkeznének vissza, mert az űrhajóban múlni fog az idő egyformán itt is és ott is ahova visszamennének az úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!