Miert tagadjak meg minding ennyien az evoluciot?
@16
" akkor hazudik, amikor azt írja, hogy Isten mindent készre teremtett"
Nem hazudik, pusztán nem kell szó szerint értelmezni bizonyos részeket. Az például könnyen elképzelhető, hogy ahogy le van írva,
bizonyos szempontból valóban úgy formálta egy nagy egésszé a dolgokat, mintha egy látomás, elképzelés lenne. Aztán ezen dolgok
fizikai megformálódását már úgy irányította a háttérből, ahogy mi modellezzük.
Amiről kiderül, hogy nem lehet szó szerint értelmezni, az igen, értelemszerűen jelképessé válik.
A lélek egy tudományosan nem vizsgálható valami, így nem lesz soha "jelképes".
Az, hogy a teremtés fizikailag nem a Mózes 1 szerint történt, nem jelenti a bűnbeesés hiányát. Az ember, emberiség elfordult Istentől, tehát megtörtént a bűnbeesés.
Innentől a "levezetésed" hibás és értelmetlen.
Megtörtént a bűnbeesés, majd a bűnös embereket megváltotta Jézus.
Az ezután felsorolt dolgok pedig nem jelképesek.
Illetve a keresztelés az, de az egyértelmű, definíció szerint Isten elfogadásának, a vallási közösségbe belépésnek a jelképe.
Meg a kereszt is szimbolizálhat dolgokat, sőt, kb. minden, de csak a közvetlen jelentésén kívül, tehát nem, nem szimbólumok.
Megkérlek egyébként, hogy a kirohanásodat ne itt tedd közzé.
#18:
A régészetről történt levezetésed meglehetősen vázlatos.
Olyan, mint ha azt mondanád, a tervezőmérnök nem csinál semmit, csak kattintgat az egérrel és kész.
"Na meg a tévedésekről amikor utólag kiderült.."
Hoppá. Tehát feltételeztek valamit, tovább vizsgálták és kiderült, hogy nem az.
Barátom, pont ez a tudomány.
Hogy nem csak a te "ilyet én is tudok" módszereddel rámond valamit és akkor az úgy van.
Kismilliószor, sok szakember által felülvizsgálva lesz valami elfogadott tény.
"A csalásokról meg már nem is beszélek."
Ne is.
Ugyanis, ahogy egy igen bölcs elhunyt tévés műsorvezetőnk mondta, az, hogy ha én tudom utánozni a kutyaugatást, nem jelenti azt, hogy a kutya csal, amikor ugat.
@19
"Egyet szögezzünk le. Az evolúció NINCSEN BEBIZONYÍTVA! Az hogy te annak véled, még nem lesz az. Amíg valami nincsen bizonyítva addig nem kell hinni benne"
Leszögezhetjük, de attól még baromság lesz.
De, az evolúció százszorosan, ezerszeresen bizonyított TÉNY.
Ami be van bizonyítva, abban nem is lehet hinni, mert a hit épp a bizonyíték nélküli meggyőződést jelenti...
Mondok neked átmeneti fajokat, kapaszkodj meg:
az ÖSSZES faj átmeneti.
A zsiráf, az afrikai elefánt, a pinty. Mindegyik.
Mint ahogy már le is írták, és te is tudnád, ha bármit is tudnál az evolúcióról.
Könyörgöm, az ilyen viselkedésforma miatt nem szeretik sokan a fundamentalistább hívőket.
Ha én hívőként el tudom fogadni a tényeket, te miért nem?
Csak annyi hogy a bibliát zsidók írták és ha utánna járnál tudnád hogy náluk bizonyos szövegkörnyezetben a napok igazából évet vagy éveket jelölnek:D
Ahhoz képest hogy tény benne van a nevében hogy elmélet:P
Persze tudom hogy a tudományban az mást jelent de érdekes mód ami teljesen be van bizonyítva annak a nevében ez nem szerepel. Lehet lepontozni, de az evolúció olyan mint egy ruhadarab. Van belőle pár szövet ami kapcsolódik majd ez alapján az egészet megállapítják hogy milyen volt.
"ha utánna járnál tudnád hogy náluk bizonyos szövegkörnyezetben a napok igazából évet vagy éveket jelölnek:D"
Hallottam róla.
És?
6000 év vagy 6006?
De, érdekes módon annak a nevében is szerepel(het) ez.
Teljesen be van bizonyítva az evolúció(elmélet) -amit csak úgy mellékesen marhára nem szoktak így nevezni, de mindegy-,
a relativitáselmélet, a kvantumelmélet stb.
Az elmélet bizonyított hipotézist jelöl.
,,Egyet szögezzünk le. Az evolúció NINCSEN BEBIZONYÍTVA!"
Nem szögezzük le! Tanulj, hogy okosabb legyél:
https://www.youtube.com/watch?v=QNgUJ3JVQHc&ab_channel=T%C3%..
Egy dolgot hozzátennék, a tudományban nincs olyan, hogy teljesen be van bizonyítva. Csak olyan van, hogy eléggé bizonyított, hogy közelfogadott legyen, de továbbra is megy a kutatás, hátha mégis téves vagy legalábbis még csiszolható.
Itt finom fokozatok vannak elfogadottságban is.
Minél több próbálkozás cáfolatra, kiegészítésre hiúsul meg és csak gyűlnek a mellette szóló bizonyítékok, annál inkább lesz biztos, stabil tudás és egyre kevésbé próbálkoznak a megreformálásával, mert egyre kisebb esélye van, hogy van egyáltalán mit reformálni. Mondhatni végtelenségig csak "konvergál" a teljes bizonyítottsághoz.
Ez is azt mutatja, hogy a tudomány nem dogmatikus.
Mindig hajlandó kétségbe vonni és felülvizsgálni saját magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!