Miert tagadjak meg minding ennyien az evoluciot?
#7 , pontosam a,hogy #8-as írta, az elmúlt 1-2 év bebizonyította, hogy még most is csak azt fogadják el az emberek, amit tapasztalnak. Még akkor is, ha rosszul értelmezik, mert nincs hozzá elég tudásuk stb..
Másrészt a faj fogalma is bekever szerintem..
10 vagyok.
Mint már írták is, a legnagyobb probléma e tekintetben is a tudatlanság. Ha azt sem értik az evolúcióról, amit középiskolában elmondanak, azaz a full alapokat, akkor már gondban vagyunk...
Én keresztényként egyébként beszéltem több "evolúciótagadó" társammal is, és volt, akit sikerült meggyőznöm az egész elmagyarázása, majd a bizonyítékok felmutatása után. Tehát nem reménytelen:)
Úgy, hogy sok mindent nem kell, mert nem lehet szó szerint értelmezni.
Nem hiszek az evolúcióban, én tudom, hogy igaz.
#13: A Bibliában nagyon sok mindent lehet belemagyarázni, sok mindent sokféleképpen lehet értelmezni és ami a legfontosabb, rengeteg dolgot nem kéne szó szerint venni.
Nem tudományos disszertáció.
Nem történelemkönyv.
Nem használati utasítás.
Nem kéne ilyen célra használni és utána reklamálni az eltéréseken.
Na de ha tudod, hogy igaz az evolúció, akkor hogy hihetsz a Bibliában, amely akkor hazudik, amikor azt írja, hogy Isten mindent készre teremtett?
Az a nyögvenyelős felfogás, hogy egyes részletek jelképesek a Bibliában, - mégpedig pont azok a részek válnak azzá, amiről a tudomány bebizonyítja, hogy hazugság - tarthatatlan, mert önkényes. Mi lesz a következő dolog, ami jelképessé válik?
Például a lélek fogalma?
Jelképes lélek, ez már igen, kezd közeledni a vallás a valósághoz.
Ott van ugye Ádám és Éva, ha viszont evolúció van, akkor sem ők nem léteztek, hanem csak jelképesek, sem az utódaik, Káin, meg az áldozata, sem az egész leszármazási vonal a Matuzsálemmel egyetemben, ők is mind jelképesek.
Na és jelképes a bűnbeesés, mert nem létező teremtett emberpárt aligha lehet kiűzni az Édenből, ami valószínűleg szintén csak egy szép jelkép, egy jelképesen engedetlen almaevésért de akkor a megváltás is teljesen felesleges, akarom mondani jelképes, így persze a Megváltó alakja is jelképessé változik.
Vannak még más jelképek is a kereszténységben, a kereszt, a keresztelés szerintem az, meg a feloldozás és talán a Pokol és a Mennyország is jelképes, meg az utolsó ítélet.
Jelképesen lett szétválasztva a tenger, jelképesen támadt fel a hulla, jelképesek a próféciák, jelképes az összes csoda.
Ennyi jelkép után nincs is más hátra, mint hogy Isten is egy jelképpé avanzsáljon, a szentlélekkel egyetemben, ahogy a Jézus Krisztus is az, mert vallójában csak egy vallásreformátor volt a Zsidó népből, ha élt egyáltalán és nem csupán egy jelkép a személye, ahogyan a megszületése is egy szűzies jelkép, meg a halála és a feltámadása is az, továbbá jelképes a jelképes Mennybe való menetele.
Nem azt írja hogy 6000 éve jött létre a világ hanem azt hogy ennyi ideje él ember a Földön
Amúgy meg szerintem az nem magyarázat semmire hogy vannak/voltak hasonló fajok amikre aztán rámondják hogy ez ebből lett. Ilyet én is tudok.
A legtöbb lelet nem egész csontváz hanem csak csont maradványok. Fogak, fél koponya, ilyesmik. Majd ezek alapján összedobnak valamit.
Kb mintha kiborítanék egy nagy adak legót és elkezdeném összerakni úgy hogy hiányoznak részek.
A csalásokról meg már nem is beszélek. Na meg a tévedésekről amikor utólag kiderült hogy nem is több millió éves leletet találtak hanem csak valami nemrég meghalt állatnak egy részét.
Amúgy Isten létét nem lehet megcáfolni. Nincs rá döntő bizonyíték. És bizonyítani sem lehet.
Isten létéről felesleges vitázni.
Egyet szögezzünk le. Az evolúció NINCSEN BEBIZONYÍTVA! Az hogy te annak véled, még nem lesz az. Amíg valami nincsen bizonyítva addig nem kell hinni benne
Látsz egy fajt és szerinted az evolúcióval lett az, de bizonyítani nem tudod. Lehet hogy másképp lett olyan, pl valakik olyanra írták a genetikáját. Legyen az Isten, idegenek, az MI vagy bármi amit nem ismerünk. Nem csak az evolúcióval jött olyanná létre a faj.
Az evolúció szerint kellenének lenni átmeneti fajoknak is. Ismersz egyet is? Tudsz egy fajt is mondani, ami most megy át egy másikba? Nem.
"Nem azt írja hogy 6000 éve jött létre a világ hanem azt hogy ennyi ideje él ember a Földön"
Hát ha a teremtéstörténet igaz lenne, az a pár nap difi már nem számít. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!