A türk-mongoloid turáni sztyeppei nomád népeknek, vagy a fekete-afrikai dzsungelek törzseinek "köszönhet" többet az emberiség technikai vagy tudományos téren?

Figyelt kérdés
Mert igazából nagyon nehéz ezt eldönteni az ismeretek birtokában.

nov. 22. 12:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/130 TappancsMancs ***** válasza:
A Malta Buret nadrágok már nadrágok és nem a mai cipzáras nadrágokat kell keresni benne. Amúgy az ilyen közlések túl fennhéjázóak egy érdemleges társalgáshoz képest.
nov. 24. 11:57
 32/130 A kérdező kommentje:

Dehogy találták fel a nadrágot a turko-mongoloid turáni nomádok!

A nadrág harci öltözék volt mind keleten, mind nyugaton. Tehát nem napi viselet, nem a hétköznapi élet része!

Olvass:

[link]

Ókori görög harcos a vázán NADRÁGBAN: Kép: [link]

Ókori germán nadrág: [link]

Az ősi kelta gallok már az ókorban is nadrágot hordtak, olvass: [link]

Tehát semmi köze a nadrágoknak a turko-mongoloid turáni népekhez.

nov. 24. 14:57
 33/130 anonim ***** válasza:
100%

#32 “Tehát nem harci öltözet volt, hanem a hétköznapi élet része”

Tényleg? Elárulok egy hatalmas titkot: A lovasnomádok is éltek hétköznapi életet. Nem lenne meglepő, ha legközelebb azzal a többször cáfolt, nomád lejárató hülyeséggel jönnél, hogy pl: a magyarok embervért ittak a kalandozások alatt.

“Olvass:

[link]

Ókori görög harcos a vázán NADRÁGBAN: Kép: [link]

Ókori germán nadrág: [link]

Az ősi kelta gallok már az ókorban is nadrágot hordtak, olvass: [link]

Igen, ha elolvastad volna az előbbi linkemet, láthattad volna, hogy bizony a lovasnomád népektől vették át a görögök az ókorban a nadrágot.

Hiába illetsz a privát “leveleidben” alpári jelzőkkel, a tények ellened szólnak.

nov. 24. 15:11
 34/130 A kérdező kommentje:

Már az idézetet is meghamisítod? Mire jó a sok hazudozás?

Ezt írtam #32-ben:

"A nadrág harci öltözék volt mind keleten, mind nyugaton. Tehát nem napi viselet, nem a hétköznapi élet része!"

Így idéztél a #33-ban:

“Tehát nem harci öltözet volt, hanem a hétköznapi élet része”

nov. 24. 15:25
 35/130 anonim ***** válasza:
#34 Megkövetlek kérdező, túl gyorsan futottam át felette.
nov. 24. 15:27
 36/130 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül semmi érvet nem hoztál fel az ellen ami állítottam a nadrág eredetéről.
nov. 24. 15:28
 37/130 A kérdező kommentje:

Én azt állítottam, hogy az ősi kelta gallok és ógermánok viseltek nadrágokat. Néha az ógörögök is, ahogy pár művészeti alkotásuk bizonyítja.

Csak a Római Birodalomban volt tiltott a nadrág viselete a Kr.u. 4.századig.

nov. 24. 15:35
 38/130 anonim ***** válasza:
91%

A wikipédia szerint a lovasnomádoktól vették át a nadrágot a görögök:

“Trousers enter recorded history in the sixth century BC, on the rock carvings and artworks of Persepolis,[10][self-published source?] and with the appearance of horse-riding Eurasian nomads in Greek ethnography.“

Ezt később lassan átvették rómaiak:

“Republican Rome viewed the draped clothing of Greek and Minoan (Cretan) culture as an emblem of civilization and disdained trousers as the mark of barbarians.[19] As the Roman Empire expanded beyond the Mediterranean basin, however, the greater warmth provided by trousers led to their adoption.“

A germánok a keltáktól vették át:

“Um 750 v. Chr. übernahmen die Germanen von anderen Völkern, möglicherweise von den Kelten, die knöchellange Hose.”

Tehát a legrégebbi európai nadrág-átvétel a görögöknél történt a lovasnomád népekkel összefüggésben.

nov. 24. 15:45
 39/130 A kérdező kommentje:

Értem én hogy valami proli paraszt leszármazott vagy , így angolul sem tudsz és alacsony IQ-t örököltél. Na tanulj meg angolul, és rájössz hogy baromságot írtál.

Na tedd be szépen a római részt a Google fordítódba!

nov. 24. 15:53
 40/130 anonim ***** válasza:
#39 Semmi érv, csak személyeskedés?
nov. 24. 15:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!