A türk-mongoloid turáni sztyeppei nomád népeknek, vagy a fekete-afrikai dzsungelek törzseinek "köszönhet" többet az emberiség technikai vagy tudományos téren?
Dehogy találták fel a nadrágot a turko-mongoloid turáni nomádok!
A nadrág harci öltözék volt mind keleten, mind nyugaton. Tehát nem napi viselet, nem a hétköznapi élet része!
Olvass:
Ókori görög harcos a vázán NADRÁGBAN: Kép: [link]
Ókori germán nadrág: [link]
Az ősi kelta gallok már az ókorban is nadrágot hordtak, olvass: [link]
Tehát semmi köze a nadrágoknak a turko-mongoloid turáni népekhez.
#32 “Tehát nem harci öltözet volt, hanem a hétköznapi élet része”
Tényleg? Elárulok egy hatalmas titkot: A lovasnomádok is éltek hétköznapi életet. Nem lenne meglepő, ha legközelebb azzal a többször cáfolt, nomád lejárató hülyeséggel jönnél, hogy pl: a magyarok embervért ittak a kalandozások alatt.
“Olvass:
Ókori görög harcos a vázán NADRÁGBAN: Kép: [link]
Ókori germán nadrág: [link]
Az ősi kelta gallok már az ókorban is nadrágot hordtak, olvass: [link]
Igen, ha elolvastad volna az előbbi linkemet, láthattad volna, hogy bizony a lovasnomád népektől vették át a görögök az ókorban a nadrágot.
Hiába illetsz a privát “leveleidben” alpári jelzőkkel, a tények ellened szólnak.
Már az idézetet is meghamisítod? Mire jó a sok hazudozás?
Ezt írtam #32-ben:
"A nadrág harci öltözék volt mind keleten, mind nyugaton. Tehát nem napi viselet, nem a hétköznapi élet része!"
Így idéztél a #33-ban:
“Tehát nem harci öltözet volt, hanem a hétköznapi élet része”
Én azt állítottam, hogy az ősi kelta gallok és ógermánok viseltek nadrágokat. Néha az ógörögök is, ahogy pár művészeti alkotásuk bizonyítja.
Csak a Római Birodalomban volt tiltott a nadrág viselete a Kr.u. 4.századig.
A wikipédia szerint a lovasnomádoktól vették át a nadrágot a görögök:
“Trousers enter recorded history in the sixth century BC, on the rock carvings and artworks of Persepolis,[10][self-published source?] and with the appearance of horse-riding Eurasian nomads in Greek ethnography.“
Ezt később lassan átvették rómaiak:
“Republican Rome viewed the draped clothing of Greek and Minoan (Cretan) culture as an emblem of civilization and disdained trousers as the mark of barbarians.[19] As the Roman Empire expanded beyond the Mediterranean basin, however, the greater warmth provided by trousers led to their adoption.“
A germánok a keltáktól vették át:
“Um 750 v. Chr. übernahmen die Germanen von anderen Völkern, möglicherweise von den Kelten, die knöchellange Hose.”
Tehát a legrégebbi európai nadrág-átvétel a görögöknél történt a lovasnomád népekkel összefüggésben.
Értem én hogy valami proli paraszt leszármazott vagy , így angolul sem tudsz és alacsony IQ-t örököltél. Na tanulj meg angolul, és rájössz hogy baromságot írtál.
Na tedd be szépen a római részt a Google fordítódba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!