A türk-mongoloid turáni sztyeppei nomád népeknek, vagy a fekete-afrikai dzsungelek törzseinek "köszönhet" többet az emberiség technikai vagy tudományos téren?

Figyelt kérdés
Mert igazából nagyon nehéz ezt eldönteni az ismeretek birtokában.

nov. 22. 12:34
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/130 anonim ***** válasza:

#60 A török népek az őshazájukban Kr.e.2200-ig maradtak.

Kr.e.2200-ban nem létezett sem a Római, sem a görög, sem a kínai civilizáció. Úgyhogy valamit nagyon benéztél.

“Around 2,200 BC, the (agricultural) ancestors of the Turkic peoples probably migrated westwards into Mongolia“

nov. 24. 19:07
 62/130 A kérdező kommentje:

Csakhogy a lótartás kialakulása terjedése ezt pár ezer évvel megelőzte. Tehát a vita szempontjából megint logikai bukfencbe mentél bele ezzel.

A bantuk is eljutottak a mezőgazdaság egy primitív szintjére.

nov. 24. 19:15
 63/130 A kérdező kommentje:

Na de ne terelj kedves türk tudatú turáni Neo-Kunocska kisebbségi!

Sorold már nekem a turko-mongoloid népek hatalmas történelmi hozzájárulását találmányait, amik segítették az egyetemes emberi civilizáció technológia vagy tudományok fejlődését!

nov. 24. 19:17
 64/130 A kérdező kommentje:

Ezen a rövid 1 perces videón meghallgatható a türk népek találmányainak tudományainak hozzájárulása részletesen kifejtve.

[link]

nov. 24. 19:22
 65/130 anonim ***** válasza:
100%
A jurta ugy tudom, hogy az o talalmanyuk.
nov. 24. 19:24
 66/130 anonim ***** válasza:
100%

#62 Te meg hazudsz és ferdítesz.

Nem azt mondtam, hogy török népek háziasították a lovat. Azt mondtam, hogy a Közép-Ázsiai ismeretlen (talán jenyiszeji) nyelvű botaji kultúra.

De, örömmel látom, hogy az évszámok terén is tökéletes analfabéta vagy.

nov. 24. 19:25
 67/130 A kérdező kommentje:

Kedves turanisa vallású barátom! Valahogy Botaji kultúra nem passzol a te türk kunsgi őseihez. Off-topicról beszélsz ITT.

Másrészt mint említettem valószínűtlen hogy ezek az őskori elszigetelt esetek (Botai kutúra lovai) befolyásolták a lovaglás elterjedését, egyrészt a többi korai lovaskultúrához képest több ezer éves kronológiai szakadék van, másrészt a lovaik genetikai távolsága a modern lovaktól hatalmas.

Mindez valószínűtlenné teszi, hogy szerepük lett volna az EMBERISÉG mértékében a lótartás elterjedésében.

Itt jön az áltudományos/áltörténelmi érvelésed:

1.

"Úgy véli, hogy ha valami akár még meg is történhetett (nincs kizárva megtörténte), akkor azt igaznak kell tekintenünk, különösen ha az megfelel az álláspontjának."

2. "Olyan valószínűtlen események következményeinek feltevése, amelyek akár "meg is történhettek" volna, ezáltal hallgatólagosan feltételezve, hogy automatikusan azok meg is történtek."

nov. 24. 19:31
 68/130 anonim ***** válasza:

Na jó befejeztem. Látom te vagy az aki érvelési hibákat ejtesz:

Folyamatosan személyeskedsz. Nincsnek kunsági őseim.

Hamis állításokat adsz a számba.

Sosem állítottam, hogy a botaji kultúra türk lenne.

És végezetül, egyetlen forrással sem tudtad cáfolni e kultúra elsőbbségét a hőn szeretett indoeurópai népeiddel szemben.

Az elején még azt mondtad, hogy a botaji kultúra indoeurópai. Ezután pofára estél és szalmabáb érvelési hibákkal kúsztál el eddig. Ezek után ne várd el tőlem, hogy vállon veregetve téged, igazságot adjak a tudománytalan zagyvaságaidnak.

Minden jót!

nov. 24. 20:39
 69/130 A kérdező kommentje:

"Hamis állításokat adsz a számba."

ÉS ezt pont te mondod, aki még direkt hamisan is idézett tőlem...

"Sosem állítottam, hogy a botaji kultúra türk lenne."

A botai kultúra idecitálása off-topic volt, ha elolvastad ennek a topicnak a címét, akkor világosan megérted miért nem lehet érvként használni itt.

[link]

"It is generally assumed that equids were domesticated 5,000 years ago but

Chapter 1: Equid Milk: Chemistry, Biochemistry and Processing

5 archaeologists believe man did not ride horses until 1,000 BC"

KR.e 1000 előtt férfiak nem lovagoltak, max. kocsit húztak a lovak. A korai háziasított lovak még túl kicsik voltak egy férfi súlyához.

nov. 24. 20:56
 70/130 anonim ***** válasza:

“ÉS ezt pont te mondod, aki még direkt hamisan is idézett tőlem...”

Igazolni kéne hogy direkt idéztem rosszul. Persze ezt nem tudod, ha nem vetted volna észre, mondtam, hogy véletlen volt.

“ A botai kultúra idecitálása off-topic volt, ha elolvastad ennek a topicnak a címét, akkor világosan megérted miért nem lehet érvként használni itt.“ Szóval elismered, hogy ezt egy szóval sem állítottam.

nov. 24. 21:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!