Tulajdonképpen miért ciki a finn-ugor-rokonság?
41/60 anonim ***** válasza:
"a nyelvészet egy pejoratív hang, bullshit, csak az tud olyat makogni, hogy a magyar fingár nyelv. "
Aki kizárólag érzelmi alapon gondolkodik valamiről, annál buknak a racionális érvek. Ha neki nem szimpi a finnugor nyelvrokonság, mert ő
-----------------
Nem rakod, hog anat írtam lenet a nyelvrokonságról. Németl ott vahn Humboldt? Nem vagy arra ernya, hogy olvasd?
Racionális: ra és re gyökből, rend is ebbl, a germán rakjan, a rak is, és sok más. A Rend, ráció démonja Scott őrmester.
Én nem gondolkodom, hanme rakandom.
Beszarás, hogy épp az olyan irracionális makog ilyet, ahogy ő! A fingirzmus irracionális, ahogy az új-ónemmagyar nyelv is.
hogy a finnugor elmélet egy nyelvrokonítási elmélet, nem népek rokonságáról s
------------------------
Finnugor elmélet nincs, csak annak ahé nem beszéli a magyart. A vér és a nyelv az egy, de nálad lehet nem, így nyomod a fingrizmust.
----------------------
a nyest.hu cikkeit, ott Ezt az oldalt tényleges nyelvészek szerkesztik.
Nyelvész? Az egy pejoratív hang, az ahének nincs dolga a nyelvvel, hisz az Kirgen a primitívjé. A libcsi ideológia hét basztat? A nyest nem több, ahogy az.
külföldit két hónapos nyelvtanfolyam után jobban meg lehet érteni, mint téged..
-----------------
1. Nem föld, az magyartalan, ha az indgormán pe gyökből ered, úgy feld, fold, de feld az bizta.
2. Tan hangot nem rakom, csak a dun gyököt.
3. Ahogy írtam nincs ér gyök, csak er és ár, magyarul a verstehen a rakni.
Bocs a nemnyelvedet, a nem magyarodat nem lehet beszélni, az új-ónemmagyar.
Régen azt mondták, hogy a Habsburgok találták ki, hogy a magyarokat megalázzák és ne lehessen európainak mondani őket. Mostmeg az a verzió van, hogy azért találta ki valaki ezt, hogy a finnek álltal legyünk európaiak :D Ezeknek annyira fáj, hogy minden marhaságot kitalálnak.
Érzelmi alapon nézi az, aki ellenzi. Nyilvánvaló hogy genetikailag már nagyon-nagyon rég nincs köztünk kapcsolat, de ez nem változtat azon, hogy a nyelvünk ugyan onnan ered, ahonnan a finneké, észteké, nyenyeceké és a többi uráli népé.
Ezt 1000-szer elmondhatod ezeknek az embereknek, nem fogja őket érdekelni. Még mindig elhiszik, hogy máshol nem tanítják, hogy a magyar finnugor nyelv lenne, csak nálunk miközben pár másodperces google kereséssel meglehet lelni, hogy valójában még mindig oda tartozik a magyar nyelv, világszerte mindenhol elfogadják, tényként kezelik és nincs vita erről.
Mondjuk az sem ártana, ha ezek az emberek megtanulnának angolul. Magyarul bármilyen történelmi, nyelvi, kultúrális témában kutakodsz a neten ami a magyarsággal kapcsolatos, az Ancient Aliens áltudományos sorozat elbújhat amögött.
Régen kíváncsiságból én is nézegettem ezeket az alternatív elméleteket, csak azzal a különbséggel, hogy arra is rákerestem, hogy a finneknél is vannak e ilyenek. És az az érdekes, hogy náluk is vannak alternatív elméletek a finnugor nyelvek eredetéről ám ők a magyart is beleveszik és az alternatív elméleteik szerint a finnugor nyelvek rokonok a japán, kóreai, hun, sőt az ősi sumér nyelvvel is.
A magyar konteósok pont ezeket a nyelveket tartják rokonnak és nem a finnt.
Kicsit vicces azért, hogy a konteósaink próbálják a finnektől eltávolítani magunkat, de fogalmuk sincs róla h a finn konteósok is ugyan azokat tartják rokon nyelveknek, talán rokon népeknek, akiket a mieink.
Megvizsgáltam, a Kánaán és a Mezopotámiai istenek neveit, és megkell mondani. Hogy Magyarul vannak!
Baal Hadu
Baal jelentése Úr
Hadu egy háborúr isten
BaalHadu = HadÚr
67/68 anonim ***** válasza:
76%
Érzelmi alapon nézi az, aki ellenzi.
--------------------
Nincs olyan hang, hogy érzelem, csak er és ár gyök vahn, az ér egy fiatal kukra(korcs) flektáló hang. Mondjuk most emotion, de az emotion egy a rend-vell, bizonyos faljoknál, ahogy a magyarnál a germanoidnál.
Az emotion a rendből, a rációból ered, ahol ered. De nem rakom, hogy anat is akarsz mondani.
Úgy nálad vahn a rossz emotion, nálad nem rend-ből, rációból ered a fingrizmus, hanem rossz, emotionból, mondjuk ressentimentből, ez egy jó hang. Ressentimentből ered nálad a fingrizmus.
És te beszélsz?
--------------------
a nyelvünk ugyan onnan ered, ahonnan a finneké,
Lehet, hogy a tijéd, de nem a magyar, ana indgoermán és germán nyelv. A magyarnak nincs dolga a finn nyelvvel, csak ha fingatták a ressentiment értelmetlenségiek, ahogy te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!