Tulajdonképpen miért ciki a finn-ugor-rokonság?
49: Ja, hogy te szeretsz csak úgy dolgokat leírni egy kérdéshez.
https://www.youtube.com/watch?v=rZHRXB2o5tc
Akkor legközelebb a csirkepaprikás receptjét kérjük, mert az sem megy mindenkinek pedig hasznos.
"Szóval keleti nyelvet és nyelvi eredetet jelent. Remélem nem kavarodsz bele. :)"
De belekavarodtunk mert semmi értelme.
Ami hozzá tartozik vagy így vagy úgy. Receptet hol is írtam :)
Ha ezek nem mondtak neked újat akkor mi a gond?
Vagy az alapvető dolgokat nem lehet ideírni? Vagy mi is akkor...?
Nézd, lehet hogy valóban nagyon sz*rul fogalmazom meg. Tényleg lehet. De lehülyézési szándék az nincs benne.
Írj id egy idézetet tőlem a válasz számával, ami szerinted olyan lehülyézős. Alá meg mutasd meg hogyan lenne jobb azt írni szerinted, ami nem lehülyézős. Hátha tényleg az lenne a jobb szerintem is. Lehet. Nézzük meg, mutass egy átírást.
Meg kérdező, azért jelezheted, hogy neked volt-e valami hasznos belőle, vagy pontosított valamit, amit ismertél, vagy ilyenek.
Nekem kicsit úgy tűnik összevissza értelmezed, talán nem is akarod másképpen. Úgy tűnik legalábbis.
A "Remélem így tényleg érthető a téma alapja" először is nem neked szólt, hanem a kérdezőnek. Másik, hogy aki még a kérdést is pontatlanul írja, annak valóban lehet, hogy hasznos a több alap infó, a kiírásból következtethető. Logikus. Elvileg. De többször nem érdemes ezt leírni, mert nem látok hajlandóságot a megértésre.
"...bullshitet nyomod keleti alapbevándorlásokról, meg keleti eredetről, keleti nyelvről (ez mit takar pontosan?"
A magyar elég ismerten keleti eredetű nép és már a kettős honfoglalásnál tartunk (ami ugye keletről érkezést jelent). A nyelv is keleti eredetű és pont erre utal az uráli nyelvcsalád amibe besorolják a magyar nyelvet is.
Őskorban és ókorban is több keleti populáció érkezett Európába. Most nem mutatok linket, ha érdekel nézz utána.
"amúgy azt hittük volna nyugati" Sajnos van még ilyen félreértés is a "finn" tag szó miatt. :) Bár nem feltételeztem.
Kérdező, hogy miért is írtam annyi alapdolgot... Ide teszem, hogy ne kelljen visszakeresni a tankönyvi idézetet, amit sajnos azért kellett beletenni a tankönyvbe, mert valóban ekkora félreértések vannak.
Történelem 5 - általános iskola - 2016
"A biológusok megvizsgálták a honfoglaló magyarok csontvázait. Embertani kutatásaik eredménye szerint honfoglaló őseink a Kelet-Európában élő népekhez hasonlítottak, és nem az északon élő finnekhez."
" ... és nem az északon élő finnekhez."
Ezért volt talán jobb ilyeneket is írni. Mert tényleg ilyen félreértések is keringenek. Sajnos. Ha neked nem új akkor passz, akkor oké, de nem alaptalanul írtam tök általánosságokat is.
57/58 TappancsMancs ***** válasza:
A magyar elég ismerten keleti eredetű nép és már a kettős honfoglalásnál tartunk (ami ugye keletről érkezést jelent). A nyelv is keleti eredetű és pont erre utal az uráli nyelvcsalád amibe besorolják a magyar nyelvet is.
----------------------
A kelet hangot kérem dúrgerni, nem törölni, olyan nincs. A kelet egy jövevényhang, litván keltiu.
A magyar arra, östlich, a volgától, sohase volt. Se a nép, se a nyelv nem östlich. Te beszéleed a magyar nyelvet? Ez a nyelv indgoermán és germán.
Uráli nyelvcsalád? He? A magyar nyelv indgoermán.
41/59 anonim ***** válasza:
"a nyelvészet egy pejoratív hang, bullshit, csak az tud olyat makogni, hogy a magyar fingár nyelv. "
Aki kizárólag érzelmi alapon gondolkodik valamiről, annál buknak a racionális érvek. Ha neki nem szimpi a finnugor nyelvrokonság,
-------------------------
Te jól vahgy? Rakod-e hogy hének mondasz ilyet? Érzelem hang nincs, csak er és ár gyök vahn. Az emotion és a ráció az egy, a germanoidnál.
Én nem gondolkodom, azt csak a libcsi teszja, én rakandom, anat te nem teszel. Hé a fene mondta, hogy sumér? Én nem. Nem arról vah a beszéd, hogy nem szimpi, hanem arról, higy nem az, így basz fel, vagyis árt.
Racionális? Én vahgyom a racionális, nem a fingrizmus. Érv hang nincs, nincs ér, csak er és ár gyök vahn.
Te makogsz, hülyeséget. Nem hallod, hogy én anat beszélem, regyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!