A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
Viszont a végére eljött az idő, hogy megdicsérjem a Kérdezőt!
:)
Most először az érvei logikusak. Elismerem. Persze mondhatnám, hogy ezt úgy is lehetne érteni...
De nem mondom, mert ha a szó szerint értést akarjuk elérni minél jobban a Biblia alapján, akkor ez a "szaporodás utólag" parancs, tényleg azt sugallja, hogy kezdetben sokat teremtett egyben egyszerre, és a teremtett dolgok csak ezután kezdtek bele az önálló szaporodásba.
Ezt én egyelőre (nagy hirtelenjében) helytálló riposztnak tartom.
"És teremté Isten a nagy vízi állatokat, és mindazokat a csúszó-mászó állatokat, a melyek nyüzsögnek a vizekben az ő NEMÖK SZERINT"
Ez lényegtelen. Ma is fajokra osztjuk az élővilágra való rátekintésünket. Így is beszélünk még az evolúció működése tükrében is az élővilágról. Rengetegszer írjuk nagyléptékű felsorolásokkor ugyanúgy, hogy ez a faj ekkor meg akkor jelent meg... stb.
"Viszont Én a bibliai teremtéstörténetet fogadom el ettől még."
Ezt a mondatodat a fogadásból kifelejtettem. Ejnye... :)
Remek, hogy hiszel benne, csak kár, hogy a mai napig nem tudtuk meg tőled, hogy melyikben a kettő közül. Vagy hogy mosod össze a kettőt eggyé (mert az továbbra is lehetetlenség a rengeteg sorolt egyéb ok miatt). Tőled eddig csak a saját teremtéstörténetedről tudhattunk meg valamit, vagyis a harmadikról (most volt az első eset, hogy tényleg a bibliaival foglalkoztál, és ezzel az egy jó riposztoddal max. csak halványítottál az eddig felsorolt problémák okozta sűrű fellegek komor sötétjén, így csaknem ugyanolyan messze vagy a felhőoszlatástól, mint az elején).
29. És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül. (CSUPÁN HÚST NEM EHETTEK!)
Fogd már fel, hogy nem kell az evolúció működéséhez a húsevés. Az teljesen más dolog, hogy minden fosszilis lelet és az egyebek is arra utalnak, hogy volt húsevés, amióta csak van hús a Földön.
De ezek történelmi nyomok. Teljesen lényegtelen, hogy a húsevést ki/mi hozta létre, akkor is a történelmi nyomok léteznek.
Mint említettem, igen valószínű, hogy a kezdeti életek evolválásakor a mai értelemben vett ragadozás és "modern" halálprogram sem létezett (kevés élet sok fogyasztható szerves és spontán keletkező szerves anyag).
A ragadozás evolúciós kialakulása nagyon költséges dolog, mert erőssé kell válni, erősebbé, mint a többiek. Ilyenre egy esetben lehet csak szükség, ha már nincs mást mit enni, mint a többieket.
Azt azért nem gondoltam, hogy az evolúció=halál és ragadozás téziseddel már rögtön előjössz megint...
Arra hogy ennyire hülye legyél - merem állítani -, hogy senki nem fogadott volna... így te nyertél. Ha létezik rangsor az ostobák között, akkor vitted a pálmát...
:(
Magamtól: "kevés élet sok fogyasztható szerves és spontán keletkező szerves anyag"
Pontosabban: kevés élet sok fogyasztható szervetlen és spontán keletkező szerves anyag
Gabriel: "Na tessék, kérdező, még Cerevisiae játékát is el akarod rontani így a végére?"
Egy megjegyzést tett a játékom meghírdetése után, és máris (sajnos!) nem tette tönkre a játékomat.
Az evolúció=halál;ragadozás;húsevés pontnál arra tippeltem, hogy 20 oldal után fog visszajönni ennek a tételnek a megismétlésével, de rögtön ugyanazon az oldalon visszajött ezzel, ahol megkértem, hogy ne tegye ezt indoklás nélkül.
Vagyis 1 oldal se kellett neki a mantrához. Gondoltad volna?
:)):
Nevessek? Sírjak?... Áhhh
"De nem mondom, mert ha a szó szerint értést akarjuk elérni minél jobban a Biblia alapján, akkor ez a "szaporodás utólag" parancs, tényleg azt sugallja, hogy kezdetben sokat teremtett egyben egyszerre, és a teremtett dolgok csak ezután kezdtek bele az önálló szaporodásba. "- végre valaki érti hogy miről beszélek Gabriel.Tailor-nak. (ment a pont)
Nyílván egy történetet általában szószerint, vagy a szavak ELSŐDLEGES JELENTÉSE szerint értelmezünk. Meg ha még figyelembe vesszük a többi igerészt a bibliában (miket vallot és mondott Pál, Péter, Jézus, Jakab, Zsoltáros) akkor még jobban erősíti a 6x24 órás teremtést valóságát. Tehát hogy nagyvalószínű hogy 6x24 órának kell értelmezni. (Ez a tesita evolúció ellen szól első sorban.)
#1140-ben benne van a végleges válasz Gabrielnek. De már előtte sok válasz volt. (német fickó..stb.)
Tehát vagy evolúció..stb (mert ugye több mindenről [kozmológia, abiogenesis..stb.] van szó. Ezt már felfogtam.) vagy bibliai teremtés.
Mondjuk az is igaz hogy húsevés nélkül is lezajlódhat egy evolúció (erre kevés a valószínűség a bibliai teremtés alapján [#1140], de a tudomány is lehetségelennek tartja a leletek miatt.), csak érdekes lenne (linkelt valaki erről videót, ilyen rajzfilmet amiben Ádám ha nem evett volna a fáról akkor mi lett volna..stb) 300 millió év alatt mennyi egyed lenne? Azért 300 mert most a prokariótákat, eukariótákat meg ilyeneket ne vegyük figyelembe teistaként, ha a növény pusztulása nem halál a bibliai értelemben.
AZÉRT írtam a igevers mellé hogy csupán húst nem ehettek, mert az Ézsaiás 11,7-9-ben sem fognak enni húst (Pl.: az oroszlán legelni fog) az élőlények [#1096].
Na már tényleg akkor sziasztok!
Helló, kérdező! Sajnos ebből a buliból kimaradtam, de a másik két kérdésedre válaszoltam legalább. Azért csak hozzájárulok egy válasszal ehhez a kérdéshez is, legyen meg az 1150.
5 nap alatt ennyi válasz nem rekord egyébként? Mert láttam már olyan kérdést, ahol ennél több válasz is volt, de ott vagy 2 évig ment a vita...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!