A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )
Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)
PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".
"ha igaz amit írsz ceravisiae hogy a csimpánzok hasonlítanak az ősemberre akkor miért csak most? az elmúlt hatmillió évben akkor mit csináltak?"
Mi az hogy igaz? Láthattad a saját szemeddel a videón. Nem? Meg se nézted?
Miért gondolod, hogy bármit kellett volna csinálniuk? Gondolom te is meg vagy győződve arról, hogy mindenképpen fejlődni kell, és arról is meg vagy győződve, hogy a fejlődés alatt azt kell érteni, hogy mindenképpen emberré kell válni. Ezen az alapon az őserdő összes lényének, sőt a világ minden lényének már emberré kellett volna válni? Vagy hogy képzeled? Már nem lenne szabad baktériumoknak lenni, és azoknak is mind embereknek kéne lenni?
Ha a technikai fejlődést vesszük analógiának, akkor miért vannak még mindig kőkorszaki szinten élő emberek? Igazság szerint az emberiség elsöprő többsége még csak magyarországi technikai fejlettségi szinten se él. Ezek mit csináltak eddig, szerinted? Vagy miért vannak segédmunkások, ha vannak atomfizikusok is? Miért nem mindenki atomfizikus?
Lehet, hogy lehetett volna a segédmunkás is atomfizikus (mert mondjuk lett volna hozzá véletlenségből esze), ha pl. olyan környezetbe születik, ahol a szülök elvárják tőle, hogy nagyon tanuljon. Vagy ha az ismerősei mind olyanok körülötte, hogy szégyellt volna lemaradni. Vagy ha olyan a társadalom, hogy nem lehet segédmunkásként megélni, és ha nem lesz atomfizikus, akkor éhen hal. Ösztönzés kell! A környezet változása a döntő abban, hogy hogy alakul majd az életed, és a környezet lesz az, ami megszabja a változásaid irányát. Ez az evolúcióra is igaz. Aligha kétséges, hogy pl. a környezetedben több a vallásos ember pl. mint az én környezetemben, így egészen más hatások is értek mind a kettőnket.
Kelet Afrika egészét 12 millió évvel ezelőtt sűrű őserdők borították, amihez alkalmazkodtak az embeszabásúak, és éltek, mint majom a fán. Nem volt túl sok gondjuk. Nem volt túl sok kihívás előttük, de legalábbis kevesebb, azokkal szemben, amit a kb. 20 millió évvel ezelőtt gyors változásokat okozó geológiai események okoztak. A vulkáni és egyéb vadabb geológiai események Közép- és Nyugat Afrikában is letették a névjegyüket, és űzni kezdték az ott élő majomszerű lényeket, akik csak úgy tudtak a gyorsan számukra rosszul változó környezetben fennmaradni, ha változnak és új dolgokat találnak ki. Közben Kelet-Afrikában rohamosan kezdett kiszáradni az őserdő (szintén egy geológiai esemény hatására - Nagy hasadékvölgy kialakulása), és elkezdett kialakulni a szavanna. Ez azzal járt, hogy mindenfelé csökkent az őserdők területe, ami krízishelyzetet teremtett. Íme, az ösztönzés.
Sokan, és egyre többen kiszorultak a szavannákra. A szavannásodás és egyéb folyamatok, valamint a további környezetváltások kényszerítettek minket emberszerűvé alakulni. Azok a majomszerűek, akik benn tudtak maradni az őserdőben, így értelemszerűen nem sokat változtak. Annyiban jártak rosszul, hogy az ember kialakulva olyan gyorsan elterjedt a világon, hogy nem hagy nekik már teret nemhogy az evolúciós változásra, de még a fennmaradásuk is veszélybe került.
"itt ahol van"
Na, ezért kellett volna még az elején áttenni, amikor már látni lehetett ezt. Az első oldal után.
Az igaz, hogy akkor nem lett volna ezer bejegyzés...
Az a gond, hogy ha idetéved Átlag Jóska (akiből sajnos nagyon szép számmal van itt) - az csak a vitát látja, érteni semmit nem ért belőle. Így aztán annak hisz, aki a rokonszenvesebb, egyszerűbb, harsányabb és izgalmasabb. Na, az meg nem te vagy, és nem is más, hanem a kérdező.
És az, hogy ez pont a TUDOMÁNY oldalon történik, az szerintem nagyon durva dolog, nem lenne szabad engedni.
"És az, hogy ez pont a TUDOMÁNY oldalon történik, az szerintem nagyon durva dolog, nem lenne szabad engedni."
És mit javasolsz? Ne válaszoljunk a hittérítésnek álcázott "kérdésekre"?
Hajlok rá, hogy igazad van... én be is fejeztem ezzel itt a működésem.
Nem, hanem együttesen kérni kellene, hogy tegyék át ezt a kérdést a helyére.
Idáig csak én kértem - meg is kaptam érte, hogy zavarom az oldal működését, hagyjam abba.
Ha többen kérjük, akkor talán elfogadják, hogy ennek tényleg nincs helye itt.
Nem csak az a gond, hogy a fele nem tudományos.
Az igazi baj az, hogy az IRÁNYÍTÁS nem tudományos. Amit te csináltál. Az egésznek a lényege nem tudományos.
Ezért nagyon nagy a kérdező felelőssége - amin a moderátorok tudnának csak javítani. Sajnos a rövid távú haszon az többet számít, ahogy a példa mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!