Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
 1091/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Ezek se nem növények, se nem állatok. Ezekből a valamikből lesznek majd növények és állatok."

Pontosabban ezek között vannak ilyenek, de ezek a még korábbi formáknak itt a kissé "modernebb" változatai... na.

2016. nov. 4. 13:40
 1092/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Kérdező: "De még erre PencroftTivald is rávilágított még régebben."

Írod ezt arra, hogy ő sem látja összeegyeztethetőnek a Bibliát az evolúcióval.

Remélem Pencroft nem sértődik meg, de ő ebben a kérdésben nem releváns. Nincs is ilyen összefésülési igyekezet benne.

Akik nem különösebben foglalkoznak azzal, hogy a Bibliát komparálja az evolúcióval, az csak annyit lát benne, hogy vannak egymásnak ellentmondó dolgok, meg tele van csodákkal, zöldséggel... hát persze, hogy nem összeegyeztethető vele.

A helyzet az, hogy az ilyen megfigyelők sem szó szerint értelmezik a Bibliát, mint ahogy te sem (ők csak nagy általánosságban néznek rá, te meg erősen szelektálva, pedig elutasítod az evolúciót, holott pont ugyanazt csinálod, mint az evolúció, vagyis a te elképzelésed alapján szelektálsz a Biblia szövegeiből, és csak azokat a részeket - mutációk, amik az egymásnak ellentmondó szövegekből adódik - terjeszted, szaporítod, ami az elképzeléseidbe belefér - magyarán az elképzelésed az evolválást irányító környezet, ami megszabja a szelektálás irányát). és ők is azt hiszik, hogy te szó szerint értelmezel, pedig még csak megközelítőleg se.

Bizony mondom néked, Gabriel.Tailor lenne itt az egyetlen igazán megfelelő ember a számodra ez ügyben, mert ő nemcsak a Bibliát, de az evolúciót is ismeri töviről-hegyire.

Én is az ő szellemében vizsgálom legújabban a Bibliát, csak hát én meg amatőr vagyok Bibliából, de azt tudom, hogy az első 8-9 oldalát már sokkal jobban ismerem mint te.

2016. nov. 4. 14:04
 1093/1223 anonim ***** válasza:
31%

Kedves Cerevisiae testvér,

# 1092

"Írod ezt arra, hogy ő sem látja összeegyeztethetőnek a Bibliát az evolúcióval." - Csak hogy a Kérdező kedvéért pontosítsunk: a 4db Teremtéstörténeti mesét (6nap,Éden,Özönvíz,Bábel) nem tartom összeegyeztethetőnek a természettudományos világképpel. Ennyi, s nem több.

"Remélem Pencroft nem sértődik meg, de ő ebben a kérdésben nem releváns. Nincs is ilyen összefésülési igyekezet benne." - Tökmindegy :). Megelégszem azzal, hogy a kreacionizmus és az ID természettudományos szempontból áltudományos tézisek. Ha valaki szeretné összefésülni a Bibliát és a természettudományos világképet (akár Gábriel testvér, akár Hugh Ross), lelkük rajta. Nincs kifogásom, míg nem jönnek ilyenekkel, hogy a dínókat a Sátán teremtette meg a Főd kb 6000 éves, és hogy a legfőbb érv az evolúció ellen Hitler. Mert akkor dühbe jövök! :D

"Én is az ő szellemében vizsgálom legújabban a Bibliát," - Talán egyszer nekem sem ártan nekikezdeni. De az már túl sok volna így szakdoga mellé :D.

2016. nov. 4. 15:30
 1094/1223 anonim ***** válasza:
91%
Jah, és azt meg se említsük, hogy Hovind. Komolyan. Azt a pasast annyiszor szedték már szét, hogy minden egyes sejtje különvált már a többitől...
2016. nov. 4. 15:31
 1095/1223 Cerevisiae ***** válasza:
91%

"Talán egyszer nekem sem ártan nekikezdeni."

Hát... én is csak azért veselkedtem neki, mert rohadtul idegesít, hogy mindenki azt állítja (nemcsak a kreacosok), hogy a kreacionizmus szó szerint értelmezi a Bibliát.

Hát hullára nem értelmezi szó szerint. Eleinte ezt csak egy két részletből láttam (ill. inkább emlékezetből), de ahogy jobban nekiduráltam magam a vizsgálatnak, magam is elcsodálkoztam azon, hogy mennyire is pofátlanul nem szó szerint értelmezi... :D

2016. nov. 4. 15:35
 1096/1223 A kérdező kommentje:

"A tehén és a medve legelni fog, kölykeik együtt hevernek, az oroszlán pedig szalmát eszik, mint az ökör.

A kisded a viperalyuknál játszadozik, és az alig elválasztott gyermek a mérgeskígyó lyuka felé nyújtogatja kezét.

Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szentségem hegyén, mert tele lesz a föld az ÚR ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja." (Ézsaiás 11, 7-9)

"És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jelenések 21,4)

Szerintem elég egyértelmű hogy a biblia Istene nem teremthetett evolúcióval. Ezt csak az nem ismeri el aki nem akarja elismerni (tudományos tények, vagy személyes okok miatt).

2016. nov. 4. 15:41
 1097/1223 anonim ***** válasza:
93%

Minden kérdésed alá külön bemásolod ugyanazt, hátha a hülyeséged máshol kevésbé tűnik hülyeségnek? Mégis miben reménykedsz?

Ézsaiás próféta pedig nem az Édenről beszélt, hanem a Mennyei királyságot jövendölte a feltámadás után. Szóval a teremtéshez semmi köze a leírásnak.

2016. nov. 4. 15:46
 1098/1223 Cerevisiae ***** válasza:
96%
Ez nem a jövő???
2016. nov. 4. 15:46
 1099/1223 A kérdező kommentje:

"Minden kérdésed alá külön bemásolod ugyanazt, hátha a hülyeséged máshol kevésbé tűnik hülyeségnek? Mégis miben reménykedsz?

Ézsaiás próféta pedig nem az Édenről beszélt, hanem a Mennyei királyságot jövendölte a feltámadás után. Szóval a teremtéshez semmi köze a leírásnak." - IGEN PONTOSAN, DE ITT AZ OROSZLÁN LEGEL!!! AKKOR A BŰNESET ELŐTT NEM VOLT HALÁL, MIVEL AKKOR IS CSAK NÖVÉNYEKET LEGELTEK, GYÜMÖLCSÖT ETTEK. TEHÁT A BIBLIA NEM ÍRJA HOGY EZ HALÁL LENNE. A JÖVŐBEN ISTEN AZT ÁLLÍTJA HELYRE AMIT ÁDÁM ELRONTOTT.

2016. nov. 4. 15:49
 1100/1223 A kérdező kommentje:
Egyébként Gábriel te a fél bibliát meghazudtolod. Mivel ha kiírnék 400 oldalnyi igét még arra is azt mondanád hogy semmi köze nincs a teremtéshez. :(
2016. nov. 4. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!