Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
 1071/1223 A kérdező kommentje:

#1063-ban levan írva teljesen érthetően hogy a bibliában leírt teremtés és a tudomány által közölt evolúció két ellentétes dolog. Ezt bárki megérti.

De itt van pl. 3Mózes 17,11-13-ig:

"11 Mert a testnek élete a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt néktek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért, mert a vér a benne levõ élet által szerez engesztelést.

12 Azért mondtam Izráel fiainak: Egy lélek se egyék vért közületek; a köztetek tartózkodó jövevény se egye meg a vért.

13 És ha valaki Izráel fiai közül, vagy a köztök tartózkodó jövevények közül vadászásban vadat vagy madarat fog, a mely megehetõ: ontsa ki annak vérét, és fedje be azt földdel."

Itt is látható hogy a biblia az ember, illetve az állatok halálát a bűn következményeként írja le. De még sok ige van a Páli levelekben is. Tehát nem értem az hogy Gábriel a két képet egyberakja ÉS azt állítja hogy ez bibliai alapokon nyugszik. De még erre PencroftTivald is rávilágított még régebben. Meg sokan értik hogy a kettő más. (És egy idő múlva ateizmus a vége, egy illető ezt le is írta, mivel egy ideig Ő is ezt a teista evolúciót vallotta, csak ma már csak evolúciót vall.)

2016. nov. 4. 10:00
 1072/1223 anonim ***** válasza:
100%

Bizony.

És - mivel azt már a pápa is látja, hogy a tudományos álláspont igaz, ezért találták ki az evolúciónak a teista változatát. Amihez egy kicsit változtatni kellett a Biblián, már de nem ez az első változtatás, túl fogják élni. Így viszont fönn lehet tartani a hitet még az értelmes emberek között is.

Néhány nemzedék után már nem az evolúció lesz a vita, addigra azt minden ép elméjű hívő elfogadja majd - akkor majd lesz valami más, amit az akkori tudomány megcáfol majd a Bibliából.

2016. nov. 4. 10:04
 1073/1223 A kérdező kommentje:
Pl.: Már pusztán a 6 napos teremtésnél látszik hogy nem evolúcióról van szó. (Pl.: Isten előbb teremti a növényeket és UTÁNA a Napot. Vagy hogy Isten előbb teremti a madarakat, és UTÁNA a szárazföldi állatokat.) Már a biblia ELSŐ oldalán látszik hogy nem evolúcióról van szó.
2016. nov. 4. 10:13
 1074/1223 anonim ***** válasza:
95%

Nem, hanem az látszik, hogy az íróknak halvány fogalmuk is alig volt az élővilág kialakulásáról.

Mondjuk ez AKKOR még tényleg nem volt annyira fontos.

A Biblia pedig nekik készült, nem annyira a mai embernek. Az más kérdés, hogy sok mai ember annyira hülye, hogy minden áron SZÓ SZERINT akarja értelmezni. Nem lehet.

2016. nov. 4. 10:17
 1075/1223 A kérdező kommentje:
Ez Isten teremtéstörténete, minden korban értelmezhető szó elsődleges jelentésével. Aki h*lye és keveri a hamissággal az így járt. Vagy az evolúció, vagy a teremtés. Ebből is adódik hogy Isten nem évmilliók alatt teremtett.
2016. nov. 4. 10:28
 1076/1223 A kérdező kommentje:
Zsidók 9:22 És csaknem minden vérrel tisztíttatik meg a törvény szerint, és vérontás nélkül nincsen bűnbocsánat.
2016. nov. 4. 10:30
 1077/1223 anonim ***** válasza:
91%

"Aki h*lye és keveri a hamissággal"

Az TE vagy.

Nem tudom, feltűnt-e, de ez a teremtéstörténet ellentmond szinte minden természettudománynak (véletlenül pont az evolúciónak nem - és most az evolúcióról beszélünk, nem az evolúció történetéről). De pl. a Nap létezett előbb, és csak utána a Föld. A Föld függ a Naptól és nem fordítva. Stb.

2016. nov. 4. 10:39
 1078/1223 anonim ***** válasza:
94%

"És csaknem minden vérrel tisztíttatik meg a törvény szerint, és vérontás nélkül nincsen bűnbocsánat."

A kérdező folyamatosan a Bibliából idéz, mintha az megdönthetetlen bizonyíték lenne.

MIT KERES EZ A KÉRDÉS MÉG MINDIG A TUDOMÁNYOKBAN???

2016. nov. 4. 10:40
 1079/1223 A kérdező kommentje:
De az evolúciónak is ellent mond a teremtés történet. Mivel tudtommal az evolúció szerint előbb voltak szárazföldi állatok, és utána repülő madarak.- Nem?
2016. nov. 4. 10:44
 1080/1223 anonim ***** válasza:
95%

Kedves 1078!

A kérdés tudományos, a Kérdező érvei teologisták. Így a kérdésnek itt a helye. De én a részemről már alaposan visszaadtam a kölcsönt :D.:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2016. nov. 4. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!