Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Regényírás? Ti írtok regényt?

Regényírás? Ti írtok regényt?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok a regényírásról, és ti írtok? mit szerettek írni: fantasy, romantica stb.. Másoljatok be részleteket írásaitokbaól, hogy segítsünk egyamásnak.
2009. okt. 14. 18:15
 81/104 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ilynen sokan írtok és, hogy ilyen sok ötletetek van!!! :)

16:18

A második részletedet nem sikerült még elolvasnom, de a lovagoshoz adnék pár tippet!

Először is figyelj a helyesírásra, nagyon zavaró, ha sok a hiba! Másodszor pedig mellőzd az a- névelőt a nevek előtt. pl: "...de A Serena megkérte nevelőjét...", így sokkal jobb: De Serena megkérte a nevelőjét, hogy... vagy "... inkább a Port Rianba indult..." ide sem kell az a-. Figyelj oda, hogy ne legyen szóismétlés, ne legyen zavaros. Valamint túl sokat használod a De-t a mondat elején, arra figyelj, hogy kötőszókkal (de, hogy) nem kezdünk mondatot, vagy nagyon ritkán.

Itt van pl ez is:" De a lány nem ment utánuk, inkább a Port Rianba indult, hogy teljesítse vágyát, s lovag legyen. A király szolgálatába akart állni, kalandokba keveredni, s hogy tudják hogy ki ő, s hogy mekkora harcos. De azt is tudta, hogy még soha ne, volt női harcos. Lehetett volna, de nem bírta a kiképzést, s meghalt. "

ezt le lehet így is írni, hogy kicsit összekapcsolod az előző mondattal: ...bemutassa új feleségét, de a lány nem ment utánuk. Ő inkább Port Riánba indult, hogy teljesítse élete vágyát és lovag legyen. A király szolgálatába akart álni, kalandokba keveredni, hogy neve egyet jelentsen a bátorsággal és hősiességgel. Tudta, hogy a történelemben nem volt példa női lovagokra, de ha lett volna is, a kor nem nézte volna jó szemmel.

Valami ilyesmi. Nem kell megfogadni mindent, amit írtam.

Üdv!

2010. okt. 24. 11:47
 82/104 anonim ***** válasza:

Köszi! Én viszont megfogadom! Az a baj a névelőkkel ,hogynem veszem észre hogy ott vannak, mármint elkezdek írni egy mondatot, és átvariálom, úgy hogy nem törlöm ki az elejét! :-)

Te írsz ilyeneket? Ha igen, légyszi küldj át nekem egy kis részletet ide: gabo97@citromail.hu

Köszi!

Amúgy meg nem vagyok olyan magamra vevős fajta. Vannak más stílusú emberek mint, én( bár most egyet értek veled)Ráadásul mostanában olyan Légy pozitívan élem az életemet :-)

2010. okt. 26. 16:04
 83/104 A kérdező kommentje:
hát, sajnos régen írtam... a suli miatt nincs idől. De talán most az őszinüszetben újra nekivetem magam :)
2010. okt. 26. 18:38
 84/104 darksky válasza:

Tényleg jó, hogy ennyien írnak regényt. Én épp most kezdtem el, de nem igazán tudom, hogy ki tudom e majd magam fejezni elég jól és elég bőven..mindig úgy tűnik, hogy túl kevés amit írok, túl tömör. Ez veletek nem szokott előfordulni?

L/17

2010. okt. 27. 17:27
 85/104 A kérdező kommentje:
de, az első regényemnél így volt! Túl egyszerűen és tömören fogalmaztam össze, de mióta sokkal többet írok, belejöttem. kezd novellákkal, kisebb történetekkel vagy részletekkel, amiket jól kidolgozól! Így a szókincsed is bővül és a fantáziáddal játszadozhatsz :) Ne feledd! Nincs olyan cél, amit el nem érhetnél :)
2010. okt. 27. 17:41
 86/104 darksky válasza:
Köszi a tanácsot:) Jah! Gratula a topikhoz! Jó ötlet volt ezt megkérdezni :D
2010. okt. 27. 17:54
 87/104 anonim ***** válasza:

Itt van egy jó kis oldal, megtanít arra hogy mire kell figyelni regényírásnál. És jó kis példák vannak benne!

regenyiras.net jobb oldalt lehet feliratkozni. 2naponta külik mindíg a következő leckét :-) Remélem neketek is fog tetszeni :-) <3

2010. okt. 27. 18:20
 88/104 anonim ***** válasza:
Hát én írok. imádok írni. általában ilyen komor thriller gótikus történeteket. Van egy kísértetes van egy ami egy krimi elég hátborzongató és beteges végkifejlete van. de van egy egyszerű középkorban játszódó Lovagi torna leírás is. Most készül egy az eddig legösszeszedettebb alkotásom. műfaját tekintve: thriller gótikus horror romantikus. 20adik század végén játszódik Magyarországon egy vámpírt is teszek bele. ez mára vált bizonyossá. A későbbi időkre van ötletem kalandosra is kalózós meg van egy egész Európán átívelő vámpíros romantikus regény is. az én ízlésemet tekintve mindig is ez a gótikus vonal lesz az írásaimban. én mindig úgy szoktam írni, hogy fejet lehajtom és csak gépelek ameddig bírom. aztán kijavítom a hibákat. alig várom hogy leszálljon az este ma 10 körül vagy fél11 felé folytatom épp jó résznél tartok. izgatott vagyok miatta.
2010. nov. 9. 20:18
 89/104 anonim ***** válasza:

A hegyekbe indulta túrázni, mint minden vasárnap, de a Serena megkérte nevelőjét, hogy hadd pihenjen egy kicsit, s majd úgyis utoléri őket, hiszen az egész birtokon az övé a leggyorsabb ló. Még ha Raoulnak gyanús is volta dolog -hiszen Genna sosem volt fáradékony lovon, s még a legnehezebb talajon is minden erőlködés nélkül is végig bírta vezetni lovát – nem szólt egy szót sem, bár elméje legmélyében tudta, hogy a lány valamii ostobaságra készül, inkább arra az énjére hallgatott aki azt mondta: biztos kifáradt, a tegnapi partin, amit apja rendezett, hogy bemutassa új feleségét.

De a lány nem ment utánuk, inkább a Port Rianba indult, hogy teljesítse vágyát, s lovag legyen. A király szolgálatába akart állni, kalandokba keveredni, s hogy tudják hogy ki ő, s hogy mekkora harcos. De azt is tudta, hogy még soha ne, volt női harcos. Lehetett volna, de nem bírta a kiképzést, s meghalt.

Ő viszont biztosra vette, hogy van olyan jó mint a fiúk, sőt jobb is, s legszívesebben fellázadna, amiért azt hiszik hogy nők gyengék. De azonban itt nemcsak erről volt szó.

Anyját egy tolvajokból álla csapat ölte meg, mikor férjével egy találkozóra mentek, s míg a férfi a megbeszélésen ült, addig Lady Bolianne szolgálójával, s egyben barátnőjével elment a vásárba, ahol aztán megtörtént a tragédia. Senki sem tudja, hogyan, vagy hogy ki tette, de Serena megesküdött rá, hogy ő védelmezni fogja az embereket, s megtalálja anyja gyilkosát.

Igen, szerintem sem kell annyi névelő. Azt írtad, hogy ezzel kezdted el a történeted, ugye?

Kicsit hozhatnál bele előtörténetet, vagy ilyesmit, ahol mondjuk - most nem akarok beleszólni, csak egy ötlet - például a lány képességeire anyja halálakor fény derül. Tegyük fel, hogy 17 éves volt, és megölte az egyik tolvajt.

Állandű bűntudat, a tolvaj akkori csecsemője felnőtt, üldözi. (mindig van vki, aki bosszút áll)

Végül lovag lesz, de nem ölt magára férfi ruhát, nem vágatja le a haját, stb. (nem, még a bajszát sem)

Az egészet én a lány és az akkori csecsemő párharcára hegyezném ki, a többiről nem tudnék sokat írni.

Ezek csak ötletek, bocsi, ha megzavartalak, lehet hogy tipikusak és unalmasak, de hirtelen ezek jöttek.

Szóval szerintem ha így kezded el, maximum egy novella lesz belőle.

2010. dec. 2. 18:44
 90/104 anonim válasza:
Én írok regényt, és nagyon élvezem. (: Részletet nem írok belőle, ha nem baj. :)
2011. febr. 6. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!