Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Regényírás? Ti írtok regényt?

Regényírás? Ti írtok regényt?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok a regényírásról, és ti írtok? mit szerettek írni: fantasy, romantica stb.. Másoljatok be részleteket írásaitokbaól, hogy segítsünk egyamásnak.
2009. okt. 14. 18:15
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/104 anonim ***** válasza:
100%

Én tizenegy éves vagyok, és igen, írok.

A regényem Kínában játszódik i. sz. 850-900 között. Kalandos, harcos, romantikus, de még csak vázolok. Meg ásom magam a történelembe. Valamiért az ilyen témák mindig is jobban érdekeltek, mint a tinikönyvek, vámpírok, stb...

Pedig a törit magát egyáltalán nem szeretem, a regényem mégis kicsit inkább történelmi lesz. De azt hiszem, az emberek élvezni fogják.

2011. febr. 22. 14:17
 92/104 Womrox válasza:
Egy fantasy könyvet készülök írni, bár még igen kezdeti fázisban vagyok. De már a fejemben a főbb történések meg vannak. Korban elhelyezve késő középkor körül játszódik, de persze egy arternatív világban. A főhős története egy kis faluban kezdődik és első megmérettetése a barátnője megmentése lesz, akit elraboltak a banditák. Miután sikerrel jár, menekülése során felfigyel rá egy környéken toborzó katona a tehetségére. Miután sikerült meg győzni a főszereplőt beállt zsoldosnak. Innentől fog igazán fantasy témába elvonulni a történet. Lesznek varázslatok ,varázslények és még sok más érdekes dolog. Az ideiglenes címe: Kohóerő legendája.
2011. máj. 18. 16:23
 93/104 anonim ***** válasza:

Utolsó, ez tök jó ötlet!

Én is kicsit fantasysabbat írok, de inkább elvontnak nevezném. Hogy műfajt mondjak, azt hiszem inkább psychothriller lesz, de nem az a horrorfajta véres, brutális. Elsősorban a történetem egy olyan lányról fog szólni, akinek nem túl jó az élete, és (véletlenszerűen) autóbalesetet szenved, miután átkerül egy olyan helyre, ami valahol a menny és a föld között van, és ahol lányokkal találkozik (úgy néz ki, 7-tel). Ami közös bennük, hogy mindannyian már szinte természetfelettien gyönyörűek, hiszen mondhatni, angyalok, és mindannyiuknak nehéz, tragikus élete volt. Olyan, mintha már várták volna a főszereplőt (Katie-t, hogy elmondjam a nevét), és egy másik lányt, Claudiát. Ők ketten ugyanakkor kerülnek oda, és van választási lehetőségük, hogy visszatérnek-e a földre tovább élni, vagy ott maradnak a többiekkel "angyalnak". Mivel Katie utálja az életét először úgy dönt, nem akar visszamenni, viszont miután megismeri a többi lány életét apránként rájön, hogy neki sok mindene megvan, amit ők elvesztettek, és képes lenne magának boldog életet teremteni. A balesete úgyis jobban összerázza a családot, és rádöbbenti őket arra, hogy ha nem változtatnak, csak a katasztrófák sorozata lesz ebből az egészből. Katie nagyon mély kapcsolatokat épít ki a többiekkel, és minden élettörténetből egyre többet tanul. Leginkább Claudiával lesz mély a barátságuk, akivel azelőtt egy iskolába is jártak, de sosem vette észre a lányt. Meg egy másik lány, Esther lesz még fontos. Ő a legmegrendítőbb mindenki közül, hiszen borzalmas élete volt, de leginkább az a félelmetes, ahogy ezt felfogja és amit gondol róla (addig a percig sem képes mindent feldolgozni, ezért ő az, aki a legnehezebben fogadja be Katie-t a bizalmába)

Hogy mi ebben a thriller? Hát az élettörténetek. El fogom magamat engedni, és néha nagyon brutális dolgokat fogok írni (főleg Esthernél). És ezeket fel fogom turbózni azzal ,hogy mindent az adott lány szemszögéből fog megismerni az olvasó a véleményeivel együtt, ezért néha lesokkoló, néha pedig szívszorító, sírós részeket is fogok belerakni.

Majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Mindenkinek, aki regényt ír, sok szerencsét kívánok! (Bocs a hibákért, zenét hallgattam közben)

12/l

2011. máj. 25. 19:49
 94/104 anonim ***** válasza:
Hello én írok regényt, és imádok írni. Szerintem ennél jobb hobbi és kikapcsolódás nincs a világon. Csak is Fantasykat és Krimiket írok. Azért imádom ezt csinálni, mert én mondom meg, hogy mit tegyenek a szereplők, mi legyen a cselekmény. Most 526 oldalnál tartok, és még bővül kicsit. Ha megnézed ezt a hozzászólást, kérlek írj vissza, hogy beszélhessünk, vagy segítsünk egymásnak. derni@citromail.hu
2011. aug. 24. 00:57
 95/104 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Csak most találtam rá erre a kérdésre, de azért hátha olvasgatja még mostanában is valaki. :)

Én is írok. (31/N) Egy meg is jelent, magánkiadásban; most dolgozom a másodikon. Ez egy spirituális fantasy. Bár nem sok mitikus lény van benne (vámpír például nincs egy darab sem!!), én mégis a fantasy kategóriába sorolnám. HA érdekel valakit, hogy miről szól, akkor szívesen leírom. :))

Dééé

2011. aug. 26. 10:44
 96/104 anonim ***** válasza:

Én Fantasyt írok. Egy 10 kötetes egybefüggő történetnek kezdtem elejét venni, jelenleg 17 éves vagyok, és még 12 éves koromban találtam ki az egészet. Az írás maga már kiskorom óta a lelkemben van, harmadikos koromban kezdtem írni első regényemet.

A 10 kötetes mű első "része" négy kötet, majd egy trilógia, és még egy trilógia...

E 10 kötet célja, (emellett novellákat, iratokat, verseket, forgatókönyvet, és dalszövegeket is írok) hogy a szívemet tegyem beléjük. 10 kötet az életről, és életemről egy Globális Fantasy világban, melyben az Első Naprendszer, egy különálló Naprendszer, és a mi Naprendszerünk kap szerepet. Részletessége kihat mindenre: összesen 9 bolygó felszínére, kinézetére, népére, kultúrájára, nyelvére, stb... vallás az Első Naprendszerben, események, a Naprendszerek eseményei, a Teremtők élete, azon belül is a szabadság és a szerelem megjelenésére...

A 10 kötet az emberséget, és az emberiséget helyezi az asztalra. Hogy belső értékeink által élünk, és hogy ezek a legfontosabbak az életben. A szeretet, a tisztelet, az erkölcs, a megbecsülés, a tisztaság és az igazság. A szépség, melyet mások csak úgy neveznek, hogy Boldogság. Egy történet a szabadságról, és a szerelemről.

2011. szept. 28. 15:07
 97/104 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, a 10 kötet különálló címei:

Az Erelter-Haöra: Otaro

Az Erelter-Haöra: Qwade

Az Erelter-Haöra: Argha

Az Erelter-Haöra: Xerafor

Tiera

Ironed

Elodia

A Hat Mágus I.

A Hat Mágus II.

A Hat Mágus III.

2011. szept. 28. 15:10
 98/104 anonim ***** válasza:

Wow, ez nagyon jól hangzik :D igazi egyedi dolog :) ami engem illet, én sárkányos könyvet írok épp, és mivel a kérdező azt írta hogy másoljunk be részletet, akkor meg is teszem...

"-Bernard! Bernard, hallasz? Kelj fel!

Nyögve kinyitotta a szemét. Fényes, vörös és fehér karikákat látott, majd a kép fokozatosan tisztult.

-Gadnest?-nyöszörögte.

-Ez az fiam, ébredj! Csak lassan! Hány ujjat mutatok?-minden táncolt és vibrált Bernard szeme előtt.

-Oké, annyi még belefér. Próbálj meg felülni, de csak óvatosan.-

Bernard nagyon lassan a karjára támaszkodott, és felnyomta magát ülőhelyzetbe. Tagjai nehezen mozogtak, mintha nem akarnának engedelmeskedni. Pislogott párat, érzékei kezdtek visszatérni a normálishoz, csak a tompa nyomás volt még jelen a fejében.

-Fáj a fejem-panaszkodott.

-Ez teljesen normális az elsőnél-nyugtatta meg Gadnest.

-Az első minél?-motyogta Bernard, majd lenézett Gandnestre. LEnézett. Meglepetésében halkat kiáltott.

-Miért vagy ilyen kicsi?

Gadnest nevetett, és Erin is. Mert Erin is ott volt a fait mellett, és még sokkal kisebbnek tűnt, mint a férfi. Mint egy játékbaba.

-Mi történt?-kérdezte nyugtalanul Bernard. Kezével végigsimított lüktető homlokán, és furcsa, kemény tapintású réteget tapintott a bőre helyett, kissé recés volt. Megint kiáltott egyet, és hirtelen jött, reflexszerű mozdulattal a szeme elé emelte a kezét. Karmos mancsot látott, pikkelyekkel borítva, rozsdás-arany színű lapocskákkal."

Nah bocs hogy annyi helyet foglaltam :DD

2012. febr. 14. 18:29
 99/104 anonim ***** válasza:
uppsz a kis izében többnek tűnt O_O utolsó mondatom törölve XDDD
2012. febr. 14. 18:30
 100/104 anonim ***** válasza:

Én is írok, icipici pólyás korom óta, anyám mindig azzal viccel: ez a lány tollal a kezében született.

Majdnem igaz. :) A különbség annyi, hogy még várnom kellett hat évet amíg megtanulom a betűket. De onnantól valóban nem volt megállás! Mondhatni mániákus író vagyok: a strandon kikéredzkedtem a medencéből csak hogy írhassak.

Jelenleg egy II. világháborús könyvön dolgozom, de már megírtam egy hosszú novellát, és... egy másik hosszú novellát! :)

Leginkább a fantasyban érzem otthon magam - persze jelentősen befolyásolta a fantáziámat az a sok film amiket megnézettek velem kiskoromban -, a romantika nem az én világom. Úgy is mondhatnánk: távol álljon tőlem, hogy valaha is ilyet fogok írni. A nyálas szappanoperák viszont hatottak rám: "mesterien" írok le hétköznapokat és olyan vad cselekményeket egyaránt mint mikor pl. a hősnő menekül a gonoszak elöl egy dzsungelben.

Nem igazán szokott zaravni, ha nincs infóm azokról a dolgokról, végül is mire van az internet? Igyekszek persze mindnél több dolgot átélni, hogy több ismerettel írhassam le a sztorikat, de... nos nagyjából ennyi!

2012. márc. 18. 20:01
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!