Regényírás? Ti írtok regényt?
Sziasztok!
amint látom nagyon sokan utazunk 1 cipőben! :) Én nem ajánlom nektek ezt a beszélgessünk az írásról! Én is belementem egy ilyenbe, pont itt gyakorikérdéseken és a csajjal megbeszéltük, hogy írhatnánk közösen egy regényt.. Én ontottam magamból az ötleteket, néha ő is felocsúdott valamit, és a végéra az lett, hogy én felvázoltam az egész történetet a karaktereket és ellopta az egészet, azóta nem hallottam róla!
Evvel az a baj, hogy nagyon szívesen beszélgetek az írásról, de nem tudhatom kiben bízhatok...
Amúgy ez az ellopott történet arról szól:
Van egy lány aki egy poros kisvárosban dolgozik felszolgálóként. A közeli egyetem diákjai töltik meg élettel a kisvárost, úgymond oda járnak kikapcsolódni! A lány a városka legszélső csücskében lakik, szomszédjai természetesen a világ másik felén találhatók -költői túlzás-. Egy nap óriási vihar rázza meg a környéket, a lány épp akkor sétált haza fele és bele csapott egy villám! Onnantól kezdve az élete megváltozott. Hallotta az emberek hazugságai mögött rejlő igazságot. És látta azoknak az embereknek a halálát akik hozzá értek. A dátumot és a szituációt amiben történni fog. Mind eközben egy másik szálon fut a másik főszereplő fiú története is.
A lényeg a srácon átok ül, minden egyes nap szó szerint a halál torkából menekül ki. Ekkor midőn a sors össze hozza a lányt és a fiút, na persze a lány dolga a fiút megmenteni a haláltól. Már kezd elege lenni ebből az egészből, és mikor a szomszéd megveregette a hátát, a lánynak látomása lett, hogy másnap elüti egy autó haza fele menet a pékségből, a lány szólt a szomszédnak, hogy jó lenne ha átmenne hozzá megnézni a csapot mivel csöpög és persze pont arra az időre kérte, amikor a baleset történne. De persze a szomszéd csak azért is elment és elütötte az autó, a lány ekkor szembesült avval, hogy akiket nem ment meg, annak átéli az átélhetetlent. Minden porcikájában érezte azt, amit a szomszédja és a lány előtt is feltárult a fehérség(menny), de mielőtt beléphetett volna felébredt! Így tudta a fiút nem hagyhatja meghalni, mivel olyan fájdalmas haláltúrát kéne átélnie, amire egyáltalán nem képes felkészülni és valószínűleg beleőrülne a történésekbe.
Egy bizonyos idő elteltével elkezdenek nyomozni a fiú családfája után, próbálnak rájönni, hogy mitől kellene neki egyre durvább módokon meghalnia. Megtalálják az ősapja misztikus erőket birtokló arisztokrata volt, ki beleszeretett egy elátkozott vérvonal sarjába, kiknek gyermekük született, ennek a vérvonalnak kell megállítania az apokalipszist, ami hamarosan bekövetkezik, sámánok sötét mágiával teremtett torzképességű "emberekkel"... Csakhogy a srác családjában ő az egyetlen élő, elmennek egy szeánszra, ahol az ősök szellemei elküldik őket segítőkért, a Tiltott triász tagjaiért, akiket felbonthatatlan szerződés köt a srác segítésére! Megpróbálják 5en elpusztítani ezeket torzs szülő sámánokat, hogy helyre álljon a rend. (Mivel ezek a torzképességekkel rendelkező valamik embereket esznek, nem kiszívják a vérüket, hanem szó szerint megeszik őket)
Hát ez csak vázlat, még csak most fejeztem be a karakterek felépítését. A térképek kidolgozását! Én nagyon szeretek precíz lenni, új városokat hozok létre, utcákkal, környezettel, felépítem milyen környezet, hozzá az állatok, növények minden! Az embereket pedig szinte a csontváztól kezdve rétegenként építem fel, hogy minden passzoljon! Így amikor a történetet írom, már minden gyerek játék lesz! És csak a képzeletem szabhat határokat, nem kell agyalnom közbe, hogy akkor vajon milyen virág illat legyen a kertbe meg stb. :)
Peace&Love
Úristen, ez nagyon jó:D én, ha akaranék se tudnék ilyet kitalálni.
Az én történetem arról szól, hogy:
Egy anyát elszakítanak a lányátől, majd árvaházba dugják, hogy ott cseperedjen fel.
Jaj véletlen volt xD szóval folytatom:
16 éves korában kiveszi onnan egy -látszólag- kedves család. Otthon addig verik, amíg a lány el nem nyomja magában a boldog emléket, majd bérgyilkost faragnak belőle. "Kíméletlenül szedi áldozatait a 16 éves lány!" Olvasható az újságban már mindenhol. Látszólag teljesen normális életet él és iskolába jár, de este, miután megkapja a feladatát a 'szüleitől' felveszi a maszkját, majd elindul a gyilkosságra. Minden így megy, amíg nem találkozik egy nővel, aki azt állítja, hogy tudja, hogy ő a gyilkos és megfenyegeti őt. Így kerül két tűz közé a lány az emlékei kezdenek egyre élesebbek lenni, de továbbra is ölnie kell úgy, hogy az a nő ne tudja meg. Plusz még azzal a rablóval is szembe kell néznie, aki nyilvánosan az újsában hívja fel a figyelmét arra, hogy megöli.
Igen ez egy komoly, vígjáték, romantikus, horror, krimi féleség lenne. xDXD
15/L
17:45
nem boztos hogy mindenki olyan mint az a csaj, és az se biztos hogy ellopta, vagy ez már tuti?
mióta nem beszéltek?
szerintem kérdezd meg tőle hogy mivan és max jól leb*szod
Tudom, hogy nem minden ember ilyen, hisz én sem vagyok az és remélem ti sem! :D Mert az íróknak össze kell tartaniuk, de sokan vannak akik képesek ilyesmire.. Sajnos.. :(
Igen kérdőre vontam mail-ben de olyan hülyeségeket hordott össze, hogy nem volt egész hétvégén otthon valaki feltörte az msn-jét és most annyira el van havazva, hogy jobb lett volna nyáron kezdeni az együttműködést.. Magyarul lekoptatott, hogy hagyjam békén.. Annyira gáz volt, de tudom, hogy nekem jobban fog sikerülni, mivel én találtam ki és vannak további elképzeléseim is.. De mégis iszonyat bántó dolog amit tett velem! Látatlanban megbíztam benne és persze rögtön átvert!
És még csatolnék annyit, hogy a "láthatatlan szerelem a sráccal" és a "Démon városos" történetek iszonyatosan tetszenek, remélem egyszer befejezitek és megtalálhatóak lesznek a könyváruházak polcain! Én biztosan megvenném őket! :)
nem tudom, hogy mik a szándékai, de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, lehet csak tényleg dolga volt
vagy nem tom
Én is írok:D
130 oldal már megvan
Én is írok regényt 2 másik lánnyal :D. Tök jó, már kb. 102 oldal! Itt egy részlet:
"Ádám szobájában eléggé nagy rendetlenség volt. A földön ételmaradék, enyhén szagos zoknik és olyan dolgok, amikről nem lehetett megállapítani, hogy valójában mik is voltak azok. A falon poszterek és sok féle színes zászló, amiket még kiskorában szerzett. Az ágya olyan rendezetlenül állt, mint minden nap."
Én is írok.
Már kb. 140 oldalam van meg, és nagyjából el is készültem vele, már cdsak finomíthatok rajta, és úgy tervezem, hogy ki is adom a könyvműhelynél először.
Aztán felkarol egy kiadó, meggazdagszok, és a holdra költözök a családommal:D
Én is írok regényt, de sci-fit. Elég kidolgozott univerzum, sok bolygó, idegen faj, űrhajók.
A középpontban egy olyan csapat állna, akik járnák az űrt, és megpróbálnának boldogulni. Nem azok az átlag hősök.
Ezzel is szembe megyek a mai vámpíros-drámai trendekkel. Ez egy könnyed ponyvaregény, de büszke vagyok rá.
Egy 20 részes sorozatot tervezek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!