Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » A férjem nem akar óvszert...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem nem akar óvszert használni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 éve vagyunk házasok a férjemmel. Én fogamzásgátlót szedtem, kezdetektől.

Viszont nemrég abba kellett hagynom a negatív hatásai miatt orvosi javaslatra.

Nem szeretnék még teherbe esni, tehát szóba került a védekezés, hogy hogyan tovább. Mondtam, hogy használjunk óvszert. Na a férjem úgy nézett rám, mintha nem tudom mit mondtam volna.

Azt mondta, hogy megszakítással csináljuk. Én úgy nem szeretném, mert azért az nem 100% biztonság.

Kisebb szóváltás következett és megkértem, hogyha már én évekig szedtem a fogamzásgátlót kitéve a szervezetemet mindannak, ami miatt most abba is kellett hagynom, akkor ő is legyen hajlandó felhúzni az óvszert.

Elkezdett indokokat mondani, hogy ő lelankad mire felrángatja magára azt a szart, most idéztem. Úgyhogy eléggé tanácstalan vagyok, ti mit tennének? Vagy nincs igazam?

jan. 14. 19:12
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/126 anonim ***** válasza:
78%

#102 bele menjünk? Oké. A pesszáriumot hozod, közben fingod nincs róla. A nőgyógyász rakja fel? Utánanéztél egyáltalán hogy miről beszélsz? Vagy szándékosan hazudozol és terjesztés téves infokat? Tudod kedves, a pesszárium olyan hormon mentes fogamzásgátló eszköz, amit az aktus előtt kell felhelyezni, és az aktus után 6-8 órával kivenni. Valamivel kevered, de nem is az a haj, hanem hogy osztod az észt, és közben magadat égeted be.

Ezeket a saját valaszaidból idézem:

“Továbbá előnye az óvszerrel szemben - férfi és női szempontból is -, hogy nem kell minden együttlétet előtt elvégezni ezt a folyamatot, nincs bekorlátozva az aktusok száma általa ("pont most fogyott el"), nem rontja a szex minőségét, nem szakad ki.”

“ A nő "dolga" a pesszárium esetén annyi, hogy szétteszi a lábát 5 percig, amíg egy nőgyógyász félteszi. És neki is minden szempontból praktikusabb, kényelmesebb, mint az óvszer.”

Mindeközben a pesszáriumról itt olvashatsz, de kiemelem a téged cáfoló részeket, tudom nehezen megy számodra a szövegek értelmezése:

“ A pesszárium felületére, különösen a peremére szoktak spermicid (spermaölő) gélt rakni, ami által a védettség fokozódik. A gumigyűrűt az együttlét után csak 6 órával szabad eltávolítani.”

“ Amikor legalább 6-8 óra eltelt az együttlét után, akkor el kell távolítani és langyos szappanos vízzel alaposan megtisztítani. 24 óránál tovább nem ajánlott bent hagyni.[2]”

[link]

Tehát ha legközelebb akadékoskodni lesz kedved, tegyél egy szívességet magadnak és előbb nézz utána, mert tényleg csak magadat égeted. Mint látható a pesszárium nem kényelmesebb, nem praktikusabb, sőt sokkal kevésbé praktikus mint a gumi. De nyilván ha az egyetlen szempont, hogy a pasika nehogy megerőltesse magát a koton felhúzásának emberpróbáló nehézségével, akkor valóban.

Leülhetsz kisfiam, egyes.

jan. 20. 13:31
 102/126 anonim ***** válasza:
100%

103.

Szerintem a fogamzásgátló spirál-ra gondolt nem? Ezt teszi fel a nőgyógyász. Ebből van 2 az egyik hormonos, a másik fémes, ami nem tartalmaz hormont.

jan. 20. 15:53
 103/126 anonim ***** válasza:
100%
#104 én is gyanítom, hogy arra gondolt, de akkor nem kell észt osztani, és másokat leszólni.
jan. 20. 15:59
 104/126 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha arra is gondolt, de következetesen 10 kommenten keresztül tök mást ír, akkor nagyon tájékozatlan ahhoz, hogy ossza az észt arról, a nőnek hogy kellene védekezni.

Amúgy a gumi témához, nekem volt egy 4 és egy 3 éves kapcsolatom is, ahol végig óvszerrel védekeztünk, senki nem lankadt le, nem lett érzéketlenebb vagy kevésbé kielégült. :D Baromira nem ezen múlt, megláttak meztelenül és álltak mint a cövek. Olyan leheletvékonyak a mai óvszerek, hogy alig van különbség. Én se éreztem soha hiányt, vagy azt, hogy jaj most mennyivel kevésbé érzem a partnerem mintha nem lenne köztünk egy vékony darab gumi. Felnőtt felelős emberek vagyunk, nem akartunk gyereket, ennyi. És senki nem kezdett el ezen picsogni, de szóba sem állnék olyannal aki igen. Az megint más kérdés, hogy mondjuk komoly kapcsolat esetén pár év után el lehet gondolkodni valami alternatíván, mondjuk a rézgyöngyön, vagy egyéb hormonmentes megoldáson. De nem fogok azzal nekimenni egy kapcsolatnak sem csak a férfi kényelme érdekében.

jan. 20. 16:15
 105/126 anonim ***** válasza:
0%

Ok. Akkor legyen spirál. Újabb kifogás? Hallgatom.

jan. 20. 19:42
 106/126 anonim ***** válasza:
100%

#107 saját válaszoddal válaszolok:

“ Jól van, láthatóan kifogytál az érdemi érvekből, ezért menekülsz más irányba. Ugyanis eddig a pesszáriumról volt szó.”

Szerintem engedd el. Bemutattad, hogy mennyire nem érted a dolgot. De őszintén remelem, hogy a partnered normálisan védekezik, mert ezt szaporítani…..

jan. 20. 19:46
 107/126 anonim ***** válasza:
0%

Olcsó trükk. Ne térj ki. Várom a választ: mi a kifogás a spirál ellen?

Amúgy boldog szülő vagyok, hamarosan kétszeres. Hogy megnyugtassalak.

jan. 20. 19:55
 108/126 anonim ***** válasza:
100%
Uram bocsáss meg, hogy ennek gyereke van🙏🙏
jan. 20. 20:13
 109/126 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm, hogy a válasz elől való kitéréssel közvetve igazoltad az elmondottakat. Nekem ennyi is elég.
jan. 20. 20:21
 110/126 anonim ***** válasza:
16%

#109 a saját válaszod az olcsó trükk 😂😂😂😂😂 behalok, ez nagyon szánalmas.

De hogy megnyugodj, elmondom. Egyreszt sok orvos fel sem rakja nem szült nőnek, másrészt, nem lehet tudni ha nem működik, csak ha késő (nem egy spirálos baba született), és a felhelyezés is fájdalmas, mivel a méhszájat kell kitágítani, és teljesen érzéstelenítés és fájdalomcsillapítás nélkül csinálják. De remelem ennek utánanéztél, nehogy még 10 komment után kiderüljön, hogy jaaaa te teljesen másra gondoltál. Amúgy ez valami szégyen fétis, vagy miért lovagolsz a témán?

jan. 20. 20:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!