Ti kik nem vagytok szűzek, ugyanakkor nem is éltek házasságban! Meggyónjátok amit műveltek?
Azt vettem észre hogy itt már mindenki arra büszke mennyire semmibeveszi a VI. parancsot,s akik nem szegik meg azok gáznak tartják már magukat..
"Mi folyik itt Gyöngyösön??!!" Mi folyik itt Magyarországon??!!
"de a házasság egy szentség ami keretet ad az ilyen szerelem kifejezésére"
Akkor is, ha nekem nem volt templomi esküvőm, csak polgári? A férjem meg sincs keresztelve.
Ne erőlködj szerintem, nem tudsz itt meggyőzni senkit. Még a hívők is ellentmondanak Neked.
A korombeli vallásos ismerőseimnek válságban van a házassága. Mégpedig azért, mert túl hamar összeházasodtak, vallási szempontokból (és bevallják, hogy a szex iránti érdeklődésük is befolyásolta őket ebben a döntésben). Nem szabad csakúgy beleszaladni egy házasságba anélkül, hogy minden szempontból meg nem ismered... és itt nem csak a szexre célzok.
Persze, nem törvényszerű, hogy mindenkivel ez történik, de jobb félni, mint megijedni, ugye...
Nem vagyok szűz, és akivel eddig lefeküdtem, úgy éreztem, hogy egy életre összekötöttem volna az életem. Aztán pár év vagy hónap múlva kiderült, hogy jól tettem, hogy nem kötöttem, mert valami miatt vége lett. Nem bánom, hogy lefeküdtem vele, nem érzem magam erkölcstelennek és tisztátlannak, mert az nem élvezethajhász szex volt, hanem a legigazabb szerelmeskedés.
azok a nagynak hitt szerelmek amik válással végződnek azok csak nagynak hittek. a kánonjogban van lehetőség a válásra indokolt esetben mint a személyben való csalódás.lehet valakinek többször templomi esküvője csak ahoz nem elég a bírósági papíros hanem kell procedúra a pappal is külön
azok a hívők akik nem állnak mellettem azok nem hívők hanem csak "hívők"
"vallásos vagyok de közben tájékozódom"
Kit érdekel, hogy te vallásos vagy? Tartsd meg magadnak a tokos, begyepesedett,szektás elméd..és adakozz az egyháznak,hagy éljenek a papok nagy lábon a pénzeden...
" a kánonjogban van lehetőség a válásra indokolt esetben mint a személyben való csalódás.lehet valakinek többször templomi esküvője csak ahoz nem elég a bírósági papíros hanem kell procedúra a pappal is külön "
Mennyivel egyszerűbb az élete annak, aki nem vallásos, nemde?
00:08
te most azt idézted amit én is csak idéztem 23:42es hozzászólásból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!