Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Ti kik nem vagytok szűzek,...

Ti kik nem vagytok szűzek, ugyanakkor nem is éltek házasságban! Meggyónjátok amit műveltek?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre hogy itt már mindenki arra büszke mennyire semmibeveszi a VI. parancsot,s akik nem szegik meg azok gáznak tartják már magukat..

"Mi folyik itt Gyöngyösön??!!" Mi folyik itt Magyarországon??!!

2011. nov. 3. 22:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/129 anonim ***** válasza:
80%

Én a gugliban néztem, magyarul, angolul, és még egy hívőtől is megkérdeztem, és mind azt mondja, hogy a 6. a ne ölj :D De lényegtelen.

Amúgy hinnéd azt, kedves kérdező, hogy az übertudományos ateista létemre én is úgy vagyok a szexszel, és bárminemű szexuálisra hajazó tevékenységgel, hogy csak kapcsolatban és szerelemmel? A házasság ugyan nem kritérium, de a szándék mindig legyen meg, hogy akár az is lehessen belőle.

Amúgy még a hívő ismerőseim is elismerik, hogy amikor ezen törvények hozódtak, az emberek kb. 14-15 éves koruk körül házasodtak, tehát nem okozott különösebb gondot ennek betartása. Most ez kitolódott 20-30 éves korig, és ember legyen a talpán, aki kibírja, nem beszélve arról, hogy az élet most sokkal bonyolultabb, mint akkor volt, többminden szólhat közbe, több a lehetőség. Egyszerűen nem lenne értelme a házasságig várni minden esetben.

2011. nov. 3. 23:13
 32/129 A kérdező kommentje:
mi a TÍZparancsolatról beszélünk nemde?
2011. nov. 3. 23:13
 33/129 A kérdező kommentje:
áruljátok el milyen forrás vezet titeket félre?már az felháborító hogy fejből nem tudjátok de hogy rosszul is nézzetek utána....
2011. nov. 3. 23:15
 34/129 anonim ***** válasza:
82%

senkit sem érdekel a tízparancsolatod nem fogod fél azzal a csöppnyi anyaddal

részben visszatértünk a természethez "hála istennek"

2011. nov. 3. 23:18
 35/129 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, elég sok mindent tudok fejből... és egyszer sem állítottam, hogy nincs igazad. Annyit mondtam, hogy az eredetiben a 7. parancs. De tudom én is, hogy később a katolikus és evangélikus egyházak kifelejtették a második parancsolatot, így előre csúszott a 6. helyre (és a 10. lett kettébontva, így maradt meg a 10).
2011. nov. 3. 23:18
 36/129 anonim ***** válasza:
68%
*agyaddal
2011. nov. 3. 23:19
 37/129 Gergo_30F ***** válasza:
88%

"arra vágtok fel mennyire bűnösök

vagytok az már idegesít és támadás az erkölcs ellen"

nyugalmad és erkölcsöd védelmében javaslom, ne olvasgass mások nemi életéről.

2011. nov. 3. 23:21
 38/129 A kérdező kommentje:

de itt míg arról ment a vita hogy melyik is a 6.parancs MOST a 21.században,csakmert valakik pötyögtek és becumiztak egy híbás weblap tartalmát azt hitték hogy én tudom rosszul jelen időben......lényegtelen hogy régen mi volt csak adni akartad alájuk a lovat hogy bíztasd öket a hülyeségre

akik a hatályos tízparancsolattal sincsenek tisztában azok a tízparancsolat történelmi hátterével sem szól röhejes igazolni probálnod őket azzal hogy "nyílván úgy értették hogy..."

2011. nov. 3. 23:25
 39/129 anonim ***** válasza:
88%

"ki erőlteti itt a saját nézetét??"

Te... Hiszen nem Te vagy az, aki meg akar gyóntatni ismeretlen emberekkel egy olyan dolgot, ami az említett ismeretlen emberek szerint nem is bűn?

2011. nov. 3. 23:28
 40/129 anonim ***** válasza:
88%
a tízparancsolat a felvilágosodás óta csak a hozzádhasonló vak hívők körében hatályos
2011. nov. 3. 23:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!