Ti kik nem vagytok szűzek, ugyanakkor nem is éltek házasságban! Meggyónjátok amit műveltek?
Azt vettem észre hogy itt már mindenki arra büszke mennyire semmibeveszi a VI. parancsot,s akik nem szegik meg azok gáznak tartják már magukat..
"Mi folyik itt Gyöngyösön??!!" Mi folyik itt Magyarországon??!!
Én a gugliban néztem, magyarul, angolul, és még egy hívőtől is megkérdeztem, és mind azt mondja, hogy a 6. a ne ölj :D De lényegtelen.
Amúgy hinnéd azt, kedves kérdező, hogy az übertudományos ateista létemre én is úgy vagyok a szexszel, és bárminemű szexuálisra hajazó tevékenységgel, hogy csak kapcsolatban és szerelemmel? A házasság ugyan nem kritérium, de a szándék mindig legyen meg, hogy akár az is lehessen belőle.
Amúgy még a hívő ismerőseim is elismerik, hogy amikor ezen törvények hozódtak, az emberek kb. 14-15 éves koruk körül házasodtak, tehát nem okozott különösebb gondot ennek betartása. Most ez kitolódott 20-30 éves korig, és ember legyen a talpán, aki kibírja, nem beszélve arról, hogy az élet most sokkal bonyolultabb, mint akkor volt, többminden szólhat közbe, több a lehetőség. Egyszerűen nem lenne értelme a házasságig várni minden esetben.
senkit sem érdekel a tízparancsolatod nem fogod fél azzal a csöppnyi anyaddal
részben visszatértünk a természethez "hála istennek"
"arra vágtok fel mennyire bűnösök
vagytok az már idegesít és támadás az erkölcs ellen"
nyugalmad és erkölcsöd védelmében javaslom, ne olvasgass mások nemi életéről.
de itt míg arról ment a vita hogy melyik is a 6.parancs MOST a 21.században,csakmert valakik pötyögtek és becumiztak egy híbás weblap tartalmát azt hitték hogy én tudom rosszul jelen időben......lényegtelen hogy régen mi volt csak adni akartad alájuk a lovat hogy bíztasd öket a hülyeségre
akik a hatályos tízparancsolattal sincsenek tisztában azok a tízparancsolat történelmi hátterével sem szól röhejes igazolni probálnod őket azzal hogy "nyílván úgy értették hogy..."
"ki erőlteti itt a saját nézetét??"
Te... Hiszen nem Te vagy az, aki meg akar gyóntatni ismeretlen emberekkel egy olyan dolgot, ami az említett ismeretlen emberek szerint nem is bűn?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!