Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Ti kik nem vagytok szűzek,...

Ti kik nem vagytok szűzek, ugyanakkor nem is éltek házasságban! Meggyónjátok amit műveltek?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre hogy itt már mindenki arra büszke mennyire semmibeveszi a VI. parancsot,s akik nem szegik meg azok gáznak tartják már magukat..

"Mi folyik itt Gyöngyösön??!!" Mi folyik itt Magyarországon??!!

2011. nov. 3. 22:23
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/129 anonim ***** válasza:
100%

Gyanúim igazolódni látszanak... Feltettem 5 kérdést, abból egynek a felér kb, ha válaszoltál, és azt sem normálisan kifejtve. Pedig nem volt nehéz, legalább arra tudtál volna, hogy mégis miben hiszel pontosan, mert hát amiatt pampogsz itt. De sajnos úgy tűnik, hogy fogalmad sincs, mit miért gondolsz és teszel. Csak lejáratod a kereszténységet.

Ja, az a bizonyos fallibilista ateista voltam, olvass vissza itt a válaszok között az enyémnek, hogy mit gondolok a szexről. És hozzátenném, még szűz is vagyok ráadásul. És nem vagyok azonos a 21:18-as válaszolóval.

2011. nov. 4. 21:34
 92/129 A kérdező kommentje:
római katolikus vagyok szimplán annyi a különbség köztem és a többi "fekvőkeresztény" közt(kik anyjuk karjában kereszteléskor ill ravatalon találkoznak csak pappal), hogy én nem a light verziót tolom
2011. nov. 4. 21:42
 93/129 anonim ***** válasza:
100%

Én azt a kérdést tettem fel, hogy hány éves vagy?

Meg volt még valaki, aki szintén kérdezett hasonlót, keresd vissza. Ehhez nagyon még gondolkodni se kell, hogy válaszolj :)

Egyébként a nem általam feltett kérdésekre még mindig nem kielégítő szerintem a válaszod.

A vádaskodásod pedig nevetséges, hiszen csak annyit mondtam, hogy nem válaszoltál a kérdésekre. Hogy ebből hogyan vontad le, hogy milyen vagyok, az nem tiszta számomra.

2011. nov. 4. 21:51
 94/129 A kérdező kommentje:
miért fontos hogy hány éves vagyok? tudod mit mondj egy számot és azt megmondom több e vagy kevesebb
2011. nov. 4. 21:57
 95/129 anonim válasza:
66%
Mária házasságban élt,mégis a szentlélekkel kefélt.ennyit a nagy bűnről miről a biblia beszél.
2011. nov. 4. 22:19
 96/129 A kérdező kommentje:
Mária szűz volt
2011. nov. 4. 22:34
 97/129 anonim ***** válasza:
81%
Mária Magdolna viszont k.rva volt mégis bűnbocsánatot nyert!
2011. nov. 5. 00:32
 98/129 anonim válasza:
72%

Micsoda? Mária szűz volt? Ezt erősen kétlem. Bizonyított tény, hogy az ember, a nő nem eshet teherbe megtermékenyítés nélkül. A megszállta a szentlélek lehet ám metafora is, kedves kérdező, és akinek van egy kis sütnivalója, az tudja, hogy az ácslegény jóvoltából szállta meg. Ergo Mária csak addig volt szűz...

Egyébiránt pedig, téged miért zavar az, hogy nem mindenki katolikus, vagy hogy nem mindenki vallásos? Bocsika, én kérek elnézést, de vallásszabadság van. Ha úgy tetszik, semmibe vesszük a tízparancsolatot, mert nem követjük a vallásunkat, vagy nem is veszünk fel vallást. Gond ez? Szerintem nem, mert a legtöbb embert kisbabakorában keresztelnek meg, amikor még nem tudja eldönteni, hogy egyáltalán szeretne valamiféle vallást követni. Ha pedig később úgy alakul, hogy nem érdeklődik a ráaggatott hit iránt, akkor ugyan miért kéne követnie azt? Nem baj az, ha másképp is gondolkozunk. Te addig nem szeretkezhetsz, amíg házas nem leszel, és? Kutya sem kíváncsi rá. Mások igenis szeretkeznek, mert a szexen igenis sok múlik egy kapcsolatban. Az ember viszont nem tudja előre, hogy kivel fog működni a házassága, a kapcsolata. Lehet, hogy 2 atomszerelmes ember összeházasodik, aztán történnek dolgok, amik miatt minden megváltozik - mert akár hiszed, akár nem, a világ egyetlen állandó törvénye a változás - és 2 év múlva el kell válniuk a saját egészségük és boldogságuk érdekében. Az ember életét több kapcsolat kíséri végig, és főleg ebben a felgyorsult világban hamarabb véget is érhetnek. az embernek nincs arra pénztárcája - legalábbis nem elég vastag - ha életében mondjuk 10 emberbe lesz atomszerelmes, akkor mindegyikkel összeházasodjon.

Ráadásul, igaz, hogy bezzeg régen az emberek kibírták, stb, de ne feledd, hogy a korstílus és a szokások határozzák meg az embereket. Azokban az időkben javára érdekházasságok kötődtek, az emberek javára nem is voltak tisztában a szerelem fogalmával, és ha igen, az is max plátói lehetett, mert a szülők döntötték el, kihez adják a gyereket.

Azonban a fejlődéssel és a modernizációval, a felvilágosodással helyet kaptak az érzelmek, és mára már jobbára ezek számítanak. Az ember pedig képtelen gátat szabni a vágyainak, ha nincsenek korlátozva. És most nincs korlátozás, mindenki azt tesz, amit akar - kereteken belül. Persze, hogy inkább felfedezünk, tapasztalunk,mielőtt elkötelezzük magunkat. Nincs ebben semmi rossz, ha nem érzelemmentesen alakul. Pont azt szeretnénk ezzel elérni, hogy a házasság épp olyan szent kötelék legyen, amilyennek elképzelhetjük. Az emberek azzal töltik el fél életüket, hogy megtalálják az igazit, azt aki valóban a lelki társuk, a segítőjük, és mindenben passzolnak, a szexben is. Lehet, hogy a házasság előtt volt már 3-4 komoly, szeretkezős kapcsolatuk, de azokban valami mindig elromlott, és később, mikor megtalálták az igazit, csak akkor rendeztek esküvőt. Az EGYnek, az IGAZINAK! Sztem ez sokkal szebb, mint minden macát elvenni, aztán ötödszörre rájönni, hogy most tényleg azzal állok szemben, aki passzol. Ez így baromi elcsépelt.

Én úgy gondolom, hogy sokkal inkább vétkezik az, aki felesküszik a 10parancsolatra, meg a cölibátusra és minden szent egyébre, később meg ártatlan gyerekeket tesz magáévá a gyóntatószékben. Ez a nem mindegy tudod? Lehet valaki sorozatgyilkos attól, hogy katolikus, és lehet valaki attól erkölcsös, intelligens ember, hogy megengedi magának a szerelmeskedést.

Arról pedig ne is nyissunk vitát, hogy mi különböztet meg minket az állatoktól, mert semmi, mi is egy állatfaj vagyunk. Attól, hogy te katolikus vagy, nem kell verni a nyáladat a felsőbb intelligenciádról, mert konkrétan a kutyám intelligensebb, mint te.

2011. nov. 5. 01:31
 99/129 anonim ***** válasza:
83%
Azért kérdeztem, hogy hány éves vagy, mert a gondolkodásod a vallásról egy szinten van egy 14 évesével, aki most szabadult egy rosszabb minőségű hittan óráról. Na meg az "érvelési" módszereid is körülbelül ezt a szintet ütik. De azért sejtem, hogy annál valamivel több vagy, és érdekelne, hogy hány évesen sikerült eljutni ide.
2011. nov. 5. 01:52
 100/129 anonim válasza:
100%
Atya úristen!!!
2011. nov. 5. 06:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!