Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Hol lehet találni olyan...

Hol lehet találni olyan férfit, aki művelt, olvasott?

Figyelt kérdés
Én amióta tudok olvasni, azóta olvasok. Van egy kb. 1.000 kötetes "könyvtárunk" azt én már mindet elolvastam, van amit többször is. Hasonló beállítottságú férfit keresek, de nem találok. Olyat, aki szeret és tud is olvasni, érdekli a színház, művészetek, nemcsak a sportot nézi a tévében, hanem esetleg ismeretterjesztő csatornákat is. Elegem van már abból, hogy kínosan ügyeljek minden szavamra, amit mondok, mert nem biztos, hogy a másik megérti, mert nekem rengeteg szó jelentése teljesen evidens. Egy megtörtént példa: azt mondtam neki, hogy lóg a feje felett Damoklész kardja, erre visszakérdezett, hogy mi van. Meg be akarta mesélni nekem, hogy Haiti Európában van. Mivel szeretem a kiállításokat ott is próbálkoztam, de nem tudom mikor kellett volna mennem, mert volt amikor délelőtt mentem, volt amikor délután, volt amikor hétvégén, és mindig én voltam az egyetlen látogató. Szeretek színházba is járni, oda sem bérletet vettem, hogy mindig más embereket lássak. De azt mutatják a tapasztaltaim, hogy oda az emberek csak csoportosan járnak, és a csoportok olyan zártak, hogy nem állnak szóba senkivel. Volt, hogy a szünetben odamentem valakihez beszélgetni, de alig várta, hogy visszajönnek a többiek és megszabadulhasson tőlem. Nagy ritkán szoktam járni könyvtárba is, mert aki szeret olvasni, az ugye nem biztos, hogy meg is veszi a könyvet. Tapasztalat: olyan nyugdíjasok járnak oda, akiknek nincs pénzük előfizetni a kedvenc újságjukra, így ott olvassák el, vagy diákok a kötelező olvasmányokért mennek oda. Nem erőltettem az ismerkedést, de azért a kínálkozó alkalmakat próbáltam kihasználni. Hát nem sok volt belőlük. Munkahelyen nem tudok ismerkedni, mert tilos. Ha valakik onnan együtt járnak, akkor valamelyiküknek fel kell mondani, ez a szabály. Az internetet egyszer próbáltam, oda is beírtam érdeklődési körnek az itt felsoroltakat, de mivel 3 hónap alatt sem kaptam egy levelet sem, nem foglalkoztam tovább vele. Szerintetek hogyan tovább? Vagy mit rontottam el? Illetve, aki talált ilyen férfit, az hol találta? 33/N

2012. ápr. 9. 11:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 anonim ***** válasza:
91%

20. vagyok.

Azért az rejtély számomra, hogy ilyen műveltséggel és állítólagos intelligenciával hogyan botlasz állandóan olyan pasikba, akik olvasni sem tudnak rendesen. Vagy nagyon eltúlzod, amiket róluk írsz, vagy komoly hiányosságaid vannak emberismeret terén. Sokszor ránézésre, de legfeljebb egy-két mondatból le lehet szűrni, hogy valakivel szellemileg hasonló szinten vagytok, vagy sem. Az érdeklődés iránya már lényegtelen, az alakulhat is, meg mint írtam, nem is kell mindent együtt csinálni. Ha ész nélkül minden szembejövő hímneműre rácuppansz, hátha ő a nagy Ő, akkor ne csodálkozz, ha a többségük nem tanult ember!

2012. ápr. 9. 12:54
 52/83 A kérdező kommentje:

"Ja, és nem kell sztereotipizizni sem."

Ez nagy igazság. És az is, hogy nagyon nehéz megállni, hogy az ember ne csinálja. De azért megpróbálom.

2012. ápr. 9. 12:56
 53/83 anonim ***** válasza:
"Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!"
2012. ápr. 9. 12:59
 54/83 A kérdező kommentje:

"vagy komoly hiányosságaid vannak emberismeret terén. Sokszor ránézésre, de legfeljebb egy-két mondatból le lehet szűrni, hogy valakivel szellemileg hasonló szinten vagytok, vagy sem."

Igen, így van. És azután a 1-2 mondat után ki is szokott derülni, hogy mennyire nem vagyunk egy szinten. Ami a probléma, az az, hogy még nem is ismertem olyat, akivel egy szinten lettem volna és férfi lett volna. Mert nőt rengeteget ismerek. Tudom, hogy nehezen hihető, de ez van. Egyszerűen olyannal még nem is találkoztam. Ezért kérdeztem, hogy hol lehet ilyeneket egyáltalán találni. De a helyeket itt sem kaptam meg. Csak azt, hogy adjam lejjebb az elvárásaimat. Hát nem tudom, hogy fogom csinálni, de majd megpróbálom.

További szép napot!

2012. ápr. 9. 13:02
 55/83 anonim ***** válasza:
96%

"Jelentem, én szoktam gondolkodni. De akkor sem értem, hogy mit akarsz. Amúgy miért ne lehetne nagyra az ember, azzal amije van. Aki szép, az azzal, aki művelt az azzal. Na, szerinted? "

Nem lep meg, hogy nem érted:). Miért ne lehetnél nagyra? Hát tudod, nekem van művelt ismerősöm, és szerény veled ellentétben. Ja, bocs, ez inkább intelligencia kérdése.

"Nem haragszom. De mint írtam, szerintem igenis legyen nagyra az ember azzal, amije van. Már ha van neki valamije. És legyen a férfi is beképzelt arra, amije van. De ha nincs semmije, akkor nem akarjon nagynak látszani."

Erre már válaszoltam, de leírom még 1x. Mire is vagy olyan rohadt büszke? Elolvastál sok könyvet életedben, ennyi. És? Sok ilyen ember van, csak nem ennyire beképzeltek. Igen, írta már más is, ez nálad önértékelési zavar inkább, többnek gondolod magad annál, ami vagy.

"Azért a villamosmérnök az nem annyira egyszerű ember. Ahhoz, hogy egy egyetemet el tudj végezni, azért ahhoz kell az alapműveltség. Nekik az sem volt meg. Úgyhogy esélyük sem lett volna egyetemre egyáltalán bekerülni sem."

Én ugyan egyetemista vagyok, és humános, de az "olvasott, művelt" humánosok többségéből nekem is elegem van. Nagyra vannak azzal, hogy sokat olvastak, de érzelmileg nullák, szövegértésük és logikájuk szintén zéró. Ahogy látom, te is a táborukat erősíted.

2012. ápr. 9. 13:03
 56/83 anonim válasza:
Sajnos én nem jöhetek számításba, mert túl sok a V-effekt:-)
2012. ápr. 9. 13:13
 57/83 anonim ***** válasza:
68%

művelt nő, aki művelt férfira vágyik. ez eléggé kamuszagú.

ahhoz tehetség kell, hogy ma egy nő ne találjon senkit magának.

2012. ápr. 9. 13:14
 58/83 anonim ***** válasza:
Én is gondoltam rá,h kamu, mert nem nagyon hallottam még olyat, hogy egy nőt a műveltség érdekel, és meg sem említ külső tulajdonságokat. Ennél jóval felszínesebb a nők többsége.
2012. ápr. 9. 13:18
 59/83 anonim ***** válasza:
Azért én el tudom képzelni. Egy 20 éves csirkéről viszont nehezen.
2012. ápr. 9. 13:25
 60/83 anonim ***** válasza:
68%

Az igaz, hogy mostanság egyre több a műveletlen, magára ilyen téren nem igényes férfi (diplomások között is bőven), de azért azt nem mondanám, hogy nincs. Lehet, csak szerencsésnek kell lennie az embernek, hogy hol keres, vagy hogy milyen helyeken jár.

Én 22 évesen azt tudom mondani, hogy az egyetemen (anglisztikára járok) elég sok intelligens, művészetbarát, gondolkozni tudó sráccal találkoztam eddig... olyanokkal, akik maguktól jöttek el színházas szemináriumra, voltak saját gondolataik a darabokról, filozófiai témákhoz is hozzá tudtak szólni, tisztában voltak a közéleti dolgokkal, rendszeresen járnak színházba, van, aki komolyzenei eseményekre is. És ez sztem igenis elvárható egy kapcsolatban-nem az, hogy mennyit jár színházba, de ha énnekem ilyen az érdeklődésem, akkor szeretnék egy olyan partnert, akivel érdemben tudok beszélgetni. Nyilván nemcsak ilyen témákról, de ezekről is... és az sem árt, ha együtt tudunk elmenni úgy programokra, hogy mindketten élvezzük.

Persze azért az sem mindegy, hogy mi mennyire vagyunk tisztában a saját értékeinkkel és hibáinkkal. Tudom én is magamról, hogy főleg a külső adottságaim miatt le kell adni az igényeimből, mert nem biztos, hogy a tökéletes pasinak meg én jönnék be... sőt...

2012. ápr. 9. 13:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!