Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Hol lehet találni olyan...

Hol lehet találni olyan férfit, aki művelt, olvasott?

Figyelt kérdés
Én amióta tudok olvasni, azóta olvasok. Van egy kb. 1.000 kötetes "könyvtárunk" azt én már mindet elolvastam, van amit többször is. Hasonló beállítottságú férfit keresek, de nem találok. Olyat, aki szeret és tud is olvasni, érdekli a színház, művészetek, nemcsak a sportot nézi a tévében, hanem esetleg ismeretterjesztő csatornákat is. Elegem van már abból, hogy kínosan ügyeljek minden szavamra, amit mondok, mert nem biztos, hogy a másik megérti, mert nekem rengeteg szó jelentése teljesen evidens. Egy megtörtént példa: azt mondtam neki, hogy lóg a feje felett Damoklész kardja, erre visszakérdezett, hogy mi van. Meg be akarta mesélni nekem, hogy Haiti Európában van. Mivel szeretem a kiállításokat ott is próbálkoztam, de nem tudom mikor kellett volna mennem, mert volt amikor délelőtt mentem, volt amikor délután, volt amikor hétvégén, és mindig én voltam az egyetlen látogató. Szeretek színházba is járni, oda sem bérletet vettem, hogy mindig más embereket lássak. De azt mutatják a tapasztaltaim, hogy oda az emberek csak csoportosan járnak, és a csoportok olyan zártak, hogy nem állnak szóba senkivel. Volt, hogy a szünetben odamentem valakihez beszélgetni, de alig várta, hogy visszajönnek a többiek és megszabadulhasson tőlem. Nagy ritkán szoktam járni könyvtárba is, mert aki szeret olvasni, az ugye nem biztos, hogy meg is veszi a könyvet. Tapasztalat: olyan nyugdíjasok járnak oda, akiknek nincs pénzük előfizetni a kedvenc újságjukra, így ott olvassák el, vagy diákok a kötelező olvasmányokért mennek oda. Nem erőltettem az ismerkedést, de azért a kínálkozó alkalmakat próbáltam kihasználni. Hát nem sok volt belőlük. Munkahelyen nem tudok ismerkedni, mert tilos. Ha valakik onnan együtt járnak, akkor valamelyiküknek fel kell mondani, ez a szabály. Az internetet egyszer próbáltam, oda is beírtam érdeklődési körnek az itt felsoroltakat, de mivel 3 hónap alatt sem kaptam egy levelet sem, nem foglalkoztam tovább vele. Szerintetek hogyan tovább? Vagy mit rontottam el? Illetve, aki talált ilyen férfit, az hol találta? 33/N

2012. ápr. 9. 11:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim válasza:
29%
Ja és mindenkinek elsősorban vékony kell max normál pl 165 cm max 60kgal
2012. ápr. 9. 12:05
 22/83 anonim válasza:
94%
Túl konkrét elképzeléseid vannak. A páromat egy munka kapcsán ismertem meg, 1 óra általános beszélgetés után hívott el ebédelni. Itt is a külső döntött, meg azért valamit leszűrhettünk egymásról, de elmentem. Semmi nem múlt rajta, esélyt adtam az egésznek. 3 diplomás, több nyelven beszél, de például a -nák -nék-et rosszul használja a mai napig, sokszor javítom ki. Csak érzékeltetni próbálom, hogy senki sem tökéletes, és mindenkinél van okosabb. Bár úgy veszem észre, minél értelmesebb valaki, annál szerényebb. Egyébként golfklubba és hasonlókban nem feltétlenül művelt, inkább jó anyagi helyzetű emberek járnak. Járj csinosan, nyitott szemmel, esetleg barátnővel egy színvonalasabb bárba ülj be koktélozni.
2012. ápr. 9. 12:05
 23/83 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de előttem sem a kimagasló műveltséged, sem az átlag feletti szókincsed nem csillant meg az írásod alapján.

Egy átlagos, értelmes lánynak tűnsz, némi önértékelési zavarral.

Annyiban különbözöl más lányoktól, hogy nem diszkóba jársz pasira vadászni, hanem színházba meg kiállításra.

2012. ápr. 9. 12:12
 24/83 anonim ***** válasza:
100%
Két "szuper művelt" férjem volt, de nem mentem velük sokra. Egyszerűen nem lehetett velük/mellettük élni. Most van egy kevésbé művelt /de azért nem hülye/ aranyos, kedves férjem, akivel minden nap öröm együtt lenni.
2012. ápr. 9. 12:14
 25/83 anonim válasza:
40%
Nem csoda, hogy nem találsz párt. Borzasztó beképzelt vagy, már ne is haragudj. Mondjuk ezt észrevettem a humán műveltségű embereknél, nagyon sok ilyet ismerek, és kerülöm őket. Azt hiszik nagy dolog, hogy ismernek egy festményt, könyvet, de alapvető természettudományos dolgokhoz nem tudnak hozzászólni, ami teljesen mindennapi. Én teljesen reálos beállítottságú vagyok, és a barátaim nagy része is az, és bármiről el lehet velük beszélgetni, nem úgy mint az ilyen "művelt" ismerőseimmel.
2012. ápr. 9. 12:24
 26/83 anonim ***** válasza:
95%

"Két "szuper művelt" férjem volt, de nem mentem velük sokra."

:DDDD

Ez aranyos volt :DDD Hát, igen, ez egy típus, és sokszor tényleg nem használható :DDD

2012. ápr. 9. 12:24
 27/83 A kérdező kommentje:

Egy átlagos, értelmes lánynak tűnsz, némi önértékelési zavarral.

Köszönöm. Lehet, hogy igazad van, sőt, biztos. De talán nem csoda, hogy önértékelési zavarom van. Hiszen még senki sem értékelt igazán az életben. Lehet, hogy nem vagyok olyan hűde nagyon intelligens, de azok, akikhez volt szerencsém, azok még ezt a színvonalat is képtelenek voltak teljesíteni.

Ja, és vékony soha, még általánosban sem voltam. Úgyhogy ha ez az oka annak, hogy nem kaptam választ a társkeresőn, akkor legalább most már ezt is tudom. Mindig is volt rajtam felesleg, de csak azért, hogy végre választ kapjak, nem fogok fogyókúrázni, nekem így tökéletesen megfelel. Ha másnak nem, akkor így járt.

Valaki írta, hogy kellene a külön élmények. Ebben teljesen igaza van, de az, hogy sehová sem jön el velem. "Mert hát ő ilyen helyekre nem fog járni." Ez nálam kizáró ok.

2012. ápr. 9. 12:25
 28/83 A kérdező kommentje:

"Borzasztó beképzelt vagy, már ne is haragudj."

Nem haragszom. De mint írtam, szerintem igenis legyen nagyra az ember azzal, amije van. Már ha van neki valamije. És legyen a férfi is beképzelt arra, amije van. De ha nincs semmije, akkor nem akarjon nagynak látszani.

2012. ápr. 9. 12:27
 29/83 anonim válasza:
Picit úgy érzem az írásod alapján (és nem a súlyodról beszélek, de ott jött ki igazán a mondatodból), hogy számodra lényegtelen, hogy a másik fél milyen ízléssel, véleménnyel rendelkezik akár a világról, akár rólad, a lényeg, hogy a te igényeid kiszolgálja, mert saját magaddal kapcsolatban minden megfelelő, idomuljon hozzád a másik. Sok sikert a TÁRSkereséshez.
2012. ápr. 9. 12:30
 30/83 A kérdező kommentje:
* ne akarjon
2012. ápr. 9. 12:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!