Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha anyukám egyszer örökbe...

Ha anyukám egyszer örökbe adta a testvéremet, akkor azt meg lehet valahogy találni?

Figyelt kérdés
Már kerestem,közösségi oldalakon,csak azt se tudom hogy nézhet ki.Bár nem azért keresem hogy elmondjam neki az igazat,mert ha ő nem tudja,akkor nem szabad.De nagyon kíváncsi lennék rá,legalább csak arra hogy hogy néz ki.De hol adnak ki ilyen információkat?
2012. márc. 26. 10:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%

Biztos az örökbefogadó szülők nevét viseli,úgyhogy nehéz lesz megtalálnod.

Szerintem ne forgasd fel a múltat...

2012. márc. 26. 10:57
 2/13 anonim ***** válasza:
25%
Neked sehol!
2012. márc. 26. 11:00
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
Sehol nem lehet, nem is szabad.
2012. márc. 26. 11:01
 4/13 anonim ***** válasza:
47%

egyik barátnőm talált véletlenül rá a bátyára, egy kisvárosban éltek de nem ismerték egymást, fogalmuk sem volt hogy testvérek, aztán valahogy megismerkedtek és kis idő múlva kiderült, hogy testvérek, azóta is jóban vannak

Így direktbe ne keresd, ha a sors azt akarja, hogy egymásra találjatok akkor megfog történni.

2012. márc. 26. 11:02
 5/13 anonim ***** válasza:
71%
Hány évesek vagytok? Talán a gyámügyön érdeklőzhetnél. Általában az örökbefogadott szokott szülőt keresni. Ekkor küldenek egy levelet, amiben megkérdezik, akarják-e a kapcsolatfelvételt, vagy sem.
2012. márc. 26. 11:07
 6/13 anonim ***** válasza:
71%

Ha nagykorú vagy, akkor a gyámhatóság talán tud segíteni. Persze ez attól is függ, hogy annakidején édesanyádnak milyen kikötései voltak.

Ha még kiskorú vagy, akkor biztosan sehol sem fognak neked felvilágosítást adni.

Miért nem követeled a mamádtól, miért nem kérdezed meg őt?

És ha ez igaz, engem az is érdekelne, hogy egy édesanya mi alapján dönti el, hogy az egyik, vagy a másik gyermekéről mondjon-e le?

2012. márc. 26. 11:08
 7/13 anonim ***** válasza:
68%

Hiába pontoztatok le, a törvény nem teszi lehetővé, hogy az örökbefogadott gyereket az eredeti családja megkeresse. Fordítva lehet, már ha a család is beleegyezik persze, de így nem. Sehol nem fognak erről felvilágosítást adni.

Nyilván zárt örökbefogadás volt - különben tudnának róla -, ilyen TILOS bármit is mondaniuk a gyerek további sorsáról.

Még arra az egyre van esély, hogy valójában a szüleid tudnak róla, csak neked nem mondták meg, ebben az esetben náluk érdeklődhetsz, de hatóság ebben nem fog segíteni.

Sajnálom, hogy nem ezt akartad hallani, megértem, hogy szeretnéd látni őt. :(

2012. márc. 26. 11:22
 8/13 anonim ***** válasza:
67%
Nem értem, miért pontozzátok le, azt aki azt írja, hogy neki nem adnak felvilágosítást. Pedig úgy van, ahogy már előttem is leírták!
2012. márc. 26. 11:43
 9/13 anonim ***** válasza:
57%

Igen én is így tudom, nem lehet, csak az örökbe adott gyerek keresheti meg a szüleit. Nekem is van egy testvérem valahol, én is szívesen látnám...

Az ok pedig néha egyszerű: anyu elmondása szerint nem volt neki semmije, se albérlet, se pénz, így elvették tőle! Nem mindig saját döntés!

2012. márc. 26. 11:59
 10/13 anonim ***** válasza:

Pár hónappal ezelőtt ismertem meg egy kb. 40 év körüli hölgyet. Nagyon finom sütit sütött, én pedig mondtam, hogy édesanyád is biztosan nagyon jól tudott sütni-főzni. Erre elmondta, hogy ő kb. 6 éves volt, amikor a gyámügy elvette őt a szüleitől és állami gondozásba került, mert a szülők olyan életvitelt folytattak.

Nem fogadták örökbe, u.nl "hivatásos nevelőszülők"-nél nőtt fel. Ez pedig olyan, hogy pár évig egyik helyen, ha változik az iskola miatt az ő lakhelye, akkor pár évig másik nevelő-szülőnél stb.

Tehát nincs örökbe-fogadva senki által, de még a neve sem az igazi, mert a gyámhatóság "kreált" neki egy nevet, és azt viseli. (És ezek után láttam rajta, hogy a további kérdések elől mereven elzárkózik)

Ilyen esetben örök életre szóló sebet kap az, aki így nevelkedik fel. Egyáltalán nem hiszem, hogy egyáltalán lenne valami értelme elkezdeni kutatni utána. Hiszen joggal tehetné fel a kérdést: ha téged felneveltek a közös szülők, őt miért dobták el? Egy ilyen kutatás során könnyen előfordulhat, hogy te magad is mély sebeket kapnál.

2012. márc. 26. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!