Ha anyukám egyszer örökbe adta a testvéremet, akkor azt meg lehet valahogy találni?
Figyelt kérdés
Már kerestem,közösségi oldalakon,csak azt se tudom hogy nézhet ki.Bár nem azért keresem hogy elmondjam neki az igazat,mert ha ő nem tudja,akkor nem szabad.De nagyon kíváncsi lennék rá,legalább csak arra hogy hogy néz ki.De hol adnak ki ilyen információkat?2012. márc. 26. 10:53
11/13 anonim válasza:
Az örökbeadás újabb előnye....
12/13 anonim válasza:
Azt kéne tudnod hogy nyílt vagy zárt örökbefogadás volt-e. Ha zárt akkor csak akkor van esélyed ha a tesód akarja megkeresni az igazi családját. Ha nyílt akkor anyukád tudja kik az örökbefogadó szülők
13/13 dzsozika válasza:
Szóval. Pontosítom a dolgot pár előttem hozzászólót helyesbítenék! A Jogszabály a mai álláspontjában nem teszi lehetővé, hogy az örökbe adott gyermeket a vér szerinti szülő megkeresse illetve azt sem hogy a vérszerinti testvérek keressék. ez a Jogszabály jövőre annyiban fog módosulni, hogy a vér szerinti testvér "elvileg" kaphat majd felvilágosítást abban az esetben amennyiben az örökbe adott gyermek betöltötte a 18. életévét. ellenkező esetben az örökbefogadó szülőket is meg kell kérdezniük, hogy hozzá járulnak-e ehhez. a Mai álláspont szerint az örökbe fogadott gyermek felveheti a vér szerinti szülőkkel a kapcsolatot és ehhez nem kell a vér szerinti szülők engedélye csak meg kell hallgatni őket is. magyarán " tájékoztatást kapnak hogy a gyerekük keresi őket".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!